Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Az itthoniak szerint gonosz...

Pacsup21 kérdése:

Az itthoniak szerint gonosz vagyok hogy nem veszem föl minden nyekkenés után az 5 hónapos lányomat. Szerintetek ez helyes hogy így viselkednek velem? Nem szeretném fölszoktatni!

Figyelt kérdés
2015. aug. 10. 15:50
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
Olyan nagyon sokat nem sarkítottam. Csak a kérdező féle módszert nem részleteztem, azt úgyis ismeri. Azzal pedig aligha generálok vitát, ha azt írom, hogy mindkét tábor meg van győződve a saját igazáról, és nem lehet meggyőzni.
2015. aug. 10. 17:04
 32/40 anonim válasza:
0%

Na akkor most mindenki nyugodjon le a p*csába igen is tud egy gyerek hisztizni édes tök mindegy hogy 1vagy 5 vagy több hónapos. Ebből is látszik hogy nem minden gyerek ugyan olyan! Drága kedves válaszolók aki azt mondja hogy a kérdező rossz anya akkor annak kívánok egy hasonló hisztis kisbabát! ;) az én fiam is hisztizett hasonló korban ugyanis a babák ilyenkor fedezik fel a világot és minél több időt a szülővel akarnak tölteni viszont ha épp főz takarít az anyuka a gyerek nem lehet a kezébe! Én leraktam volt egy 10perces hiszti és megértette hogy később tudok vele is foglalkozni. Egy gyereket NEM SZABAD FELSZOKTATNI AKÁRMILYEN KESERVESEN SÍR! Ítélkezzetek csak de még ti is lehettek hasonló cipőben és kívánom is ha már annyira okosak vagytok!!

Piroska

2015. aug. 10. 17:18
 33/40 anonim ***** válasza:
én napközben általában rögtön ugrok neki ,akkor nincs is gond ,viszont éjszaka nem.ha megvan etetve ,rendesen büfiztetve ,bekapcsolom neki a kiságy forgóját ,csak a sólámpa ég a szobájában.esetleg adok neki espumisan cseppeket ha nagyon nyűgös ,meg átpelenkázom persze.ha úgy látom se melege nincs se nem fázhat ,mindennel ,mindenhogy el van látva akkor bizony van hogy hagyom sírni.nem szeretném ,ha éjszaka is ringatni kellene ,meg játszani vele.mert az rendben van hogy ő alszik napközben de én nem ,és utálom mikor egyesek azt hangoztatják ,hogy a szülőnek mindenben alá kell vetnie magát a gyerek akaratának.én azt vallom ,ha én állandóan fáradt vagyok ,nincs időm rendesen enni ,zuhanyozni vagy egy kicsit olyan elfoglaltságot csinálni amihez tényleg kedvem van ,akkor az a gyereknek se lesz jó ,ha az anyja egyfolytában fáradt ,nyűgös és ideges.kérdező ,szerintem ismered a gyereked ,tudod mikor mit szeretne ,tégy belátásod szerint.még annyi ,hogy a gyerekorvosunk mindig azt mondta ,hogy a kisbabàk okosabbak mint gondolnánk és előbb manipulálnak mint hisszük.
2015. aug. 10. 17:22
 34/40 Gabi86 ***** válasza:

1 nem vagy ettől gonosz,csak azt hiszed ezzel csinálst neki és magadnak jót

2 egy ekkora gyerek nem hisztizik lehet a foga jön és azért szeretné ha felvennéd vagy úgy többet lát.

Kedves 9 én a mai napig felveszem a lanyom és megvîgasztalom ha sîr és soha nem hisztizik sehol csak otthon.erről ennyit.nyugodtam vedd fel ha kéri szerintem,de főleg úgy csináld ahogy nektek jó ne úgy ahogy mások akarják.

2015. aug. 10. 17:38
 35/40 anonim ***** válasza:
Én nem tudom, mi a helyes, csak azt tudom, hogy nálunk hogy volt. Első gyerekem egy éves koráig szinte folyamatosan sírt. Lényegében le se lehetett rakni. Sőt még azt se lehetett, hogy felvettem és én ültem le vele. Csak akkor volt csöndben, ha fel alá sétáltam vele a karomban. És ez tényleg az ébrenléte szinte minden pillanatára igaz volt, születésétől kezdve. Tehát már a kórházban is. Néha muszáj volt letennem, mert csöngettek, vagy WC-re kellett mennem, akkor addig ordított, míg újra fel nem vettem. Nem hagytam sírni, de teljesen kimerített az az év. Ráadásul csak én vehettem fel, bárki más tett, ugyanúgy sírt. Semmiféle betegsége, testi baja nem volt, kivizsgálták. Nem fájt semmije. A gyerekorvosunk tanácsára adtunk neki fájdalomcsillapítót, de ugyanúgy sírt. Nagyon nehéz év volt. Születése előtt tele voltam romantikus képekkel, milyen jó lesz majd amikor etetem, fürdetem, sétálunk, baba-klubba járunk. Hát etetés közben sírt, fürdetés közben sírt, séta közben sírt, baba-klubba nem mertem elmenni. Aztán egy éves kora után rohamosan rendeződött a helyzet. Ma 16 éves, és teljesen normális gyerek. A barátnőm velem egy időben szült. Ő soha nem vett fel a síró gyereket, se nappal, se éjjel. Egy hetes kora után nem ment be hozzá éjszaka. Először este 10-től reggel 6-ig ordított a fia, aztán minden éjszak egyre kevesebbet. majd egy hónapos korától átaludta az éjszakát. Napközben is csak akkor vette fel, ha előre úgy tervezte, Ha agyerek a járókában sírni kezdett, de még nem jött el az előre tervezett séta vagy evés idő, hagyta sírni. Az övé is 16 éves, és átlagos gyerek. Persze egy pszichológus lehet, hogy az én lányomnál és az ő fiánál is találna olyan problémákat, amik visszavezethetőek a csecsemőkorra. Nem tudom, ne másra hallgass, hanem a saját ösztöneidre.
2015. aug. 10. 18:19
 36/40 anonim ***** válasza:

A fiam 6éves. Én minden nyekkenésre ugrottam, sosem hagytam sírni.

