GYED-re jogosultsag megvan az anyanak a megfelelö munkaidövel?
2015. júl. 31. 12:00
2/24 A kérdező kommentje:
Az anyának folyamatos 9 éves munkaviszonya van (közalkalmazott). Az apa viszont csak 4órában van bejelentve (ha ez számít)
2015. júl. 31. 12:04
3/24 anonim válasza:
Apa ne cigizzen, szokjon le és akkor igen. Az én férjem is simán meghozta ezt az áldozatot értünk. A cigi felesleges pénzkidobás, ráadásul méreg a dohányosnak és a passzív dohányosnak is egyaránt.
2015. júl. 31. 12:04
4/24 A kérdező kommentje:
A cigire 15ezer megy el :( 8 éve győzködöm hogy szokjon le...nem jártam még sikerrel..SAJNOS!!
2015. júl. 31. 12:06
5/24 anonim válasza:
Miért ne vállalnátok be? Teljesen jó bérek, még ha hitel is van. Egy baba az elején ráadásul nem is kerül túl sokba, majd később, ha már közösségbe jár, akkor már inkább.
De addig meg még a fejetekre is szakadhat egy bank.
Ennél sokkal-sokkal kevesebből is szoktak gyermeket vállalni
2015. júl. 31. 12:16
6/24 anonim válasza:
265-ből most 212 a kiadás.Marad most durván 50 ezer.Ha baba lesz,a gyed miatt még kevesebb marad.Két embernek havi 100 ezer kajára,cigire,ruhára,egyébre nem olyan sok,de ezekből jóval lejjebb kellene majd adni.Én nem vállalnám be,mert biztosan nem adnám lejjebb az eddigi dolgaimat,de ha nektek fontos a bébi,bizony csökkenteni kell.
2015. júl. 31. 12:21
7/24 A kérdező kommentje:
Mennyi lesz a bevétel ha az anya itthon marad?
2015. júl. 31. 12:26
8/24 anonim válasza:
Mi közel 600ezres bevétel mellé vállaltunk babát. Én nem vállalnám,gondolj bele,hogy mennyi pénz megy ki úgy,h még meg sincs a baba. Többek közt orvosi vizsgálatok,babaholmi stb. De nem kötelező magán dokit fogadni,ezen tudsz spórolni ha akarsz. Mi nem spóroltunk semmin.
De vannak akik kevesebb bevétel mellett is vállalnak,neked kell dönteni.
2015. júl. 31. 12:27
9/24 anonim válasza:
Nem vállalnám. Már most is elmegy szinte az összes pénzetek és nem igaz, hogy egy baba nem kerül sokba. Csak egy példa, de ha nem tudsz esetleg szoptatni (és azért ez nem ritka) akkor a tápszer igen húzós összeg. És ez csak egy kiadás, ott a pelenka, a gyógyszerek, hasfájás elleni szerek stb. Már születése előtt a ruhák, kiságy, babakocsi, és még jópár holmi. Megvárnám, amíg a hitel lemegy (nem tudom hány évesek vagytok), mert az elég nagy összeg.
2015. júl. 31. 12:32
10/24 anonim válasza:
A bruttóból számolják,de ha max.gyedet kap,akkor is min.30-40 ezerrel kevesebb,mint a fizetése.És akkor a mostani kiadások mellett marad 10-20 ezer a babára.Ezért írtam,hogy lejjebb kell adni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!