A gyereknevelés miért nem munka?
A 48-as válaszával abszolút NEM értek egyet! Még jobban eldurvulna a helyzet, még jobban eltávolodnának! Ki tudja, talán a férj még egy pofonnal vagy nagy balhéval is honorálná:S
Ha nincs autó, ott a busz, vonat. Leültök, és megbeszélitek, hogy a jövő hétvégén elmentek kisvasutazni, falunapra, piknikezni, állatkertbe stb.
Két-három hét múlva úgy szervezze, hogy te egyedül mész pár órára valahová. Fodrász, futás, Háda, mozi, kávézás, séta, bicajozás. Ami tetszik.
Keressétek elő a barátokat, rokonokat! Nem létezik, hogy egyedül vagytok a környéken!
U.i.: kísérteties a hasonlóság egy-egy régebbi kérdéshez...
Utolsó! Még féljen is, hogy mi lesz, ha megveri? Azért ez már hülyeség.
Az én férjem is ilyen kis infantilis volt, nem volt hajlandó megérteni a problémát.
Miután az egyenes beszéd nem jött be, bekeményítettem.
Ha nem vitte ki a tányért a konyhába, beraktam az ágyba a helyére. Szennyessel ugyanez.
Akkor ijedt be, mikor mondtam neki, hogy lehet hétvégi apuka is, mert én megoldom. Ezt komolyan is gondoltam.
Ajánld fel neki: férj akar lenni, társ és apa, vagy a negyedik gyerek. Ha ez utóbbit választja akkor húzzon vissza anyu szoknyája mellé.
52-es vagyok.
Bár engem soha nem ütött meg a férjem, ki tudja, kinél mit vált ki ez a tempó, ez a dacoskodás...Szerintem nem sok értelme lenne. Sőt semmi.
Nem ez a megoldás.
Ha átállnának egy másik életformára, lehet, hogy hamar megszoknák. Mert most valószínű csak a MEGSZOKÁS van, a szürkeség, a beletörődés.
"van szabadnap és ihenőnap. Nekem mikor van? SOHA!"
Mit csináltok ezeken a napokon?
Mekkorák a gyerekek? Ha jól értem, van köztük legalább 1 ovis, aki egész nap oviban van. (nem olvastam az összes kommentet, bocs, ha már írtad)
Szóval az már mégsem 3 otthon, és igen, mehetne a férjed hazafelé nyugodtan az oviba, ez jó megoldás. Csak ne félj és próbáld észérvekkel előadni. Pl. időben neki nem megterhelő, úgyis arra menne, stb. Ha egyenesben nem megy, legyél kicsit ravaszabb, csináld kerülőúton. Mindenkinek van gyenge pontja. Aztán apránként adagold neki, ha nem lehet beszélni erről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!