Mit csináljak hogy a szüleim elfogadják a másik unokájukat is?
Két gyermekem van, az idősebbiket szeretik semmi baj nincs a kapcsolatukkal, de a másik óta megváltoztak. Csak a nagyobbat látnák, csak neki küldenek ajándékot. Rám is haragszanak.
A kisebbik erőszakból fogant..
Én nem tettem azonnal feljelentést, és nem a 72 órás volt az első gondolatom tehát tisztában vagyok a hibámmal.
De a férjem mellettem állt, akkor is amikor kezdtem idegenkedni az örökbe adással kapcsolatban, tehát nem egyedül meghozott döntés volt hogy az életünk része lesz.
A szüleimmel nem beszéltem igazán arról hogy mégis megtartanám, tehát nagyon meglepte őket, dühösek lettek szerintük lehetetlen helyzetbe hoztam a családot ezzel, hiszen senki nem fogja szeretni a kicsit mindenki kellemetlenül fogja érezni magát vele, és majd neki s nehéz lesz.
De ez nincs így.
A férjem szülei voltak azóta nálunk, az első néhány látogatás tényleg elég feszélyezett volt, de már ugyanúgy dajkálják ahogy annak idején a nagyobbat is, a testvéreim se idegenkednek tőle, bár tény hogy nem értik hogy miért így de nem firtatják nem éreztetik.
Tudom hogy nem mindennapi szituáció ezért nehéz tanácsot adni de kérlek bármi ötletet szívesen vennék ami visszahozhatná a szüleimet az életünkbe
Én értem, hogy te azt szeretnéd, hogy ők is úgy lássák, ahogy te, de gondolj bele az ő helyzetükbe is.
Az a gyerek minden alkalommal arra emlékezteti őket, hogy a lányukat megerőszakolta valami állat. Nem értik, hogy te hogyan tudsz ezen túllépni, és úgy nézni arra a gyerekre, hogy ez nem jut eszedbe. Tudom, hogy a gyerek nem tehet róla, de ezt nehéz megérteni.
Pl én is nehezen fogom fel, hogyan vagy rá képes. Hogyan képes rá a férjed. A férjed szüleinek könnyebb, mint a tieidnek.
Szerintem próbáld nekik ebből a szempontból elmagyarazáni, hogyan sikerült ezen túllépned, hátha megértik a szempontjaidat.
Szia.
Eloszoris en megertelek es minden tiszteletem a ferjede.
Azt nem ertem, hogy hogy a te szuleid nem ertik a szitut, amikor az a baba felig a tied. Meg ha nem is a ferjede, de attol meg az unokajuk. Ezt probald meg megertetni veluk. Aztan ha nem ertik, akkor, meg ennyi. Akkor nem tudsz vele mit csinalni. Ez inkabb tosztelere valo es nem szegyellni valo. Az a pici baba tenyleg nme tehet rola es akar hogy nem ertik az emberek, attol meg hogy nem a ferjede(onhibadon kivul), attol meg a te babad. Sajnos lehet nincs mit tenni veluk, de probald meg ezt elmagyarzni nekik, hogy o a te babad es az o unokajuk ver szerint es butasag amit csinalnak.
Erdekes, hogy az anyososdek meg elfogadtak. Nekik is minden tisztelet megjar.
Sok sikert hozza! Es ne feledd, ha azt valasztjak, hogy akkor inkabb nem latogatnak, akkor ez van. Az az o valasztasuk.
Hogy kicsit jobban értsétek miért neveljük fel: Pánikrohamok miatt egyszer régen már kezeltek egy féléves rehabon, csoportterápiás közösségben voltam egész idő alatt tehát minden nap csoportok voltak ahol többféle keretek között foglalkoztunk magunkkal és egymással.
Most is ilyenen voltam, először hetekig nem voltam otthon majd hétvégente jártam haza a többi időt bent töltöttem majd a hétköznapokon jártam be.
Több olyan alkalom volt amikor én a férjem és a kezelőm meg olyan is amikor a férjem és a kezelőm volt bent.
