Elmondjam ezt a kisbabás barátnőmnek?
Van egy másik kisbabás pár, akikkel évek óta jóban vagyunk. Nem rég született mindkettőnknél az első baba. Viszont a lány hetek óta azon panaszkodik, hogy már nem olyan vele a férje, mint régen, nem úgy áll hozzá. Olyan, mintha már nem szeretné, nem kívánná. 9 hónapos a kislányuk, azóta alig voltak együtt, kerüli az alkalmat.
El akartam mesélni a férjemnek, de neki az volt a válasza, hogy "Tud róla, és az okát is tudja"
A lány férje elmesélte az enyémnek, hogy azért nem kívánja, mert teljesen lepukkant a gyerek születése óta - ami csúnyán hangzik, de igaz is, nem nagyon ad magára.
Van még kb. 15kg+ rajta, ami ellen nem tesz semmit, folyton zsíros hajjal, pattanásos fejjel, lepattogott körömlakkal, melegítőben járkál. De mi azt hittük, hogy szimplán csak annyi az oka, hogy jó így neki, kényelmesebb így a kicsivel, kevesebb az ideje stb.
Ti elmondanátok neki, hogy talán adhatna magára többet, hátha az lehet az ok? Vagy ne folyjak bele?
Azt semmiképp nem említem meg, hogy a férje mit mondott, vagy hogy mi tudunk róla. Csak segíteni akarok neki, de nem tudom, hogy ez segítség-e vagy inkább fogjam be? :)
Inkább mondd azt neki, hogy vigyázol a picire, amíg leülnek kettesben, és őszintén megbeszélik a problémáikat.
Azért a férj részéről is undorító, hogy a barátjának elmondja, a feleségének nem, hogy mi baja vele.
Ezt meg lehet beszélni értelmes felnőtt embereknek.
szerintem ezt lehet úgy is mondani, hogy nem is tud róla.
pl. feldobod, hogy holnap találkozzatok, de öltözzetek már kicsit ki és üljetek be egy cukrászdába mert neked úgy hiányzik, hogy magassarkúba legyél. lehet nem a legjobb példa, de valami hasonló szerintem bejöhet és ha egyszer már újra jól érzi magát a bőrében... :)
Én saját magamból kiindulva azt tudom mondani, hogy amikor egy olyan nő, aki a szülés előtt egyébként adott magára, látványosan megváltozik, elhanyagolja magát, annak oka van, és ez részben valóban lehet az, de az elhanyagolt külső szerintem a legtöbb esetben erősen elhanyagolt lelket takar, vagyis a barátnőd valószínűleg nem tud feltöltődni, energiát és erőt meríteni és legfőképpen életkedvet.
NÉha a legegyszerűbb, de őszinte "Hogy vagy?" kérdés is elindíthat egy beszélgetést, amiben ha tudod, tényleg felajánlhatod, hogy kicsit vigyázol a picire, amíg egyrészt a férjével beszél, másrészt elmegy fodrászhoz, kozmetikushoz, vagy otthon szedi egy kicsit rendbe magát. Öngerjesztő a folyamat, ha jól esik a tükörbe nézni, jobb a kedvünk is, legközelebb is szívesen lopunk erre időt akár az alvásidőből is.
"Melegítőben járkál" - kicsit moletten is lehet valaki nagyon csinos, de az zsákutca, hogy azért nem vesz új ruhát, mert sajnálja kidobni a pénzt, amikor egyszer úgyis le akar majd fogyni:) Addig is csinosnak kell lenni. Ha sokat mozogni nincs is ideje, ha már a bánatevés megszűnne (ha van ilyen), az is sokat segít.
Én beszélgetnék vele erről, hogy régen mennyivel többet adott magára, és most miért nem, segíts-e valamit, míg elmegy körmöshöz, ilyenek (bár szerintem nem pont a körömlakk teszi a nőt).
Azt semmiképp nem mondanám el neki, hogy a férje fűnek fának meséli, hogy az asszony gázul néz ki, és már fel se áll rá. Ez így oltári nagy sértés, a férjtől, tőled, a te férjedtől, meg mindenkitől, aki ezen csámcsog. Amúgy leginkább a pasinak kellene eléállni és megmondani, hogy mi a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!