Teljesen önálló gyerek, eleven, barátságos.

Mindenféle csodamódszer nélkül leszokott a ciciről, átszokott a ringatásról az összebújásra, aztán a saját szobájába.

Egész nap tevékenykedik,játszik, de olyan óránként odaszalad, lehúz egy puszira, és közli, hogy szeretlek,te vagy a kincsem. Aztán megy a dolgára.

Párom fia a csodamódszerekkel lett "erőszakkal" leszoktatva ciciről, meg aludni is sirva hagyták. Az eredmény:

9éves, fél mindenkitől, képtelen az anyján és az apján kívül mással kapcsolatot teremteni. Egy nap átlag 4-6 alkalommal sír, mert apa kikerül a képből, konkrétan vcre is elkíséri, ha itt van, és nem alszik egyedül, otthon anya mellett,itt apa mellett tud csak, különben bepisil.

2015. aug. 10. 18:24
 37/40 anonim ***** válasza:
74%

En alapvetoen ugy kozelitem meg ezt a kerdest, hogy egy ilyen kisbaba csak akkor sir ha valami problemaja van. Az is problema ha egyedul erzi magat, ha szuksege van a szuloi test melegere, ha fel egyedul a sotetben, vagy ha unatkozik. Namost nyilvan szeretem a gyerekem, es azt akarom hogy neki jo legyen.

Szamomra semmifele kifacsart logikaval nem lehet bebizonyitani hogy az jo a gyereknek ha sirni hagyjak. Maximum azt tudom elfogadni hogy ha szerencsenk van akkor nem karos. Evmilliok alatt ugy fejlodott ki az emberi faj, hogy a megszuletett kis csecsemok folyamatosan az anyjukon logtak, nezzetek csak meg a majmokat.

Csak a civilizacioval kitalaltuk hogy az jo a gyereknek ha kulon szobaban egyedul alszik. Hogy miert jo azt igazabol nem tudjuk, de kitalaljuk hogy ha nem igy lenne akkor majd onallotlan, hisztis, stb lesz, de en pont az ellenkezojeben hiszek. Ha egy gyereknek megvan a biztonsag, a stabilitas, akkor kesobb egyre batrabban fogja felfedezni a vilagot, de ezt siettetni nem lehet, a gyereket nem lehet elore lokdosni, ahogy a buzat sem lehet kifele rangatni a foldbol hogy gyorsabban nojjon.

Konnyen el tudom kepzelni hogy a sotetben egyedul sirva hagyas kesobb negativan befolyasolja a szulo-gyerek kapcsolatot, a bizalmi legkort, vagy a gyerek magabiztossagat, nyitottsagat a vilagra.

2015. aug. 10. 19:59
 38/40 anonim ***** válasza:
5 hónaposan nem hisztizik egy baba. Ha sír, nyűglődik annak oka van. Én is eleinte, azt hittem, hogy hisztizik, de később rájöttem, hogy mindig oka volt a nyafinak. Pl: Vagy a foga fájt, vagy a pocakja. Rengeteget volt ölben a kislányom és mégsem lett hisztis. Igényli a közelségedet. Kamaszkorában meg az lesz a bajod, hogy nincs normális kapcsolatotok, nem mondja el a problémáit. Ha már 5 hónaposan tehernek érzed, hogy igényli a közelséged, akkor mi lesz később, mikor a állandóan a fenekedben lesz és dumál.
2015. aug. 10. 21:08
 39/40 anonim ***** válasza:
kérdés,hogy miért sír. nekem nagyon sokat sírt, 7 hónapos korában derült ki,hogy tejallergiás. fájt a hasa,refluxos volt a sav marta a torkát. ez azt jelentette amint letettem,ordított. mert bizony vízszintbe teszed,és feljön a sava,és fáj neki. ha meg felveszed,függőegesbe megnyugszik. én azt mondom,ha rendszeres,hogy sír,zárj ki minden ilyesmit. ha csak nyüszögunatkozik,persze ne kapd föl minden percben,de azért mindig menj oda,nézd meg éhes-e,szomjas-e,pelus van-e,stb. maradj mellette,beszélj neki stb,csináld mellette szépen a dolgodat. 5 hónapos nem tudom tud-e hisztizni én olyan 10 hónapos korában vettem észre,hogy na most ez igen,hiszti. sírt,csapkodott,minden egy 2 évest lenyomott hisztiben :-) amúgy csináld,ahogy te szeretnéd,ha a rokonok beleszólnak,csinálják ők máshogy a sajátjukkal. de mindig fogsz kéretlen tanácsokat kapni ez mindig is így lesz
2015. aug. 11. 12:48
 40/40 A kérdező kommentje:
Kedved utolsó előtti válaszoló egyáltanál nem teher a lányom nem kell kiforgatni a szavaimat mert ez nagyon sértő.de nem lehet mindig az amit ő akar amikor csinálom a házkörül a dolgokat nem vehetem mindig kézbe.így is nagyon sokat van vele foglalkozva.mindenki imádja de vannak kötelességeim!!!!
2015. aug. 11. 23:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!