Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ilyen anyagi helyzetre vállaln...

Ilyen anyagi helyzetre vállalnátok babát?

Figyelt kérdés

Apa keres netto 200ezer ft-ot,anya netto 100ezer ft-ot,amiből ugye Gyed lenne ha gyerek születne.Albérlet havi 50ezer+ a rezsi(100ezerre jön ki tv,villannyal,közös ktsg.el együtt),egy hiteltörlesztő van még 3 évig ami 50ezer/hó,emelett havi kiadások:benzin,apa dohányzik,bérlet,háztartásra-élelemre kiadások,egyéb kiadások.

Tudom hogy nem lehet általánosítani és a munkahely is lehet bizonytalan de 35 éves vagyok és azt gondolom hogy ideje lenne a gyerekvállalásnak,kíváncsi lennék hogy más családok vállalnak ilyen anyagi helyzetre babát?!

2015. febr. 1. 14:38
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
64%
A tévedések elkerülése végett, a színes kezecskék nem "like" gombok. A válaszok hasznosságát, illetve nem hasznosságát lehet velük jelölni. Az, hogy nem ért valaki egyet a kérdezővel nem jelenti azt, hogy nem hasznos az ő válasza. Tehát az 1. és 3. válasz is pont annyira hasznos, mint a többi, hiszen a kérdező véleményekre volt kíváncsi. A mi válaszunk adott esetben a "nem".
2015. febr. 1. 15:17
 12/32 anonim ***** válasza:
40%
Nem albérletben. (3-as vagyok). Nehogy már számon kérj a véleményemért. Én így gondolom, te meg nem.
2015. febr. 1. 15:18
 13/32 A kérdező kommentje:

Ez az albérlet dolog nagyon érdekes.

Miben más az hogy valaki kiad havi 50ezer ft-ot albérletre vagy elutalja a banknak még 25 évig.Annyiban hogy akinek hiteles lakása van annak fix hogy 25 év múlva lesz egy lakása,nekem nem lehet 25 év múlva?!Addig annyi minden történhet,azt a pénzt a lakásra mindketten kifizetjük havi szinten igaz?!Egyikünk sem késhet vele és kötelező kiadás,miért lenne biztosabb egy hiteles lakás?!

Saját lakásról szándékosan nem írtam mert az nagyon keveseknek adott,akinek van annak nagy valószínűséggel szülői segítséggel lett vagy valamelyik faluban van ahol már mi is tudtunk volna venni vagy 3-at.

Tehát aki azt írja hogy albérletbe nem annak ez valami berögződés lehet sajnos...

2015. febr. 1. 15:32
 14/32 anonim ***** válasza:
100%
szerintem lehet,de pl. leszokni a cigiról is sok sporolás
2015. febr. 1. 15:35
 15/32 anonim ***** válasza:
40%
huha, ha a kiadásokon lehetne faragni pl. a 100 ezres rezsin :-O (kertes házba négyunkre nem volt annyi), akkor vállalnék, máskulonben kizárt.
2015. febr. 1. 15:36
 16/32 A kérdező kommentje:

Rajta vagyok h lebeszéljen a cigiről.

A rezsi sajna ennyi,másfél szobás lakás,közös ktsg.32 ezer ft ami télen nyáron ennyi (benne van a fűtés,meleg-hideg víz,szemétszállítás),gáz havi 1500ft,áram 5-6 ezer,digi 5500ft.

2015. febr. 1. 15:41
 17/32 A kérdező kommentje:
Nem a rezsi 100 ezer hanem a bérleti díjjal együtt kb.100ezer.
2015. febr. 1. 15:42
 18/32 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem kezdjetek el számolni.

Mennyit tudtok most félrerakni havonta?

Van félretett pénzetek, ha esetleg nem tudsz dolgozni, és csak táppénzt kapsz szülésig? (hiszen akkor máris nem 300 a bevétel, csak 250ezer, ráadásul abból 150 fixen elmegy havonta.)

Kaptok-e segítséget (kiságy, pelenkázó, ruhák) vagy mindent meg kell venni? Ki tudjátok spórolni ezt szülésig?

Mennyi TGYÁS-ra GYED-re számíthatsz? (plusz családi+adókedvezmény)

Miből tudtok spórolni a dokira, vitaminokra? Kell-e lemondani vmiről, vagy megoldható így is?

Szóval nem egyszerű. Korod miatt azt mondom, hogy vágjatok bele, de ha necces, 1 év még beleférhet a várakozásba.

2015. febr. 1. 15:58
 19/32 anonim ***** válasza:
60%
akkor ugy már igen! vállalnék!
2015. febr. 1. 16:01
 20/32 anonim ***** válasza:
49%
Na, álljon meg a menet! Véleményt kérdeztél leírtam, hogy albérletbe nem szülnék, és kész. Nem értem miért ezen lovagolsz. Nem azt mondtam, hogy te se szülj, mindenki akkor és oda szül, ahová akar, nekem teljesen mindegy. Én nagyobb biztonságban érzem magam saját lakásban, mint egy albérletben, ami nem az enyém és a főbérlő bármikor mondhatja, hogy költözzek ki, (kisgyerekkel azért az már bonyolultabb). És igen, 25 év alatt bármi történhet, de nagyobb eséllyel lesz saját lakásom, ha fizetem a lakáshitel törlesztő részletét, mintha albérletet fizetnék.
2015. febr. 1. 16:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!