Ti is kellemetlenül éreznétek magatokat, ha a gyerekorvos és a védőnő csak az anyósotokkal kommunikálna?
Anyós egészségügyi dolgozó. Háziorvosi rendelőbe nővérke.
Leszögezném,hogy a világ legaranyosabb asszonya és nagyon szeretem.
A dokink és a védőnőnk is régóta ismerik őt.
Ahányszor elmegyünk akármelyikhez mindig csak vele beszélnek. Neki mondják,hogy mit hogyan kell csinálni.
Pl: amikor elkeztük a hozzátáplálást. Mit ehet,hogy készítsük el stb.. pár hete megfázott és ugyanúgy neki mondták mit kell vele csinálni, vagy ha akármiről van szó.
Teljesen levegőnek néznek. Mindent tőle kérdeznek. Persze én válaszolok rá,mert én tudom,de ugyanúgy vele beszélnek tovább.
Őt hívják fel,hogy mikor kell mennünk,milyen vizsgálatok várnak rá. Ha kérdezek valamit neki válaszolnak
Nekem ez nagyon kellemetlen olyan,mintha nem is én lennék a gyerekem anyja. Tök sötétnek is érzem magam ez miatt,úgy csinálják,mintha nem tudnám felfogni,hogy miről van szó.
22 éves vagyok és az első gyerekem. Óvodai dajka a szakmám és szerintem jól viselem gondját a lányomnak mindenféle segítség nélkül. Megoldok bármit ami vele kapcsolatos.
Mondtam már neki,hogy nem kell velünk jönnie pihenjen otthon,de mindig megjelenik amikor indulnánk vagy utánnunk jön a rendelőbe.
Nektek is rosszul esne vagy ez természetes dolog?
Vagy egyszerűen szóljak nekik,hogy hahó én vagyok az anyja és velem van egész nap,ezért nekem mondják mit hogyan csináljak??
1 éves a lányom.
"Vagy egyszerűen szóljak nekik,hogy hahó én vagyok az anyja és velem van egész nap,ezért nekem mondják mit hogyan csináljak?? "
IGEN, ezt kellene tenned, söt már régen kellett volna!
Első körben anyóssal beszélnék, hogy nagyon hálás vagyok, hogy segít, de rosszul érint, hogy levegőnek néz az orvos, ha ő ott van.
Utána az orvost kapnám le a 10 körméről, hogy én vagyok a gyerek anyja, velem tárgyaljon, ne mással.
Esetleg némi orvosi titoktartást is megemlítenék azzal kapcsolatban, hogy nem téged hívnak, ha van valami.
Biztos a korod is közrejátszik, de legyél határozott.
19 évesen esett teherbe, nem fog senkit lekapni a 10 körméről, ezt mki tudja. Gondolom, anyósékkal él a kérdező, tehát nincs önálló háztartása, nincs önálló jövedelme, azaz gyerek. A gyereket meg gyerekként kezelik. Nem vezsik komyolyna sehol, csak a "gondviselőjét"
Kérdező, ezen változtatni kell, mégpedig úgy. h különköltöztök, mert így még 35 évesen is csak egy megesett gyereklányként fog kezelni mki, mintha nem lennél kompetens.
Jaj utolsó, és akkor mi van, ha fiatal? Attól még ő is felnőtt, és egy gyerek anyukája. Én is fiatalon szültem, 20 évesen, én pl. azért váltottam gyerekorvost, mert ugyanaz volt eredetileg a fiamé, akié az enyém volt gyerekkoromban, és továbbra is úgy beszélt velem, mint egy dedóssal. Érdekes módon az új gyerekorvos képes volt normálisan, felnőttként beszélni velem.
Kérdező, szerintem egyszerű, beszéld meg anyósoddal, hogy ez téged zavar, ezért szeretnéd, ha ezentúl nem jönne veletek az orvoshoz (mondjuk nem értem, hogy eddig miért kísért el), így nem tud máshoz beszélni a doki, csak hozzád. Ha meg az anyósodat hívják fel, hogy mikor kell menni erre-arra, akkor szólj határozottan, hogy TÉGED hívjanak fel, mert különben nem tudod garantálni, hogy tényleg el is mentek a vizsgálatra, hiszen nem közvetlenül te kapod az információt.
Kedves utolsó!
Nagyon rosszul gondolod a helyzetem.
Először is 20 évesen lettem terhes.
Van külön lakásunk. A férjem nem egy kis huszonéves hü..e gyerek. 35 éves tisztességesen dolgozó egyén.
Bár 22 éves vagyok 16 éves koromtól dolgoztam iskola mellett is. Van saját autóm,jogsim és ketten vettük a lakást is. Bár a szakmámba még nem sikerült elhelyezkednem,de most is van munkahelyem. GyED-en vagyok.
A gyerek nem becsúszott,hanem tervezett volt.
Imádjuk egymást a párommal.
Ezt azért fejtettem ki,mert ezek alapján nem tartom magam gyereknek.
Ha kis pi@a lennék,akkor teljesen megérteném,hogy így áll a helyzet.
Ne haragudj, de az írásodból nekem úgy jött le, anyóssal éltek és azért mondják neki, mert hát te vagy a gyámoltalan kislány, aki fiatalon szült, stb.
De ha ez mind nem így van és mégis gyerekként kezelnek, akkor nem lehet, h az a gond, h téged nem tartanak valami értelmesnek és ezért mondják anyósnak a fontos dolgokat?
Nem tartom magam gyerekesnek se értelmetlennek. A környezetem pont az ellenkezőét mondja nekem,hogy a koromhoz képest érettebb vagyok.
Amikor terhesen jártam a védőnőhöz nem volt ilyen probléma. Mindent megtudtunk beszélni.
Az orvossal is amikor még pici volt a gyerkőc és még kijárt házhoz. (Mindkét helyen egyedül voltam)
Köszönöm a válaszokat!
Kicsit magamba nézek,hátha rá jövök mért lehet ez.
De miért ők hívnak a következő időpont miatt? Nem lehet csak úgy simán bemenni?
Nekem mindig mondják a vizsgálat végén hogy mikor van legközelebb státusz és azon dátum környékén bemegyek tanácsadásra (nálunk nem lehet időpontot kérni, van két nap 2x2 óra). Szerintem menj be tanácsadásra egy héttel hamarabb és mond, hjövő hét mégse volt jó. Anyósnak meg elég ha utólag megtudja, megmondod neki,h nem akartad ezzel "terhelni". Dokinak meg megmondod, h örülnél ha a gyerek egészségügyi dolgait nem adná ki telefonon harmadik személynek, még akkor se ha kollégáról van szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!