Apukák (vagy anyukák, ha leírnátok, nálatok hogy van)! Ti mennyit szoktatok segíteni otthon a babázásban?
Férjem reggel fél8kor indul, este fél6-ra ér haza. Reggel nem nagyon tud miben segíteni, mert a baba akkor kel, annyi hogy leviszi a kutyát sétálni mielőtt elindul.
Este ha hazaér fél6-tól a 8 órás altatásig ő van a gyerekkel, én meg abban az időben bepótolom ha marad házimunka vagy elmegyek vásárolni,ha kell. Fél8-8kor együtt fürdetünk,altatunk, 8 után meg tévézünk vagy hobbynkkal foglalkozunk.
Igazából tehát annyi a dolga, hogy a gyerekkel foglalkozzon napi 2,5 órát, de neki nem megerőltető, szívesen tölt időt a lányával.
Én meg napközben megoldom a házimunka nagy részét aztán ha hazajön befejezem ha van még vmi.
De ez csak most a GYES időszakára érvényes. Ha visszamegyek dolgozni 8 órában, akkor felezzük a házimunkát.
A férjem 8-4ig dolgozik, fél5-5 körül ér haza. Ekkor átveszi a gyerek körüli teendőket, játszani mennek, labdáznak, vagy itthon a szobában játszanak, mikor-hogy. Vacsiig szabad vagyok. 7kor van vacsora, akkor együtt eszünk, majd én elpakolok, ő fürdet, fogat mosnak együtt és altat. Hétvégén is sokat van a gyerekkel, lényegében minden szabad percében. Ritkán van külön programja, az is többnyire munkahelyi dolog. Mindent csinál, ami kellhet, etet, pelenkáz, stb.
Ha épp úgy adódik, akkor takarítani is szokott, mosogatni, teregetni, porszívózni.
A szemetet mindig ő viszi ki, és felmosni is szeret (ezt nem értem, miért, de most már szinte csak ő csinálja). Főzni tud, de nem szeret, azt én csinálom. Nekem kikapcsolódás :)
Hát nálunk sajnos leginkább semennyit. Ő munka után mindig fáradt, max leül a tv elé...
Úgyhogy én 0-24-ben vagyok a gyerekekkel, vezetem a háztartást, stb. Most a kicsivel gyeden vagyok, még inkább úgy van vele, hogy nekem egész nap semmi dolgom...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!