Szerintetek jogosan haragszik rám a feleségem?
38 éves vagyok ő 28
Nem szerettem volna gyereket,mert nagyon keveset tudok otthon lenni a munkám miatt és nem vagyok egy apa típus.
Mivel ő nagyon szeretett volna,így nem akartam őt megfosztani az anyai örömöktől így született egy lányunk,aki 13 hónapos.
Mikor megszült elmondtam neki,hogy nem szeretnék több gyereket,akkor ő is mondta,hogy rendben.
Elkezdte szedni a fogamzásgátlót,de most önkényesen,úgy hogy nekem egy szót sem szólt abba hagyta.
Kijelentette,hogy neki kell még egy gyerek. Én azóta nem szívesen élek vele nemi életet.
Mondtam neki,hogy én nem szeretnék többet. Félreértés ne essék imádom a lányom és az életem is odaadnám érte,de csak is miatta vállaltam,mert szeretem őt.
Egy hete nem szól hozzám,levegőnek néz.
Azt mondja,hogy egy szem..ét láda vagyok és szívtelen.
Teljesen kiakaszt a viselkedésével.
Úgy gondolom és az ismeretségi köröm is,hogy ez is nagy teljesítmény volt tőlem sose terveztem családot.
Mindig is magamnak való voltam,de ugye az ő és a lányom érkezésével ez megváltozott,mostmár értük élek és dolgozom.
Mindent előteremtek nekik magas szinten nem kellett sosem dolgoznia,amit kért mindig megkapta autó,jogsi,ruhák,kenceficék...
Mit kezdjek vele?
Szerintetek is sz@r alak vagyok?
Eddig nagyon normális volt,de teljesen megváltozott.
Ha nem engedek neki lehet,hogy a kapcsolatunk rovására fog menni,de nem szeretném,hogy más nevelje a gyerekem.
Nem szoktam ilyen helyekre írni ez is az ő oldala,csak láttam,hogy mindig ezt bujja. Mondta,hogy itt anyukák szoktak kérdezgetni egymástól. Kíváncsi vagyok más anyák mit szólnak ehez.
Meg fogom mutatni neki a válaszokat!
Öreg vagyok már bohócnak!!
Köszönöm!
7-es vagyok
Ne haragudj Kérdező, de szerintem a feleséged még nem igazán tudja, hogy mi fán terem az önálló élet és a létfenntartás, és ha már nem dolgozik, legalább foglalják le a gyerekek?
Az általad leírtak alapján egyáltalán nem értek egyet a követelőzésével.
Szerintem Neked van igazad, Kérdező! Ha valaki nem akar (még egy gyereket), nem lehet kényszeríteni, ez nem így működik.
Ne haragudj, de nekem a soraid alapján olyan érzésem van,mintha a feleséged csak "használna". ("gyerekcsinálásra" meg pénzkeresésre)
Adott egy 10 évvel fiatalabb feleség, aki 28 éves létére még 1 percet sem dolgozott, ehelyett inkább beletette a popóját a kényelembe. Bár Te az elején tisztáztad, hogy nem szeretnél gyereket, mégis Veled maradt, majd kikönyörgött egy babát, hogy egy életre bebiztosítsa magát. Vagy csinálsz neki még gyereket és addig sem kell unatkoznia, vagy az ellenállásod miatt kikiált egy szemétnek és elváltok, azonban a lelkiismereted nyilván nem fogja hagyni, hogy utcára kerüljenek, így egy életre biztosítod neki az anyagi jólétet.
Te már most bohóc vagy sajnos!
A legkevésbé sem vagy szar alak, ugyanakkor nőként a feleséged elemi vágyát is meg tudom érteni a gyerek után. Itt egyszerűen az a probléma, hogy nem vettétek elég komolyan azt az intő jelet, hogy nem ugyanúgy képzelitek a családi életet, pedig ezt már akkor meg kellett volna fontolni, amikor összeházasodtatok. nem egy kapcsolat ment már szét pontosan ugyanezen okból, hogy a feleség és a férj nem értett egyet a gyerekvállalás témában.
Nem szoktam ilyen írni, mert nekem a házasság szent, de ebben az esetben úgy képzelem, éppolyan erős a Te ellenkezésed a második gyerek témában, mint a feleséged vágya, nem tudom, hogy ezt a két ellentétes irányba húzó erőt egymáshoz lehet-e egyáltalán hangolni.....
ami még eszembe jutott: ha a feleséged is dolgozna, lehet, hogy sok mindent másképp látna.....
Abszolút megértelek úgy hogy totál a feleséged helyébe tudom magam képzelni. Én 25 férjem 41, van egy gyermekünk. Nem tervezett de neki mind a ketten egyaránt örültünk. Én mindig is két gyereket szerettem volna, s annak ellenére hogy gyógyszert szedtem ismét teherbe estem. Nem tartottam meg. A férjem kerek perec megmondta hogy nem akar még egy gyereket, főként a kora miatt meg nálunk az anyagi vonzat is közrejátszott. Nehezen de elfogadtam a döntését, nem vállalok úgy gyereket hogy az apja nem akarja. Nekem ezt az elfogadást nagyban könnyítette mondjuk az is hogy a nőgyógyász úgy hogy nem tudta még hogy megtartom-e a kicsit vagy sem tájékoztatott hogy jól gondoljam meg mert kockázatos az előző terhességem fényében. DE ha nincs kockázat apa beleegyezése nélkül akkor sem. Fáj, sokszor eszembe jut hogy de jó lenne ha, de nem nyüstölöm vele a férjem.
Elfoglaltam magam, dolgozni mentem, tanulni. A feleségednek is ezt javaslom. Tanuljon ki szakmát, menjen fősulira, dolgozni. Sokkal könnyebb lesz úgy, de rád erőltetnie semmiképp nem szabad.
Az a baj, hogy eleve önállótlan nőtípust választottál. Ebben eleve kódolva van az, hogy mivel se munkája, se komolyabb végzettsége, így egyetlen cél az életében a gyerek lesz. Főleg, hogy így még X évre biztosítható, hogy ne kelljen dolgoznia.
Egy kompromisszumot ajánlanék fel: amennyiben ledolgozik LEGALÁBB egy évet, hogy kapjon GYED-et, akkor visszatértek a kérdésre.
Az érem másik oldala, hogy hosszútávon te fenntarthatónak ítélsz egy olyan kapcsolatot, ahol alapvető a másik fél részéről a hazugság, átverés? Ez eszkalálódni fog és idő kérdése a válás, vagy egy erősen megalkuvó, boldogtalan házasság - aminek a legnagyobb vesztese a lányotok lesz.
Mondom a feleséged nézőpontját: "Az első gyereket se akarta, de amikor lett, örült neki. Tehát a másodiknál is így lesz, mert ezek szerint nem gondolja komolyan, amit mond, a tettei mást mutatnak.
Mióta szültem, ki van nyalva a hátsóm, ez két gyerekkel megkétszereződik."
Ergo te magad adtad a feleséged kezébe a motivációt.
Ezt a kapcsolatot minden áron fenn akarod tartani? Akkor is, ha hazugságra épül és egyre jobban el lesznek a tiporva a te igényeid?
Arra gondoltál, hogy ha te súlyos beteg leszel, vagy baleset ér és keresőképtelenné válsz, mi történik a családdal? A te gyógykezelésedre nem lesz pénz, de végignézheted, ahogy éhenhalnak?
Ezért is lenne fontos, hogy a feleséged dolgozzon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!