Gondolkodtok el azon néha, hogy vajon a mostani
babatáplálási-gondozási irányelvek helyesek -e? Mindent
elfogadtok csont nélkül? Eszetekbe jut h pl.10 év múlva
teljesen mást fognak tanítani az anyukáknak?
Figyelt kérdés
2010. jún. 26. 19:00
1/7 anonim válasza:
Biztos lesz majd egy csomó dolog, amin az én gyerekeim már csak megütköznek vagy nevetnek, amikor én előállok vele az ő gyerekénél.
Igyekszem a józan eszem után menni, az talán nem csal meg annyira, mint a trendi irányzatok, reklámok.
2010. jún. 26. 19:04
2/7 anonim válasza:
Nem kell mindent a papírforma szerint csinálni! 20-30 év múlva biztos lesznek változások, hiszen 30 éve hol volt még az eldobható pelus!
2010. jún. 26. 19:10
3/7 anonim válasza:
30 éve a hozzátáplálást 1 hónaposan elkezdték, senki nem ütközött meg rajta. 15-20 éve nem adtak a babáknak egy éves kor előtt gyümölcsöt, ma 6 hónapig csak az anyatejes táplálást javasolják. Ki tudja, mi lesz 20 év múlva? Csak azért lesz nehéz nekünk, mai anyukáknak, mert nem fogunk tudni tanácsot adni a lányunknak, menyünknek, hogyan is csinálja...
2010. jún. 26. 19:33
4/7 anonim válasza:
Azért ha az állatvilágot nézed, az anya ösztönösen táplálja kicsinyét és az elején csak szoptat, nem véletlenül.
2010. jún. 26. 20:04
5/7 anonim válasza:
persze,de ez így természetes.18 éve mikor a fiam született,nagyon nehéz volt,voltak problémák is,és nekem volt egy folyamatosan síró nyugtalan,tejérzékeny gyerekem.Ma amikor megint szültem minden más.és most van egy nyugodt,édes,egészséges fiam.Amit betartottam,hogy sok mindent csak 1 év után kezdtem el,akkor szopott amikor ő akart,sosem volt így éhes,és nekem is volt bőven tejem.18 hónapos és még nem kap tejet,mert hasmenése van tőle.figyelem az szervezetének a jelzéseit,és több számomra okosabb embertől kérek tanácsot,de nem tettem hurokba a fejem mert 6 hónaposan kiflit adtam rágcsálni neki.szóval az idő változik,és késöbb megint más lesz,mert mindenki tanul a jelen hibáiból.
2010. jún. 26. 20:29
6/7 anonim válasza:
Szeribtem sem kell betűről betűre mindent betartani, mindenki azt csinálja, amit helyesnek tart, illetve amilyen lehetőségei vannak. Azért egy-két dolog hosszú éve nem változik, pl. almával kezdeni a hozzátáplálást, vagy tápszeres gyereket hamarabb kezdenek el hozzátáplálni, mint az anyatejest. Én a végletekkel nem tudok egyetérteni, keresem az arany középutat azzal, hogy figyelembe veszem a gyerekem igényeit, és a gyerekorvosunk tanácsait, mert benne nagyon megbízom. Ha megérem, hogy lesz unokám, egy-két dologban azért biztos tudok majd segíteni, de valószínű, hogy más lesz majd a hivatalos követendő táplálási szokás...majd meglátjuk
2010. jún. 27. 09:03
7/7 anonim válasza:
én azt trtottam be, hogy amíg nem volt megfelelő fogazata a kölkömnek, addig természetes hogy inkább szopni akart, sem mint más kaját, hisz a természetben senki nem pürésítené neki. el is kezdett enni, amint lett annyi foga (kb. 1 évesen, addig csak kínlódás volt a hozzátáplálás). valamint, hogy ha valami kaja nem esik neki jól, pl. a z epertől tiszta pötty lesz a tejtől meg hasmenése lesz és ekcémája, akkor olyat nem kap, nem véletlen az allergiás reakció. nagyjából ennyi. 18 hós.
ja és finomított cukrot nem kap, csak nagyon keveset, hiszen az sincs a természetben.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!