Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek ha egy nő otthon...

Szerintetek ha egy nő otthon van a gyerekkel, a férj pedig sokat dolgozik, elfogadható az a hozzáállás, hogy mindent csak a nő csináljon, mert ő van otthon?

Figyelt kérdés
2015. szept. 7. 14:06
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
29%

"...valljuk meg, mennyivel jobb és nyugodtabb itthon lenni mint dolgozni..."--- már akinek. Akkor neked nem melós a gyerekkel, nyugis típusú.

Egyébként nálunk hétkönap elég keveset vállal be apuci, én malőrködöm végig estig a gyerekkel ill. háztartási dolgokkal, hétvégén többet, pár órát. Én hulla fáradt vagyok mindig. A hétköznapot még csak- csak bevállalom háborgás nélkül, de a hétvége mindkettőnknek "szabadnap", közösen kellene elfelezni. Ha visszamegyek dolgozni, akkor kié lesz a munka nagyobb része, ha a gyerekkel való teendőket addig nem hajlandó megszokni?

2015. szept. 7. 15:07
 12/31 anonim ***** válasza:
45%

Szerintem ez egyébként a férfi beállítottságától függ. Aki akar az munka mellett is talál időt/energiát arra hogy a gyerekkel foglalkozzon és/vagy besegítsen a háztartásba.

Aki meg nem akar segíteni még a gyerekkel se az nyugodtan hivatkozhat arra hogy bezzeg az asszony otthon volt egész nap ő meg dolgozott és fáradt...

2015. szept. 7. 15:34
 13/31 anonim ***** válasza:
25%
Elfogadható, nyilván ha valakinek nincs munkája, hanem gyesen van akkor azért eltudja látni a háztartást és nem kell pl a férjének porszvózni. De a gyereknevelésből akár dolgozik akár nem akkor is kell ,hogy válaljon részt. Fürdethet, olvashat mesét stb
2015. szept. 7. 16:27
 14/31 A kérdező kommentje:
a minden alatt mindent értek,ami gyerekkel-háztartással kapcsolatos. reggeltől délig pl. főzők a lányom nagyon nyüglődős,sokat sír a refluxa miatt marja neki a torkát, meg egy hónapja fogzik ezért tart délig megfőzni (meg a kenyeret is én sütöm,hogy étellargiás)csak egy etetés így egy óra a hisztikkel,ugye rohangálni etetni,pelusozni közbe stb,déltől estig meg takarítás,játazótér,ott a kutya is,meg a gyerek (mostanában 1-másfél órát alszik) ha mondjuk marad egy mosogatás,vagy esti bolt,vagy fürdetés (heti 1x fürdet talán) a férjem ugyan megcsinálja de az orrom alá dörgöli utána,hogy ezt meg ezt csinnáltam én mennyit segítek (megjegyzem nagyjából csinál mindent,sok mindent nekem újra meg kell )meg ő mennyit dolgozik meg a kollégái hajtják neki a szövegeket ők idősebbek a feleségük úgy kiszolgálja őket mint valami urat, pl. el akartam menni valahová és felhoztam vigyázzon a lányunkra, az lett a vége a kollégániak soha!!! soha! nem kellett vigyázniuk a gyerekre,a nő soha (!!!) nem ment nélküle sehová. hát én se pedig egy éves,azért jó lenne orvoshoz legalább... na mindegy,nem panaszkodásból írtam,mert a lányunk imádnivaló egyébként,a férjem is rendes, csak én nem látok bele mások életébe,kiváncsi voltam másoknál,hogy megy tényleg a férj csak hazamegy eszik és lefefekszik? :s értem,hogy ő keresi a pénzt,de azért jó lenne ha nem reggel 6kor kéne hajat mosnom hanem lenne időm máskor is...
2015. szept. 7. 16:33
 15/31 anonim ***** válasza:
Akkor ezek szerint "rossz" társaságban van a férjed ilyen szempontból. Igenis elvárható hogy néha ő vigyázzon a gyerekre és te el tudj menni valahova. AZ meg pont nem érdekelne hogy ez a kollégáinál hogy megy.
2015. szept. 7. 16:44
 16/31 anonim ***** válasza:
66%
Reggeltől délig főzől???- minden nap négyfogásos kaját csinálsz?
2015. szept. 7. 16:44
 17/31 anonim ***** válasza:
64%

Én soha nem értettem, hogy hogyan lehet egy kisbabával/kisgyerekkel, egész nap, reggeltől estig a háztartásban tenni-venni.

Reggel felkelünk, reggeli, felöltözés, majd a lányom eljátszik egy kicsit, vagy "segít", addig én rendet teszek és felrakom az ebédet. Míg fő az ebéd (nem kell ott állni felette folyamatosan!) megint tudok a kiscsajszival foglalkozni.

