Adnátok másik nevet hogy ne legyen közel egymáshoz?
Fiam márc. 19-én született, és márc. 11-én van a névnapja.
Engem egyáltalán nem izgatott a dolog, ezért biztosan nem választottam volna másik nevet.
Szerintem meg az csak egy nap. Valaki eldöntötte, hogy akkor van és kész. Viszont nem ellenőrzi ám senki, hogy mikor tartasz névnapot. A fiamnak Karácsony körül van az első számú "hivatalos" névnapja, de mi májusban tartjuk (akkor van a 2.), mert nem akarjuk decemberben. És mi nem is tartjuk igazán fontosnak a névnapozást, a szülinap sokkal hangsúlyosabb.
Tehát én nem választanék más nevet, csak más napot.
Ha igazán tetszik a név, akkor emiatt nem választanék másikat. Egyébként sok esetben egy évben többször is lehet ünnepelni, csak mondjuk nem első helyen szerepel a a naptárban.
Mi speciel nem csinálunk túl nagy ügyet a névnapokból, nincs hatalmas családi összeröffenés.
Én sem választanék. Inkább összevonnám a születésnapot a névnappal.
Nekem is tetszett egy név, évek óta tudtam, hogy azt szeretném adni. A névnapja után egy nappal voltam kiírva, de ő a névnapján is született. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!