Szerintetek jó ötlet dolgozni így?
Figyelt kérdés
Van két fiam(10,11évesek)és egy kislányom 7hónapos.Kaptunk a párommal egy olyan lehetöséget h mind a ketten tudnánk dolgozni.Én nappal esetleg késöbbi bejárással a párom meg éjszaka a gyerekek miatt.Nem könnyü 3gyerekkel.Szerintetek?2013. júl. 25. 17:27
1/6 anonim válasza:
nem fogja bírni a párod mert nappal a kislányodra vigyázni kell. és akkor mikor pihen? mert ha eljön a suli a két fiú délelőtt nincs otthon. de a kislány igen. vagy megy bölcsibe?
2/6 anonim válasza:
Ezt nektek kell eldönteni. Mi váltott műszakban dolgozunk a férjemmel, jelenleg babát várok így már én nem dolgozok, ő pedig továbbra is váltottban van. Elmondom az én tapasztalatomat. 5 évig dolgoztam nappal/éjszaka felváltva olyan helyen ahol 1-3 órát lehetett éjszakai műszakban melóközben aludni.előnye: napközben ráér az ember. hátránya: napközben az ember nem bír annyit aludni mint éjszaka aludna, a gyerekek mellett pedig főleg nem lehet napközben aludni, iszonyat kimerítő, felborul az ember bio ritmusa, fáradt levert lesz, kevés (nálunk legalább is) az éjszakai pótlék (éjszakánként 1000FT-tal kaptam többet mint amúgy nappal kerestem volna), éjszaka mikor lenne időtök egymással lenni nem tudtok együtt lenni (rámegy a kapcsolat), vesének, emésztésnek,idegrendszernek és amúgy semmilyen biológiai folyamatnak nem tesz jót az éjszakai munka. Ha te napközben melózól a férjed van a picivel, akkor mikor fog aludni a férjed? Amíg te nappal melózól akkor éjszaka a pici mellett fogsz majd tudni eleget aludni? Lesz az ilyen munka mellett pihenésre lehetőségetek? Takarítást, főzést, gyerekek házijában ki fog segíteni? Ki bírja ezt a kapcsolatotok? Ezeket a kérdéseket kell átgondolni. Én nem javaslom ezt a munkát. De ha anyagilag csak így tudtok talpon maradni akkor kénytelenek vagytok megpróbálni. Félévig egy évig lehet ezt csinálni, de 3 gyerek mellett főleg hogy az egyik még ilyen pici nem ajánlom.
3/6 A kérdező kommentje:
igen ezen agyalunk mi is ...nem nem megy bölcsibe nagyon pici még ahoz.nehézügy!
2013. júl. 25. 17:49
4/6 anonim válasza:
én nem vállalnám. nekem fontosabb lenne a családom.
5/6 anonim válasza:
Nekem csak egy babám van, a férjem rendesen dolgozik, én pedig tanár vagyok. Próbáltam a pici mellett néha órákat tartani, éjjelente fordítani, de rendre kimerülök 2-3 hét alatt, és 2 hónap, mire helyrerakom magam. Iszonyatosan kellene nekünk is a pénz, de annyit tényleg nem ér meg, hogy folyton fáradtan hisztizzek és a babám is megviseli. Éjszakázással kicsináljátok magatokat. Kezdj akkor dolgozni, amikor a picit már bölcsibe tudod/akarod adni.
6/6 anonim válasza:
Szia! Ha tudsz jobb, ha otthon maradsz a gyerekekkel ahogy már jól összefoglálták.Ha viszont szükséges lenne, hogy Te is keress, akkor válassz olyan munkát, amit otthon a gyerekek mellett is nyugodtan tudsz végezni a saját időbeosztásoddal és nem a gyermekeidtől elrabolva, az ő kárukra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!