Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tegyek, ha a nővérem...

Mit tegyek, ha a nővérem vényköteles nyugtatóval kezeli az egyébként egészséges 12 éves gyereke stresszhelyzeteit?

Figyelt kérdés

Fogalmam sincs, hogy jut Frontinhoz a nővérem, de tuti, hogy nem orvostól kapja. A gyereknek semmi baja az égvilágon, egészséges, értelmes, de ahányszor kisebb stressz éri a gyereket (pl. rossz jegy vagy veszekedés a barátaival), máris kap egy Frontint. Utánaolvastam ennek a gyógyszernek, azt írják, 18 éves kor alatt nem javasolt, és hogy súlyos szorongásos depressziónál használják.

Mit tegyek? Próbáltam vele erről beszélni, hogy talán nem kéne egy 12 éves gyereknek ilyen durva gyógyszert adni, de nem értette, mi bajom. Túlreagálom? Mit tegyek?

2015. aug. 12. 21:23
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Nem reagálod túl!

Én feljelenteném!

2015. aug. 12. 21:29
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem reagálod túl. Megmondanám, hogy vagy befejezi, vagy jelentem. Ez is bántalmazás kategória nálam.
2015. aug. 12. 21:31
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem sem reagálod túl.

Ez már kiskorú veszélyeztetése kategória.

2015. aug. 12. 21:32
 4/15 A kérdező kommentje:

Szerintem is. Én csak a gyereket sajnálom. Az a helyzet, hogy nővérem sajna eléggé "hisztis" és ő is nyugtatót kapkod minden kis problémára (ő is a Frontint) és sokszor annyira sikerül belehergelnie a gyereket is a hisztijeibe, hogy tényleg gyógyszer kell neki, hogy megnyugodjon. Van, hogy rosszullétig idegesíti magát a gyerek, hány, fullad, és arra panaszkodik, hogy fáj a mellkasa. De ez csak azóta van, mióta gyógyszert szedet vele, kb. 4 hónapja Addig semmi ilyen baja nem volt.

Ami meg most kiborított, az a gyerek tegnapi rohama volt, amikor is fél órát szó szerint a nyakamat átölelve zokogott, hogy mi lesz vele, ha én meghalok. Ilyet sem csinált eddig. A gyógyszer leírásában szerepel mellékhatásként a szorongás, valamint hallucináció, téveszme. Ez szerintetek lehet az?

2015. aug. 12. 21:39
 5/15 anonim ***** válasza:
14%
mibol gondolod h nem orvos irja neki? biztos hogy atlatod a helyzetuket? ezek sulyosabb vadak annal mint hogy tolunk kerj tanacsot 3-4 soros leiras utan.
2015. aug. 12. 21:41
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Én is voltam stresszes helyzetbe 20 évesen amikor 1 hét alatt annyi rossz dolog összejött egyszerre szinte hogy már kis híján szívrohamot is kaptam. Én akkor ugye egy pszichiáter rokonomhoz fordultam hogy írja fel nekem a frontint amikor már eltelt jó pár hét és már aludni sem bírtam az idegtől, akkor neten néztem utána ennek nem voltam tisztába a veszélyeivel, de nekem az ismerősöm mondta hogy ezt a gyógyszert csak nagyon szükséges, indokkal írja fel a betegeknek, és akkor is csak abban az esetben ha feltétlenül szükség van rá, mert lég durva gyógyszer. Engem szó szerint elzavart azzal hogy inkább igyak teákat vagy szedjek olyan nyugtató hatású gyógynövényeket. Én akkor ugye alapos fejmosást kaptam hogy mi a francért akartam ilyen gyógyszert megértette hogy stresszes vagyok és hirtelen kerültem anyagi csődbe, a szüleim is lebetegedtek, az autóm is teljesen tönkrement, a munkahelyemről is kivágtak létszámcsökkentés miatt, ami persze kamu volt, csak kitúrtak a csókosok, és még sok minden más akkor jött össze. Némi tanácsot adott hogyan változtassak, javarészt sportlást javasolta és a hobbit ami leköt és van bennük siker élményem. Ez bőven elég volt, igaz sokáig tartott de talpra álltam.

Nem reagálod túl a dolgot, az hogy honnan szerezhette tuti hogy ismerős által lett neki felírva de még ha magának is akarta akkor sem olyan egyszerű azt tenni, és arról nem is beszélve hogy függőséget okoz. Én mindenképp erősen megfenyegetném hogy baromi gyorsan hagyja abba, ha nem akkor a megfelelő hatóságokhoz fogsz fordulni.

2015. aug. 12. 21:42
 7/15 A kérdező kommentje:
Én tudom, hogy nem orvos írja fel neki. Soha az életben nem vitte pszichológushoz vagy pszichiáterhez a gyereket, ő maga járt ugyan, de terápia volt csak, beszélgetés, stresszoldás, akkor nem kapott gyógyszert. Évek óta nem volt orvosnál, a gyógyszerre kb. 1 éve szokott rá, azóta szedi, de most már a gyereknek is adja. Ő ezt Valeriana, vagy gyógytea helyett használja, mindkettőjükön.
2015. aug. 12. 21:48
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Közöld vele, hogy törvénytelen amit csinál, és vesz6élyezteti vele a saját gyereke életét! Ha nem javul a helyzet, jelentsd fel, nem nézheted végig, ahogy tönkretesznek egy 12 éves kislányt!
2015. aug. 12. 22:12
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

Benzodiazepin a hatóanyaga, két hét használat után függőség alakul ki. Ugyanaz, mint a Xanax (csak két konkurens cég gyártja őket, így értelemszerűen nem hívhatják ugyanúgy).

Jogi szempontból ez pont olyan, mintha drogot adna a gyereknek. Remélem, hogy valaki feljelenti és leáll ezzel, mert súlyos károkat okoz a gyereknek, főleg egy fejlődésben levő szervezetnek.

Ha a gyereknek jót akarsz, tegyél bejelentést a gyermekvédelmi szolgálatnál.

2015. aug. 12. 22:22
 10/15 anonim ***** válasza:
Figyelmeztesd, hogy bejelented őt orvosnál, stb.!
2015. aug. 12. 22:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!