Az itthoniak szerint gonosz vagyok hogy nem veszem föl minden nyekkenés után az 5 hónapos lányomat. Szerintetek ez helyes hogy így viselkednek velem? Nem szeretném fölszoktatni!
5-re: akkor tuti baj van. vagy a szelek(ez elsődleges)vagy a foga, éhes, szomjas.
ilyen kisbaba még nem "hisztizik" ok nélkül.
Aztán egyszer csak egyes felteszi a kérdést pár éva múlva, mit is lehet csinálni az akaratoskodó hisztis gyerekekkel.:)
"egy 5 honapos gyerek nem tud hisztizni."
Dehogynem. Pont annyira intelligens akkor már, hogy látja hogy ha sírok akkor ez a két madár megjelenik és a kedvemben jár.:)
És nagyon jól látszik az éhesvagyokfájahasam sírás meg az unatkozomsírás.
"Aztán egyszer csak egyes felteszi a kérdést pár éva múlva, mit is lehet csinálni az akaratoskodó hisztis gyerekekkel.:) "
Nincs ilyen osszefugges. Mi soha nem hagytuk sirni a lanyunkat, sot egy idoszakban kezben is altattuk, altalaban nagyon sokat volt kezben.
Aztan soha nem hisztizett sem boltban, sem mashol. A ket dolognak semmi koze egymashoz.
Nem látom a nyekkenések okát, így nem tudom, gonoszság-e.
A fiam a többi babához képest eléggé nem volt agyonaggódva, nem problémáztam sokat sem az etetésen, sem az öltöztetésen, sem az altatáson pl.), de sírni nem hagytam, ameddig a hiszti be nem indult.
Még 8 hónapos korában sem akart átverni a sírással, mindig volt vmi oka, szóval nem tudom, a lányodnál mik a nyekkenés okai - mit szeretne, de szerintem még nem szokna fel, ha ránézel, hogy miért szól.
"Ebben erosen tevedni meltoztatol. A bolti hisztit teljesen maskeppen nevelik a gyerekbe."
Persze, ezt később nevelik bele. De valahol ott kezdődik az egész, hogy folyton aggódó szülők mindig a gyerek kedvében akarnak járni. Nem azt mondom hogy ha sír nem kell foglalkozni vele, de mi amikor megébredt, kicsit gagyogott, "nyekkent", nem rohantunk. Vártunk hogy sírás lesz-e vagy nem. van aki ilyenkor már rohan mint a félőrült. Legtöbbször ilyenkor fordult 2-t és aludt tovább. Ha fesírt akkor meg leginkább éhes volt.
egy 5 hónaposnak ha semmi baja, akkor hang náélkül játszik, vagy épp gügyög.
ha nem méltóztatol felvenni, gondoskodj arról, hogy legyen aki felvegye.
"meg kell tanulnia hogy egyedül is ellegyen."
Miert kellene?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!