Amúgy a főzés nem több 1, nagyon mx 2 óránál de akkor már sütit is sütöttem a hamihoz, dőzsi van...

Délután amíg alszik vagy teszek-veszek megint, vagy alszom vele, esetleg olvasok. Játszótérre is járunk, ergó ez az idő sem a takarításról szól. Este, mikor a férjem már itthon van, szívesen vannak együtt, akkor is van egy pici időm tenni-venni, de nem sok. Ennyi idővel a lakás tiszta, nagyjából rend van, nyilván tökéletességre felesleges törekedni, a gyerkőc úgyis szétpakol.

Mit lehet csinálni a háztartásban hétfőtől péntekig EGÉSZ NAP???

2015. szept. 7. 16:49
 18/31 anonim ***** válasza:
11%

Ja, és még valami (utolsó vagyok), amíg dolgoztam, minden nap 5-6 között értem haza, sokszor hétvégén is menni kellett, a lakás mégis rendben volt. Ha úgy megy sokaknak, akkor gyermek mellett mi a fene tud felhalmozódni úgy, hogy a férjnek kell még mosogatni meg elpakolni, stb.

Akkor ez inkább a kimerültségről szól, nem arról, hogy a sok dologtól nem fér bele az időbe...

2015. szept. 7. 16:51
 19/31 A kérdező kommentje:
jó hát ti már olyan tapasztaltak vagytok,főztők 20éve, én meg kettő :-) sok dolgot most tanulok meg csinálni. de azért a reggel: 8-9 között még iszik tápszert, én megcsinálom a reggeli kukorica,vagy zabkásáját ehhez megfőzőm a gyümölcsöt,hogy ne maradjon savas,kihűl megeszi jobb esetben,rosszabban csapkod és sír amíg nem kap inkább gabonapépet csak azt hajlandó ha fáj az ínye, aztán odateszem a kaját ha nem evett tápszer után akkor 10-11 fele elkezd sírni akkor még egy etetés harc banán vagy kása vagy gyümölcs, szóval közte meg a tűzhely között járkálok ebédre pont kész szokott lenni. akkor jön a a,hogy egyen,leteszem aludni feltakarítom a csatateret mert ugye csapkod,kiüti a kezemből a kaját,ha egyedül enne meg szétdobálja,söprés,felmosás,mosogatás,vasalás (rengeteg ruha csere van engem is ledobál,bukik meg magát is van,hogy neki egy nap 3 szett,nekem 2) takarítás 8csak ablakot 3hetente kell pucolni mert nincs még beépülve,nincs fa,sem beton) zuhanyt hetente súrolni (férjem sarasan áll bele de csak a vízkőoldozás 1 óra marha kemény itt a víz) csapokat,mosdókat is heti 2x kell mert szintén gyorsan koszolja,nagy emeletes ház szóval elmegy az idő, 3-4 fele uzsonnázik na akkor akar a legkevésbé megint egy óra sírás és kajadobálás a végére marad a gabonapép (szerintem eltervezte,hogy azon él meg) játszótér vagy kutyával séta,vagy itthon játék, 7kor fürdik, 8kor vacsora ő alszik én akkor még ha maradt valami pl. vasalni való azt,van,hogy akkor mosok hajta/csinálok körmöt ilyenek vagy másnap kora reggel szóval elemegy a nap. esetleg ha korán kelnék és odatenném 6kor a kaját, egy időben azt csináltam de a vérszegénység miatt marha nehezen kelek fel,de lehet úgy kéne több időm lenne ha kész lenne mire felkel
2015. szept. 7. 17:18
 20/31 anonim ***** válasza:

Igen,amikor itthon voltam,én megcsináltam mindent.

A férjemnek fizikai munkája volt (ásás vagy láncfűrészelés egész nap-itt pont az a lényeg,hogy max délben 1 órát állhatnak meg,ha láncfűrészezik,akkor is sajnos).

A mi fiunk is refluxos volt,mellette a gyomra is beteg volt,szondával etettük pár hónapig.

Amikor nem voltam itthon,mert iskolába mentem,akkor a férjem látott el mindent.(heti 2-3 délután,3.szakmámat végeztem el így)

Most,hogy dogozom,a férjem van itthon,ő csinálja meg,amit tud.

Nálunk kertes ház van,ha ház 125 négyzetméteres.

Fűnyírás 4000 (nem 400) négyzetméteren,locsolás napi szinten 2 óra.A locsolást akkor szoktuk megcsinálni,ha kint van a gyerkőc is,a fűnyírást meg darabokban,amikor délután alszik.

Szerintem meg kell tudni oldani,hogy mindkét félnek jó legyen,beszéljétek át,hogy neked sok és mondjuk szombaton 10től 11ig vigye le sétálni a kicsit.Aztán máskor meg délután,vagy nem tudom.

2015. szept. 7. 17:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!