Az itthoniak szerint gonosz vagyok hogy nem veszem föl minden nyekkenés után az 5 hónapos lányomat. Szerintetek ez helyes hogy így viselkednek velem? Nem szeretném fölszoktatni!
Egesz nap cipeltem. Es kepzeljetek nem hisztis, egy kis angyal volt kicsinek is, egyszer volt egy foldrefekvos hisztije uzletbol hazafele, mert nem hoztam a motorjat es ot is, a ket szatyor mellett. Kb 5 percig kinlodott, felpattant a motorra, es hazamentunk.
Kb egy eves koraig minden nyikkanasara mentem, ahogy te fogalmaztal, ugyanis beszelni nem tudott, h elmondja, h unja a banant, vagy faj valamije.
A te gyereked, te tudod, csak leirtam, mert azt irta itt valaki, h cipelt gyerekekbol lesznek a hisztizsakok. A fiam negy nap mulva lesz het eves, elofordul sokszor, h en mondom, h vegyunk neked vmit, es o nem akarja. A kettonek semmi koze sincs egymashoz.
Kedves kerdezo, foiskolan mondta egy tanarom, es nagyon igaza volt:
"Ha sok a hulye, az gyanus..."
"Látom itt bolondokkak vagyok körbevéve"
Nem ertem minek teszel fel kerdest ha csak a sajat velemenyedet akarod visszahallani. Ha megerositesre vagysz akkor ez nem a legjobb modszer.
Neked kerdezo azba bajod, h tudod, h igazuk van, de nekik nem mered megmondani, ezert kiirtal egy kerdest, h itt arctalanul, kovetkezmenyek nelkul kitombolhasd magad.
Ha neked ez oke, akkor csinald, ha ugy erzed, h megsem teljesen jo, ahogy csinalod, akkor valtoztass. Ennyire egyszeru, menet kozben alakulnak ki a gyermeknevelesi szabalyok, szokasok.
Hát nézd, ma két uralkodó nézet van, egyik sem tudja elviselni, hogy a másik is normális.
Az egyik a hagyományos gyereknevelő, mint te, aki nem veszi fel első nyekkenésre a babát. A másik, aki kötődő/válaszkész nevelés címszóval 24/7 magára köti a gyereket és még az óvodában is szoptatja. Az egyiknek a babakocsiban békésen szuszogó gyerek a minta, a másik csoport szerint az maga a sátán. A másik azt mondja, hogy nem szabad sírni a gyereket, az egyik szerint ezzel elkapatod.
Ha rám hallgatsz, nem hallgatsz senkire. Meghallgatod mindkét oldalt, és levonod belőle a saját tanulságodat. Mondok egy-két példát: nálunk nincs sírás, nem bírom elviselni, úgyhogy addig görcsölök, amíg ki nem derül, mi a baja. Egy ekkora gyerek csak azért sír, mert valami baja van, ha ezt megtalálom, abbahagyja a sírást. A nyöszörgés viszont nem sírás. Nálunk is van, hogy hasal a szőnyegén, játszik, aztán elkezd nyöszörögni. Odamegyek, beszélek hozzá, mutatom neki a csörgőjét, megnyugszik, játszik tovább.
Vagy egy másik: van több hordozókendőm is, imádom, a legjobb dolog, amit vettem a babónak. Azzal megyünk mindenhová, BKVn fantasztikus, ott nem tudnánk babakocsival menni. De: nem főzök, mosok takarítok úgy, hogy rám van kötve a gyerek, nincs kendőben napi 8-10 órát, mert "csak kendőben tud aludni" és nem szándékom 15 kilósan is hordozni a fenekét.
Olvass utána, tájékozódj, és szűrd le a következtetéseket.
Kedves kérdező,
nem érdemes szülőkkel vitatkoznod. Mindenkinek meg van az elmélete hogy mit hogy kell csinálni, és e szeint él. Olyan ez mint a vallás.
Nem baj ha az ember meghallgatja más elméletét, de nem érdemes vitatkozni.
A bajok ott kezdődnek, amikor a bezzegszülők azt hiszik hogy csak az jó ahogy ők csinálják és sopánkodnak ha valki másképp nevel.
Én egy kisebb külföldi közösségben tapasztaltam ezt meg, amikor volt egy sztáranyuka és sztárapuka, akik az egész közösségnek osztani akarták hogy mit hogy kell.
Tokeletesen biztos vagy benne, h nincs kozeput?
"Az egyik a hagyományos gyereknevelő, mint te, aki nem veszi fel első nyekkenésre a babát. A másik, aki kötődő/válaszkész nevelés címszóval 24/7 magára köti a gyereket és még az óvodában is szoptatja"
Veletlenul sem tuloztal, nem sarkitottal picit sem, h meg tobb feszultseget generalj???
Szerintem a kerdezo meghallgatta a velemenyeket, es majd dont, ahogy akar, nem hianyzik senkinek, h felesleges veszekedes, hiszti legyen az oldalon, ugye?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!