Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti vállalnátok még egy babát...

Ti vállalnátok még egy babát így? (nem anyagi kérdés)

Figyelt kérdés

A férjemmel mindig is 2 gyereket terveztünk,

most született az első, 7 hetes, imádjuk. Csakhogy terhességi toxémiám volt, az a ritka fajta, ami nem jár fehérjevizeléssel, így sokáig nem is tűnt fel, mert a vernyomásom csak enyhén volt emelkedett. 38 hetes voltam már, mikor hirtelen felugrott, és nem tudták lenyomni, 3 nap kórházban fekvés után inkább az azonnali császár mellett döntött a dokim, mondván, már érett a baba úgyis, jobb lesz neki kint. És ekkor ért a meglepetés: mindössze 2200 gramm volt a kislányunk. Hála az égnek már biztos, hogy más baja nem lett, "csak" a lepény keringése volt már rossz a toxémia miatt, és nem táplálta őt rendesen.

De a dokim szerint egy következő terhesség esetében nagy az esély rá, hogy újra toxémiás lennék. És hát ugye azt senki nem tudja nekem garantálni, hogy megint csak a végén durvul el a helyzet, és megint megússzuk egy kis súlyú, de egészséges babával.

Szerettem volna 2-3 év múlva még egyet, de félek. Nem akarok hetekig kórházban feküdni, ha esetleg korán kezdődik, pláne nem hiányzik egy koraszülött, ne adj isten tartósan beteg baba, az meg főleg nem, hogy mindkettőnknek komoly baja legyen. Volt egy vetélésem, most egy toxémiás terhesség... Úgy érzem, nem kéne addig kihívni magunk ellen a sorsot, míg nagy baj nem lesz. A férjem megérti az álláspontomat, de látom rajta, hogy elszomorítja, hogy nem lesz tesó.

Ti mit tennétek ebben a helyzetben? Mernétek még egyet vállalni, tudván, hogy jó eséllyel probléma lesz?

2015. aug. 26. 11:37
1 2
 1/20 Lencsibaba0121 ***** válasza:
75%
Én megpróbálnám! Sajnos rosszabb helyzetben vagyok, mint Te, kedves kérdező, nekem ha "csak" ennyi lenne a rizikó, akkor egy percig sem gondolkodnék! Maximum egy nagyon jó privát orvoshoz járnék végig, ha kell 2 hetente vagy hetente!
2015. aug. 26. 11:45
 2/20 anonim ***** válasza:
100%
Mernék. Szerintem jobban oda fognak erre figyelni amúgy is. Meg nem is biztos, hogy egyáltalán ismétlődik.
2015. aug. 26. 11:50
 3/20 anonim ***** válasza:
100%
Ja még annyit, hogy ha valakinek magas kockázata van toxémiára, már ha jól emlékszem 12 hetes kortól szedetnek vele valamit és kevesebb az esély, hogy egyáltalán kialakul.
2015. aug. 26. 11:52
 4/20 anonim ***** válasza:
61%

én egyszer keresném az okait, keresném, hogyan kerülhető el, hogyan előzhető meg

másik, hogy én nem beszélném bele, az esetleg következő babába, pszichésen, hitben az egészséget támogatnám, poz. gondolatok stb

és tekintve hogy 7 hetes babáról van szó, rá koncentrálnék, a testvérén nem is gondolkodnék pár évig, és azt, hogy mit hoz a jövő, kíváncsian várnám.

2015. aug. 26. 11:57
 5/20 anonim ***** válasza:
61%
Igen. Vállalnám. Megtenném ami szükséges. Ha honapokig kell vele feküdni akkor is.
2015. aug. 26. 12:08
 6/20 anonim ***** válasza:
86%

Mi biztosan nem vállalunk még egyet. Két vetélés, egy méhen kívüli és egy toxémiás terhesség után már nem merünk kockáztatni. Koraszülött lett a fiam (32. hét, 1500 g). Nekem is pár nap alatt "szabadult el" a toxémiám. Jóval 220 feletti vérnyomással vittek kórházba, kezdtek leállni a veséim. Pár órát sem vártak. Hál'Istennek teljesen egészséges a fiam a kezdeti nehézségek után, már 2 éves. Néhány hét alatt én is teljesen rendbe jöttem, de még egyszer ezt nem merjük kockáztatni.

Ismerősi körömben viszont két hölgy is van, akik bevállalták és nem volt semmi gond másodszorra, fokozottan figyelték őket az orvosok és ha szükséges volt gyógyszert kaptak.

2015. aug. 26. 12:08
 7/20 A kérdező kommentje:

Bocs, de én ebben a "belebeszélésben" nem hiszek. Ha ez tényleg ennyit számítana, eddig se lett volna semmi baj. Én jobbnak látom inkább szembenezni azzal, ami jöhet, nem homokba dugni a fejem azt mondogatva, hogy nem lesz baj.

Természetesen elsősorban a kislányommal foglalkozom, csak most mondta az orvos a 6 hetes kontrollon, hogy így gondolkodjak következő babán, ezért jár most ez a fejemben.

Egy ismerősöm 26 hetesen kórházban fekszik toxémia miatt azzal a tudattal, hogy bármelyik pillanatban vihetik a műtőbe, de legjobb esetben is max. a 30. hétig húzza. Itt van előttem a negatív példa, ezért félek. Ezt pl. semmiképp nem vállalnám.

2015. aug. 26. 12:11
 8/20 A kérdező kommentje:
Egyébként amennyire én tudom, a toxémiával nem nagyon lehet mit csinálni, nem lehet megelőzni, nincs rá gyógyszer. Az anya vérnyomását próbálják normális szinten tartani, amíg lehet, de az sem megy a végtelenségig sajnos, még gyógyszerrel sem. Ha mázlija van, csak a végén száll el, ha peches, akkor már a második trimeszterben.
2015. aug. 26. 12:19
 9/20 anonim ***** válasza:
90%
Miért is lettem lepontozva? Mert nem győzködtem a kérdezőt, hogy persze, biztosan nem lesz semmi baj? Vagy azért mert nem akarom a magzatom súlyos betegségét/halálát? Vagy mert én sem akarok még meghalni? Senkinek nem kívánom, hogy élje át, de aki nem tudja átérezni, az ne ítélkezzen. Lehet lepontozni, jó szórakozást! :-))
2015. aug. 26. 12:41
 10/20 anonim ***** válasza:
Lemaradt: 6-os voltam
2015. aug. 26. 12:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!