Mit tegyek, ha a nővérem vényköteles nyugtatóval kezeli az egyébként egészséges 12 éves gyereke stresszhelyzeteit?
Fogalmam sincs, hogy jut Frontinhoz a nővérem, de tuti, hogy nem orvostól kapja. A gyereknek semmi baja az égvilágon, egészséges, értelmes, de ahányszor kisebb stressz éri a gyereket (pl. rossz jegy vagy veszekedés a barátaival), máris kap egy Frontint. Utánaolvastam ennek a gyógyszernek, azt írják, 18 éves kor alatt nem javasolt, és hogy súlyos szorongásos depressziónál használják.
Mit tegyek? Próbáltam vele erről beszélni, hogy talán nem kéne egy 12 éves gyereknek ilyen durva gyógyszert adni, de nem értette, mi bajom. Túlreagálom? Mit tegyek?
Én nem rohannék egyből feljelenteni, mert tényleg, mi van, ha orvos írta fel? Úgyhogy először inkább a gyerek orvosát keresném meg, és elmondanám, hogy úgy érzem, kötelességem erről tájékoztatni, ő jogosult tudni, hogy valóban felírtak-e ilyet a gyereknek, vagy sem. És ha nem, akkor kérem, hogy tegye meg a szükséges lépéseket.
Te legálisan csak a nővéredtől tudhatod meg, hogy tényleg felírták-e a gyereknek, és megértem, hogy azt gondolod, hogy nem, de ettől még nem köteles neked igazat mondani. Viszont a gyerekorvos tudni fogja, hogy írtak-e fel ilyet a gyereknek, vagy sem, és meg tudja tenni a szükséges lépéseket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!