Ilyen anyagi helyzetre vállalnátok babát?
Apa keres netto 200ezer ft-ot,anya netto 100ezer ft-ot,amiből ugye Gyed lenne ha gyerek születne.Albérlet havi 50ezer+ a rezsi(100ezerre jön ki tv,villannyal,közös ktsg.el együtt),egy hiteltörlesztő van még 3 évig ami 50ezer/hó,emelett havi kiadások:benzin,apa dohányzik,bérlet,háztartásra-élelemre kiadások,egyéb kiadások.
Tudom hogy nem lehet általánosítani és a munkahely is lehet bizonytalan de 35 éves vagyok és azt gondolom hogy ideje lenne a gyerekvállalásnak,kíváncsi lennék hogy más családok vállalnak ilyen anyagi helyzetre babát?!
Nem,én nem vállalnék!De ez én vagyok!
Úgyis írják mindjárt,hogy persze,meg hogy ők kevesebből is megélnek...
Nettó 300.000 Ft-ből igen is lehet gyereket vállalni!
Igen, vállalnék simán ekkora havi bevételre gyereket.
Mi fele ennyire vállaltunk gyereket, bár nekünk nem is volt ennyi kiadásunk, mert nem volt hitelünk, de ha arányaiban nézzük, akkor simán voltunk ott, ahol ti és köszönjük szépen, nagyon jól megvagyunk, 4 éves múlt a kisfiunk és soha nem volt olyan, hogy ne lett volna mit enni, vagy ne lettek volna befizetve a számlák, vagy ne lett volna miből pelenkát vagy tápszert venni.
Ha mindenki megvárná a teljes anyagi biztonságot, meg mondjuk nettó 500.000 Ft-os jövedelmet, akkor nem sok gyerek születne...
Simán!
Mi sokkal kevesebből vállaltunk albérletbe.
Én is 31 évesen szültem.
Aki pampog, hogy netto 300 ezer kevés, meg albérletbe nem szülne, az gondolom legalább havi félmilliót keres és kacsalábon forgó palotában él.
Sajnos Magyarországon nem ez az általános.
A havi 300 ezer netto már szuper jó bevételnek számít.
Az albérlet manapság jobban megéri mint egy hiteles lakás,hisz valljuk be szülői segítség nélkül nem sok az esély saját lakásra.
Engem inkább az foglalkoztat hogy 35 évesen ha most nem akkor mikor?!dolgozunk mindketten,nem tudom lesz-e megfelelőbb időpont...
Ne foglalkozz másokkal kérdező.
Vágytok a babára, a korban is igen csak benne vagy, mindketten dolgoztok, nyilván arra törekednétek, hogy mindene meglegyen a picinek, szóval ne mások alapján dönts, ezer és ezer ember van, akik máshogy gondolkoznak, a szíved szerint dönts. Anyagilag mindenesetre egyáltalán nem álltok rosszul a babavállaláshoz!
Oke, hogy netto 300, de ebbol 150 fix kiadas. Ferj dohanyzik, plusz auto. Marad 100 ezer, ez így mas azert..
ha akarsz gyereket akkor rajta! Meg lehet oldani mindent.
birom az ilyen beszolasokat, hogy nem szulnek alberletbe... nem tudom, hol el az ilyen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!