Olvastátok már ezt a két cikket?
40 éves leszek, 1-2 év múlva dédnagymama is lehetnék.
Mondjuk szültem volna 13 évesen egy lányt, ő mondjuk 14 évesen egy fiút, aki 14 évesen teherbe ejett volna egy lányt.
Még viccnek is morbid.
Én pont, hogy inkább az elsőt tartom komolyabbnak. A második, az más eset, az azért Románia, ott a lányt amúgy is férjhez adták volna, tehát ott ez igazából egyfajta elvárás is volt tőle, más kérdés, hogy aztán máshoz ment hozzá, de így is, úgy is megtörtént volna a dolog, mint ahogy az is benne volt a pakliban, hogy 12 évesen fog szülni.
Az első viszont... Egy fejlett, kulturálisan elöl járó országban szerintem igencsak durva, hogy ez lassan már tömeges jelenséggé válik, miközben semmi ilyen jellegű társadalmi elvárás nincs. Ha ránézek az újdonsült anyukára, egy teljesen átlagos, csinos fiatal lányt látok, nem egy olyan leánykát, aki egész életét egy pici kis faluban töltötte, mindenfajta lehetőségtől elzártan. Oké, hogy őt is nagyon fiatalon szülte az anyja, illetve az apja is fiatal volt, amikor született, de épp ebből adódóan nem is értem, hogy a szülei hogy nem fogták szigorúbban. Na meg nem tudom, ez a lány valahogy idősebbnek is néz ki egy kicsit a koránál, legalább is ha magamból indulok ki, én nagyon nem így néztem ki 15 évesen.
Na mondjuk az is tény, hogy az ilyen példák könnyűszerrel öröklődnek a következő generáció számára, itt is sokszor olvastam már olyanról, akit az anyukája 16-17 évesen szült, és persze bizonygatja az illető, hogy neki milyen szép gyerekkora volt, milyen jó a kapcsolata az anyukájával. Csak kár, hogy az anyuka szemszögéből nem ismerjük a sztorit, mert azért azt sejtem, hogy neki nagyon nehéz volt, és nem hinném, hogy ilyen életet szánna a lányának is. Pont ezért fura nekem, hogy aki már túlvan egy ilyen helyzeten, az hogy nem tudja szigorúbban fogni a gyerekét, hogy ő maga ne kerüljön ebbe bele.
nekem így fél évvel a 40. szülinapom előtt olyan távolinak tűnik, hogy nagymama legyek, mint a mars utazás.
Remélem a 11,5 éves fiamnak pár év múlva több esze lesz és a a most 2,5 éves lányom is vár legalább 20 évet.
Nem semmi.
Nálunk már az is fura volt, hogy a barátnőm 36 évesen lett nagymama.
Ehhez képest a 29... húúú... a 23-ról meg már nem is tudok mit mondani. :O
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!