Olvastatok mar az alabbi cikket?
Szerintem lehetetlen egy otlet, nem tudom melyik okos fejébol pattant ki.. ( bevallom, nem otthon élek, de ahogy elolvastam ezt az irast, orulok is neki...dobbenet!!)
tessék a link:
Hát, ehhez már nem tudok hozzászólni, egyelőre nem jutok szóhoz a döbbenetről.
Én már rájöttem, a magyar kormány célja a magyarok kiírtása. Így is mindenki 2x meggondolja, hogy merjen-e gyereket vállalni, ezután meg...
Mindegy. Majd a nem idén barnultak benépesítik az országot, ők minden támogatást megkapnak hozzá.
17 hónapos kislány anyukája
Ez nagyon jó lenne: HA az anyát normálisan visszavennék dolgozni. Sajnos láttam pár olyan anyukát, akik épp hogy visszamentek a munkahelyükre, a gyereket bölcsibe adva, repültek, mint a pinty. Annyi volt a baj az addigi kiváló alkalmazottal, hogy gyereke lett.
HA a kistelepüléseken, falvakban is lenne normális bölcsi, nem csak magán bölcsi. Ami nálunk van bölcsi az magán bölcsi egy hónapra egész napos felügyelet 50ezer ft+500ft/nap a kaja(10e/hó) összesen 60ezer forint, hogy el tudjak menni vissza dolgozni, a havi fizetésem 70eFt, ehez ha hozzáadjuk a 28ezres utalványt 98, abból el is megy 60. És akkor még nem vettem bérletet, hogy utazni tudjak(BKVPestre+HÉV) nem vásároltam be kaját, a kicsinek pelust, tisztálkodó szereket stb... nem fizettem számlákat.
Tudom,hogy mindenki a gyerekre költi a Gyest,de én valahol egyetértek vele,még ha le is pontoztok emiatt.
Igaz,hogy az önkormányzatnak kéne tenni valamit,de pl.ahol én lakom(Gyál) ott leaszfaltozták a földutak 90 %-át ami azért nagy előrelépés,viszont 1 db bölcsi van,40 férőhellyel(60-at szoktak felvenni)tehát kéne még legalább ennyi v. a kétszerese.Így meg ha azt a pénzt tényleg a bölcsi(k) átépítésére,hozzáépítésére(tervezik,hogy rá v. hozzáépítenek)költenék,akkor ám legyen(csak sajnos nincs rá garancia) és akkor nem számolok vele.
Azzal meg most sem értek egyet,hogy aki 8 órában dolgozik,az kapja a Gyest.Persze,nekünk is jól fog jönni,ha vissza tudok menni dolgozni(16 hónapos a kislányom),mert nem élünk jó módban,de akkor is ez a véleményem.
Még azt is jó megoldásnak tartanám,hogy ebből a pénzből az önkormányzat,ha nem is tud bölcsit építeni,akkor maradnának a kevés férőhelyes "ingyen" bölcsik,viszont támogaták belőle a családi napköziket és akkor nem lenne olyan eszement drága és nem 7 gyereket vehetnének fel hanem mondjuk 10-12-t.
A mi édesanyáinkkal sem voltak otthon ennyi időt a szülei és becsületes rendes emberek lettek.
A magyarok " el vannak kényeztetve" hogy akár 3 évig is otthon lehetnek a gyerekkel ill.most már 2-t.Magyarországon kívül 1 ország van még(Lett o.) ahol ilyen sokáig vannak otthon az édesanyák.Amerikában 6 hét fizetés nélkülit! kapnak+ kiveszi a megmaradt szabadságát(ha jól tudom),Angliában pedig 9 hónap(amire fizet az állam)+3 hónap lehet a mire nem jár "Gyes".És utána v. visszamész dolgozni v. elbocsátanak.És Angilában sincs kolbászból a kerités(a legjobb barátnőm 5 éve él kinn,mesél ezt-azt,pláne most a válság miatt nagyon rossz a helyzet).
Egy normális családban ott is dolgozik az anyuka mert az ő keresetére is szükség van,kint sem tudja minden esetben apa eltartani a családot egyedül.Igaz,ott kinn van részmunkaidő,ami nálunk elég ritka,sajnos.
Manapság annyira felgyorsult már 10-20 évvel ezelőtthöz az élet,hogy nagyon nagy kiesés a munkavállalónak 2 pláne 3 év a munkából(nemhogy a munkaadónak).
Ha sűrün olvassátok a gyakorit,sokan mondják,hogy "butulnak",lassabban gondolkodnak stb.,annak ellenére mondjuk,hogy járnak társaságba,esetleg tanulnak...hát még aki nem jár...
A másik fele,hogy eseteleg, vissza tudják szorítani ezáltal megint,hogy a sok etnikum szülje a gyerekeket,mert nem költheti másra...Mondjuk ebben lehet naív vagyok...
Szeretném megkérdezni,hogy hol élsz,ott milyen a bölcsi helyzet?Mennyire és mivel támogatja az állam a kismamát?Csak kíváncsi vagyok,mert pl.mindenki Angliát hozza fel példának(én is) de ,pl.Franciaországban is nagyon rossz a bölcsi arány,hallottam olyat,hogy még meg sem született a baba és már "jelentkeznek".Viszont a környező országokról nem hallunk semmit,hoy ott hogy vannak ezek a dolgok.(Cseh,Szlovák,Lengyel,Ausztria,Németo.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!