Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ilyen anyagi helyzetre vállaln...

Ilyen anyagi helyzetre vállalnátok babát?

Figyelt kérdés

Apa keres netto 200ezer ft-ot,anya netto 100ezer ft-ot,amiből ugye Gyed lenne ha gyerek születne.Albérlet havi 50ezer+ a rezsi(100ezerre jön ki tv,villannyal,közös ktsg.el együtt),egy hiteltörlesztő van még 3 évig ami 50ezer/hó,emelett havi kiadások:benzin,apa dohányzik,bérlet,háztartásra-élelemre kiadások,egyéb kiadások.

Tudom hogy nem lehet általánosítani és a munkahely is lehet bizonytalan de 35 éves vagyok és azt gondolom hogy ideje lenne a gyerekvállalásnak,kíváncsi lennék hogy más családok vállalnak ilyen anyagi helyzetre babát?!

2015. febr. 1. 14:38
1 2 3 4
 21/32 A kérdező kommentje:
Bennem fel sem merült az albérlet mint probléma csak a hozzászólások miatt reagáltam rá.
2015. febr. 1. 16:31
 22/32 anonim ***** válasza:
20%
köszönöm !! Valaki írta hogy tegye le a cikit fel lett pontozva első oldalt én is írtam talán én voltam az első erre lelettem pontozva !!Tiszta hülyeség az egész :)
2015. febr. 1. 16:35
 23/32 anonim ***** válasza:
78%

Nettónk hasonló (GYED idején is lesz kb. ugyanannyi), költségeink kisebbek (nem dohányzunk, nem vezetünk, nincs plusz hitelünk, lakás bérleti díjjal ~90/hó), van megtakarításunk, EP szlán is jócskán... mi bevállaltuk, úton van a baba.

30N és 31F

2015. febr. 1. 16:42
 24/32 anonim ***** válasza:
41%

Igen, ebből el lehet kezdeni a gyerekvállalást már. Ha utána visszamész majd, jobb munkahelyre lesz szükséged, de egy pár évig erre lehet építeni.

Mi ennél valamivel jobbra vállalunk hármat, kettőnél tartunk, annyi, hogy kb. 500 a nettó és már van saját lakás, de belevágunk a házba és így lesz hiteltörlesztőnk hamarosan.

2015. febr. 1. 17:44
 25/32 anonim ***** válasza:
24. vagyok, szóval elkezdeni érdemes és igyekezni kell haladni előre.
2015. febr. 1. 17:49
 26/32 anonim ***** válasza:
45%
Van megtakarításotok? Ha nincs, nagyon neccesen lehet ennyiből megélni szerintem. Gyakorlatilag kb. 250e Ft gondolom így is elmegy havonta, egy gyerek meg elég sokba kerül. Én csak úgy merném bevállalni, ha lenne valamennyi plusz pénz és a gyerek 1 éves korában mennék vissza dolgozni.
2015. febr. 1. 20:56
 27/32 anonim ***** válasza:
28%
Lehet vállalni, ha beéritek alapdolgokkal, a gyerek igényei mellett saját igényekre, szórakozásra, nyaralásra nem valószínű, hogy jutni fog. Cigiről mindenképp tanácsos lenne leszokni, hidd el majd ha nem lesz pénz ez elég nagy konfliktusforrás lesz, hogy de bezzeg erre mindig van...
2015. febr. 1. 21:06
 28/32 anonim ***** válasza:
60%
Én simán, mi is ennyiből élünk - egy gyerekünk van -, és nincs semmi anyagi gondunk. Nyilván több pénzt is el tudnánk költeni havonta, de jól elvagyunk annyiból, amennyink van.
2015. febr. 1. 21:14
 29/32 anonim ***** válasza:
38%
Az a 3 évig 50 ezer hitel az, ami miatt én még várnék. Ha ezt ki lehet vmivel váltani - plusz munka apának még 1,5 évig, míg visszamész dolgozni - az úgy más lenne.
2015. febr. 1. 21:19
 30/32 anonim ***** válasza:
52%
Szerintem ne várjatok tovább! Mi van, ha éveket kell próbálkoznotok, nincs rá garancia, hogy jövő hónapban terhes leszel, az idő pedig szalad, ne negyven évesen kezdetek el próbálkozni!
2015. febr. 2. 07:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!