Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ilyen anyagi helyzetben...

Ilyen anyagi helyzetben vállalnál 1 babát?

Figyelt kérdés

Anya kereste 145ezer, apa 120ezer.(nettó)

Hitel még 3és fél évig havi 62ezer.

Rezsi 50ezer

Élelem, tisztítószer, cigi (csak apa cigizik), néha 1-2 olcsóbb ruha 100ezer.

Nem tudom hogy mennyivel lenne kevesebb a bevélel ha anya a picivel otthon marad és már nem fog dolgozni.

2015. júl. 31. 11:59
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
69%
Nem, ez sajnos kevés. Nem vállalnám. Bármikor jöhet egy váratlan kiadás, valami elromlik, márpedig a gyereknek folyamatosan kell pelenka, tisztálkodószerek, ruha, tápszer (ha nincs tej), és még sorolhatnám. Nagyon rizikós. A gyed még hagyján, de a gyes röhejes összeg.
2015. júl. 31. 12:47
 12/24 anonim ***** válasza:
100%

Két és fél évet én még várnék. Egyrészt akkor kb a hitel lejártával egyidőben vagy utána születne, másrészt tartalékot tudnátok képezni addig.

Lehet jobban fizető munkahelyet keresni, félretenni, egyebek, ez két és fél év alatt kivitelezhető.

Jelenleg még két embernek is nagyon szűkös a bevétel a kiadásokhoz viszonyítva.

2015. júl. 31. 12:49
 13/24 A kérdező kommentje:
34 és 43 évesek vagyunk
2015. júl. 31. 15:17
 14/24 anonim ***** válasza:
62%
Ajjaj, akkor nem nagyon van már mire várni. Sajnos azonban akkor is kevés a pénzetek. Meg lehet oldani persze, de nehéz lesz, sok lemondással.
2015. júl. 31. 15:26
 15/24 anonim ***** válasza:
Van akinek még majdnem a havi 600 ezer ft is kevéske.. és van aki simán bevállalna ennyi pénzre is egy gyereket mint amennyi nektek van. Teljesen család,és igény függő a dolog. Rengeteg mindenen lehet (és kell is a mai világban) spórolni. Mi 3 gyereket nevelünk,igaz hitelünk nincsen se házon se a kocsin,havonta 250 ezer ft-ból élünk 5-en. De ebből tényleg csak a rezsi jön ki,ami 50-60 ezer ft között mozog. Nem dohányzunk,nem járunk el szórakozni hetente,a férjem sem jár el a haverokkal... sokat lehet ezen is takarékoskodni. A gyerekeknek megvan mindenük,nem szűkölködünk,és nem hónapról hónapra élünk.Van tartalék is.
2015. júl. 31. 15:33
 16/24 anonim ***** válasza:
59%

Ennyi idosen en nem varnek, de atgondolnam, mi lesz, ha nem lesz eleg a penz. Rokonok vannak, akik ebben az esetben tudnak segiteni?

Az pedig mar a szemelyes velemenyem, hogy ilyen kiadasok mellett nekem nem ferne bele a cigi (remelem, a lakasban, melletted es a gyerek mellett nem dohanyozna, ugye?), illetve mivel ez nagy lemondas egy dohanyosnak, en is kitalalnek valamit a helyedben, amirol meg te mondanal le.

2015. júl. 31. 15:42
 17/24 anonim ***** válasza:
30%
A kajat visszavagni 50-60ezerre, 40-50ezret mar a honap elejen eltenni, mintha nem is lenne, maradekbol gazdalkodni. Ha megy legalabb par honapig, akkor johet a gyerek, bar a kiadasok meg igyis neccesek.
2015. júl. 31. 15:44
 18/24 anonim ***** válasza:
0%
8-as vagyok! Azért lettem lepontozva mert 600ezres a havi bevétel? Vagy mert nem vállalnék babát ha annyiból kéne élnünk mint a kérdezőnek? Aki lepontozott magyarázza el nekem,h miért:-) ?! Irígy vagy?
2015. júl. 31. 18:50
 19/24 anonim ***** válasza:

Érdekes, én ismerek számos gyermeket, akit aranykanállal etetnek, mégsem boldog, és egy halom olyan gyermeket is, akiknek a szülei épp, hogy megélnek, mégis boldog, mert nem a pénz megléte az alap, hanem a gyermekre való odafigyelés.

Nem tudom, ki írta, hogy 600.000 Ft is kevés lehet egy gyermekvállaláshoz, de ha mindenki úgy állna hozzá, hogy a 600.000 Ft-os összbér a minimum, ami gyermekneveléshez kell, akkor Magyarország már kb. kihalt volna. Közel sem kell annyi, egyszerűen csak meg kell nézni, mi a felesleges kiadás, és mi nem az. Nagyon tehetős emberek között is vannak tudatos vásárlók, akik nem költenek feleslegesen, csak amire tényleg szüksége van a gyermeknek is. És magának a gyermeknek is jobb, ha nem raknak alá semmi olyat, amire nincs szüksége, esetleg igénye. Gyermekekkel foglalkozom, így széles rálátásom van arra, hogy mire van valóban szüksége egy gyermeknek és mire nincs. Amúgy meg nagy biznisz manapság a gyermekvállalás a cégek szempontjából, ott húzzák le (sokszor pofátlanul) a tapasztalatlan szülőket, ahol nem szégyellik, ez is legyen minden leendő szülő szeme előtt.

Kissé túl van misztifikálva ez a gyermekvállalósdi. Szerintem az, hogy időben szüljön valaki, százszor fontosabb, mint hogy mindene meglegyen annak a gyermeknek, amit a szülő (!) elképzel neki, mert ha "kifut az időből" a leendő anyuka, és emiatt esetleg megnő az esélye beteg gyermek kihordásának, akkor hiába a temérdek pénz, azon egészséget nem tud vásárolni a gyermekének. Tehát én a kérdező helyében nem várnék.

Spórolni már azon rengeteget lehet, ha ismerősöktől csak kapsz egy rakat babaruhát, pelenkát, és azért ez sokszor érvényesül. Amint az emberek tudomására jut, hogy valaki gyermeket vár, általában a segítség nem várat magára. Házi praktikákkal sokszor gyógyíthatóak nem súlyos betegségek, és meg kell azt is nézni, mit tartalmaz a gyógyszerész által adott (esetleg drága) csodaszer (gyógyszerlobbi).

Apa le fog szokni a cigiről, nem is feltétlen az ára miatt, hanem a gyermek miatt.Számos apa azonnal tetette, amint megtudta, hogy a párja gyermeket vár. Élelmen is rengeteget lehet spórolni, ha főzöl, pláne, ha rokon főz neked / nektek (kell, is majd a segítség kisbabánál, mert sokkal kevesebb időd lesz főzésre-takarításra).

Amúgy van, akiknél apu marad otthon a babával, ha anyu (sokkal) jobban keres, ezért ma már nem köveznek meg egy családot sem.

2015. aug. 1. 07:43
 20/24 anonim ***** válasza:
Igen lehet ,csak az élelmiszer,cigi,ruha kombon kel vágni egy nagyot ,pl havi 40-50 ezerel kevesebbet kell ilyenre költeni .gyerek ruhákat lehet turikban kapni .stb
2015. aug. 1. 08:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!