Később tudtam meg hogy a szüleim ezt ugyanúgy szégyellték mint az első féléves rehabot kamaszkoromban.
Az abortuszra nem voltam képes, nem azért mert annyira szerettem volna már akkor hanem azért mert túl friss volt az egész képtelen lettem volna felfeküdni egy műtőasztalra és szétrakni a lábam.
Nehéz volt az is hogy az idősebbik gyermekem közben otthon várt nagyon anyás és nekem is nagyon hiányzott, nehezen viselte hogy beteg vagyok és azért vagyok távol hogy meggyógyuljak.
Sokat segített ő is, annyira spontán még. Egy idő után el kellett magyarázni neki is hogy gyereket várok, bár akkor úgy mesélték hogy nem marad velünk a kicsi.
Nem tudom mikor fordult át bennem hogy ő a gyerekem nem pedig valami tumor vagy egyéb rossz dolog. Nem akartam hogy sérüljön. Csak kezdtem arra gondolni hogy milyen lesz ha nagyobb lesz, milyen lesz neki ha örökbe adjuk és megtudja miért.
Ragaszkodni kezdtem hozzá, kíváncsi lettem rá, mégis tudni akartam hogy fiú vagy lány, elkezdtem elkérni az ultrahang képeket, elkezdtem a nevén gondolkodni
Nem mertem erről beszélni a párommal, tudni véltem hogy elutasító lesz és féltem attól a válaszhelyzetről amit az első hozzászóló írt.
Viszont az idő múlt tehát meg kellett szólalni, ha nem teszem tudom hogy bántam volna.
Nagyon sok vitánk volt abban a pár hétben érthető módon, előjött belőle az is hogy ugyebár nem voltam képes arra hogy hagyjam hogy egyáltalán hozzám érjen.
Azt hiszem akkor mindkettőnk fejében többször megfordult a válás, elkeseredettek voltunk és sok volt már az egész helyzet.
Azután engedett valahogy a szelep és megbékéltünk.
Elkezdet gondolkozni azon milyen lenne ha mégis, én pedig bár nagyon halasztottam volna elkezdtem tényleg lezárni az egészet, abbahagyni a hányást a sajnáltatást próbálkozni az érintésekkel.
És úgy néz ki ment.
Baromi erős férjem van amiért így meg tudott birkózni ezzel, és amiért tényleg nem érezteti velem hogy le vagyok kötelezve neki, és a kicsivel se idegenként bánik.
A szüleivel ő beszélt, az én szüleim viszont az én dolgom.
Ő csak annyi kikötést tett hogy felőle megsértődhetnek de ne adják tovább a történetet.
Én viszont hiába írok levelet amibe megpróbálom elmagyarázni ezt felbontják elolvassák és visszaküldik.
Lány unokát akartak de most hogy van ( a testvéreimnél sincs kislány) látni se akarják. Amikor a fiamat vártam megbeszéltük hogy ha lány lesz a mamám neve lesz a második neve, amikor megtudták a testvéremen keresztül közölték hogy nem akarják hogy így hívjuk.
Nem értem a haragjukat. Velem történ és túléltem, a férjem szintén túltette magát, az anyósom nem hangolja ezzel ellenem a fiát sőt már próbál hatni az én anyámra, a testvéreim is eltudták fogadni akkor miért ők kezelik tragédiaként?
Értem hogy szégyenletes ami történt de nem az én részemről.
Tudom hogy nem kényszeríthetem rájuk a nézőpontomat, de ez így nem normális.
A makacsságukat nem nézve jó emberek egyszerűek, csak nekik minden fekete és fehér. Akiknek ilyen beállítottságú szülei vannak hogy kezelik a konfliktusaikat?
16-os, MEGERŐSZAKOLTÁK, ilyen helyzetben max. a börtönben - de inkább holtan - akarnám látni a gyerek apját.
Kérdező: megértem a szüleidet, tudom, hogy nem a gyereked tehet róla, de én is azt a szmetet látnám benne, aki bántotta a lányomat.
A férjed előtt meg le a kalappal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!