Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tennétek a helyemben a...

Mit tennétek a helyemben a nagyival kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Nagymama vigyáz a gyerekre önként és dalolva, ami valóban nagy segítség. Elveszi a gyerektől a cumit amíg nem figyel, amikor észreveszi a gyerek, sír utána (senkit nem zavar a cumi, csak a nagymamát). Addig cirkuszol, amíg felhívják a munkában anyát, a gyerek sírva mondja, hogy apa elvitte a cumit, könyörög, hogy anya menjen el érte. Szerintetek ez fair? Miért igen, miért nem?

Én gondolkodom rajta, hogy többet nem fogadom el a segítséget, inkább ügyeletbe megy a gyerek. Nem egyedi eset, hasonló dolgok mennek konfliktuskerülés miatt rendszeresen. Én úgy élek, és arra nevelem a gyerekeimet, hogy vállalják a döntéseik és tetteik következményeit, de ez gyökeresen ellentétes, gyakorlatilag hazudni tanulnak.

Mit gondoltok?

2015. aug. 31. 18:22
1 2
 11/14 piroska és a farkas ***** válasza:
77%
DEhát itt pont az a gond, hogy nem csupán a cumi a gond. Csak abba testesül meg. Engem igenis felháborítana. ha én, mint anya úgy döntök, hogy elfogadom, h a 3 éves gyerekemnek reggel kell egy 10-15 percnyi cumizás, mert nyilván ez vmi biztonságérzetet ad neki, akkor ezt senki ne kérdőjelezze meg. Akkor se, ha jot akar vele. Mert nem ő dönti el, h mi a jo. Ő " csak" segítség, a szerepe ennyi, hálásan fogadnám, de egyértelmüvé tenném számára, h ezt nem fogadom el, és ha még egyszer előfordul, más megoldást keresnék. Van, aki szerint ez hiszti lenne részemről, az egész bagatell, stb... nekem viszont a gyerekem lelke, és nem érdekelne, hogy lehet, h 5 honap múlva már magátol sem venné elő a cumit reggelente, mert ha most előveszi, akkor most még fontos neki. Még azt is el tudom képzelni, hogy megbeszélném a kicsivel, mint egy titkos szövetség, h elrejtünk vhova egy dugicumit....
2015. aug. 31. 22:03
 12/14 anonim ***** válasza:
5-ös vagyok. Azért írtam, h nincs kommunkiáció, mert feltételeztem, hogy nincs, ugyanis nem írtad le, és eléggé lényeges momemtum. Helyesen jártál el. Ha csak ez a probléma, akkor igénybe venném a nagyit, ugyanis most õ is megtanulta hogy nem hazudunk. Ha másban is vannak problémák, akkor nem. De ugye ezt megint nem tudom.
2015. aug. 31. 22:08
 13/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm.
2015. aug. 31. 22:19
 14/14 anonim ***** válasza:

Ismerem az ilyen és ehhez hasonló szituációkat. A nagyi itt valószínűleg az a típus, aki nagyon makacs, azt hiszi ő mindent jobban tud, nem azért cselekszik másként mert rosszat akar, hanem mert azt gondolja hogy az a helyes amit ő csinál, ezért hiába beszélsz neki süket fülekre találsz...

Én valószínű továbbra is igénybe venném a segítségét, idővel a gyerek is kitapasztalja milyen a mama ahogy nagyobb lesz.

Persze azért továbbra is próbálnám megértetni a mamával hogy ne vegye el a cumit.

2015. szept. 1. 09:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!