Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti elfogadtok ilyen gesztust...

Ti elfogadtok ilyen gesztust boltban, zöldségesnél, postán, stb?

Figyelt kérdés

Ma a piacon álltunk sorban a babámmal egy zöldségesnél, RENGETEGEN voltak, hárman szolgáltak ki, mindenhol tömött sorok. Eszembe nem jut előre kéredzkedni, meg egyáltalán nem várom, hogy bárki előre engedjen, terhesen sem voltam ilyen, most sem.

Jött kintről egy negyedik eladó, odajött, és azt mondta, hogy mondjam mit szeretnék, kiszolgál, hogy ne kelljen a napon aszalódnia a kicsinek. Nagyon megköszöntem, elmondtam neki azt a 4 tételt amit venni akartam, a másik három eladó zavartalanul szolgált ki tovább, szóval végülis senki elé nem tolakodtunk be, és mindenki ugyanakkor került sorra mint amúgy került volna.. mégis páran elkezdtek zúgolódni, és beszólogattak.. :(.. Volt egy terhes kismama is, ő különösen hangos megjegyzéseket tett, én már későn vettem észre, hogy ő is ott van (akkor már elment összekészíteni az eladó amit kértem), ha látom akkor mondtam volna, hogy őt szolgálja ki előbb (bár terhesen magam elé engedtem a kisbabásokat, de legyen, tudom hogy nem könnyű a nagy pocakkal ott várakozni..). Rosszul tettem, hogy elfogadtam az eladó segítségét? Bunkóság volt tőlem? Én csak arra gondoltam, hogy pont a kisfiamra tűz a nap és milyen jó, hogy így hamarabb végzünk, nem kihasználni akartam, hogy gyerekkel vagyok...

2015. júl. 3. 11:06
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
70%

Engem gyerek és terhesség nélkül is előreengedtek már pénztárnál a sorban, bár nem az eladó hanem a előttem állók. Aznap délután rengetegen voltak vásárolni, talán akkor jött be, hogy vasárnap zárnak a boltok. Káosz és tömeg, mintha holnap vége lenne a világnak kb...:D 2 tétel vásároltam, de az előttem, mögöttem állók pupra rakott kocsival vártak a pénztárnál. Már egy 10 perce álldogáltam én is a sorban, amikor 3-al előttem egy hölgy következett volna amikor észrevett, és odaszólt, hogy azzal a 2 tétellel menjek elé nyugodtan, ne kelljen még azért fél órát várnom. Mondanom sem kell, volt akinek nem tetszett, de nem érdekelt különösebben.

Szerintem ne vedd a szívedre, különösen azért, mert vannak olyan kismamák, akik már túlzottan "ki szeretnék használni" a terhességüket. Tehát 2 percet se akarnak várni sehol stb. Emlékszem volt egy kérdése egy kismamának nem is olyan régen, hogy ő magán úton jár nőgyógyászhoz, és olykor kell várnia fél órát, és mi az, hogy akik nem terhesek azok nem engedik őt előre. Kiderült, hogy le tud ülni várakozás közben, tehát még állnia sem kell fél órákat, mire sorra kerül, csupán úgy érezte, hogy neki több joga van, és több figyelmet érdemel mert terhes..

2015. júl. 3. 13:37
 12/27 anonim ***** válasza:
77%

Èn németországban élek, ez itt teljesen normális. Babkocsival, terhesen, kisgyerekkel, mindenhol elöre engednek, kedveskednek.

Még az öregek is elöre engednek mindenhol, a boltokban is mindig elöre vesznek, sehol sem kell kérni, mindenhol felajánlják. Söt a pékségben, kenyeresnél, húsboltban, de még a nagyüzletek felvágottas pultjánál is a gyerekek mindig kapnak valamit, egy darab kiflit, egy darab virslit.

2015. júl. 3. 13:50
 13/27 anonim ***** válasza:
56%

Felhaborito, hogy valaki emiatt zugolodik. Sajnos itthon nincs semmi wmpatia, onzoek az emberek. En kismamat mindig elore engedek, sot kerem neki a helyet, elsobbseget! Sajnos velem elofordult mar, hogy 9 hos terhesen hatalmas pocakkal kellett szolnom fiatalemvernek, hogy adja at a helyet a villamoson, mert mar nehezkes volt allnom. Mekerdezt, hogy miert is..., vegul atadta. En nem tudom milyen vilagban elunk. Mindenki ennyire megkeseredett es onzo lenne?

Nemetorszag hozzan kepest mintha masik bolygo volna...komolyan!

2015. júl. 3. 14:00
 14/27 anonim ***** válasza:
83%
Persze!2 gyerekkel vagyok általában(6 éves,2 éves)és sokszor szoktak előre engedni(Lidl,posta,gyógyszertár).De olyan is volt már,mint a Te esetedben,hogy egy X. ember jött,és szólt,álljak oda hozzá,mert nyit egy ablakot(gyógyszertárban,postán).A kismama miatt ne érezd rosszul Magad.Nem vetted észre,ennyi.
2015. júl. 3. 14:30
 15/27 anonim ***** válasza:
61%
itt kulfoldon, ahol élunk- még a nagy bevásárlo áruházbakban is elore engednek... nem az elado...hanem az emberek, a sor. és senki nem zugolodik, elég furcsa, hogy otthon még mindig ez a helyzet.... mindenhol elore engedtek, terhesen is, babával is,- gyogyszertárban, piacon, boltokban..
2015. júl. 3. 16:26
 16/27 anonim ***** válasza:
61%

Na nekem meg az ellentéte volt a zöldségesnél.

Második voltam a sorban és hirtelen többen bejöttek, elég nagy sor lett mögöttem. Utánam volt egy anyuka pár hónapos babával, talán 2 fajta gyümölcsöt vettek abból is 1-2 darabot, nekem egyértelmű volt, h a hozzátápláláshoz szerzi be a babának. Erre bejön egy öreg bácsi és mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne, beállt az anyuka elé. Én már amúgyis épp mondtam volna,h magam elé engedem, de ez nagyon felhúzott. Úgyhogy megvártam amíg én jövök és jó hangosan mondtam az eladónak hogy vegye elém az anyukát kisgyerekkel, és erre természetesen a bácsi háborodott fel, ott toporgott meg idegeskedett h de ő siet....

2015. júl. 3. 18:19
 17/27 anonim ***** válasza:
58%
Nekem a reptéren volt ugyanez. Rengetegen álltunk sorban, én pici babával voltam. Utlevélellenörzés volt. Mikor épp beállt egy ujabb ellenor, akkor engem kiválasztott a sorbol és odahivott. Ezsembe sem jutott tiltakozni. Szépen megköszöntem, ennyi
2015. júl. 3. 19:02
 18/27 anonim ***** válasza:
56%
a reptéreken, aki gyerekkel van azokat mindig elore engedik, és elsobbségi beszállással mehetnek.
2015. júl. 3. 20:06
 19/27 anonim ***** válasza:
11%
Ja, ha fizetnek, akkor valoban elsöbbségi beszállással mehetnek.
2015. júl. 3. 20:42
 20/27 anonim ***** válasza:
31%
igen ,elfogadom és örülök neki ,nem voltál bunko .
2015. júl. 4. 05:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!