Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Joggal várom el, hogy most...

Joggal várom el, hogy most már ő is tegyen értem?

Figyelt kérdés

Gyereket szeretnék, de a férjem halogatja. Állítólag ő is akar MAJD. Én viszont már szeretném. Úgy érzem én eleget tettem már érte még ő erre sem képes. Amikor össze akartunk házasodni én kívártam hogy befejezze az iskolát. Amikor vidéken talált munkát egy szó nélkül mentem vele. Ellenben én három éve várom, hogy készen álljon a gyerekre.

Jogosan várom el, hogy most már az én álmaim is előtérbe kerüljenek?

2015. júl. 15. 07:05
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Eddig mindenben beletörődtél amit ő akart. Abbol amit irsz ugy tünik neked egyik sem volt inyedre mégis belementél még szép hogy most is azt hiyzi ez lesz. Meg kel beszélni komolyan a dolgokat
2015. júl. 15. 09:09
 12/17 anonim ***** válasza:
Kérdezd meg tőle, hogy konkrétan mit jelent a majd, aztán ajánlj fel egy kompromisszumos megoldást, vagy mondd el neki, hogy még mennyit vagy hajlandó várni. A ,,majd" nem válasz egy ilyen kérdésre. Viszont gyereket úgy nem lehet (legalábbis nem túl jó) vállalni, ha csak az egyik fél akarja.
2015. júl. 15. 09:27
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
A házasság egy szövetség, ahol az ember nemcsak azzal foglalkozik, hogy ő mit és mikor akar, hanem igyekszik amiben lehet, kompromisszumot kötni és alkalmazkodni a másikhoz, és ráadásul ezt nem is éli meg lemondásként, mert szereti a másikat és szereti boldognak és elégedettnek látni. Te is ezért költöztél vidékre és ezért vártál az esküvővel is. Úgy tűnik, a férjed ebben a dologban másképp gondolkodik, mint te, ha ő elvárja, hogy csakis az ő óhaja legyen a mérvadó.
2015. júl. 15. 09:29
 14/17 anonim ***** válasza:
36%
Ezt nem "érted" tenné. Jogosan várnád el, hogy hálából ajándékot adjon, ha úgy érzed tartozik neked bármivel, de egy gyereket nem szoktak azért vállalni, mert hálás valaki a másiknak, amiért segített és vele tartott jóban rosszban. Amit tettél nem áldozatvállalás, hanem alap egy stabil párkapcsolatban. Ha te áldozatként élted meg az baj. Egy erős párkapcsolatban normális, hogy segítik egymást az emberek. Ő nem érted fog gyereket vállalni, ha akar, hanem maga és a gyerek miatt. Ha nem akar, akkor nem kell neki, még akkor sem, ha te eddig mártírként éltél mellette és úgy érzed, jogod van belerángatni egy ilyen helyzetbe, mert már eleget szenvedtél érte, hogy most már azt tegye, amit te elvársz tőle. De ez nincs így. Nem mondom, hogy nem lehet beszélni a gyerekvállalásról, természetes dolog, hogy kell róla beszélni. De a hozzáállásod és az érveid felháborítóak. Értékeld át a beszélgetésetek előtt, amit ide leírtál, mert ezek nem érvek. Ezeknek a gyerekhez semmi köze. N31
2015. júl. 15. 09:30
 15/17 anonim ***** válasza:
36%

Ha nem egy gyerek lenne a téma, azt mondanám, hogy igen, joggal várhatod, hogy tegyen érted.

Írtad, hogy az anyagiak rendben. Szerinte is vagy ez csak a te véleményed? Hány évesek vagytok? Mióta dolgozol?

2015. júl. 15. 09:32
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Jogosan, ha megígérte. De attól még nem biztos, hogy igazad is van. A házasságban gyakran nem egyenlőek a befektetések. Gyereket pedig akkor érdemes vállalni, ha mindketten akarjátok. Beszélj vele.
2015. júl. 15. 12:15
 17/17 A kérdező kommentje:

Az anyagiak egyértelműen rendben vannak. Nekem van félretett pénzem, örökölt lakásom Budapesten ami most ki van adva albérletbe.

Én úgy érzem igenis áldozatot hoztam, mert például nagyon szerettem a munkámat, a munkatársaimat, de mindent ott kellett hagynom mert ő vidéken talált munkát. És igen, az is érv volt hogy vidéken, családi házban jobb gyereket nevelni.

Az itteni munkám unalmas. Barátaim nem igazán vannak. Eljárni nem nagyon tudok. Számomra ez áldozat.

Én 28 vagyok, ő 29. Ha szóba kerül hogy mikor lesz baba, azt mondja ha feljebb kerül a céges ranglébrán. Csak hogy úgy érzem az nagyon nem most lesz. Persze egyikünk sem tudja mikor.

2015. júl. 15. 12:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!