Mit jelent az hogy "gyurodott" a csont? Bocsi nincsenek ekezeteim. Tobbi lent.
Csak tippelek, de szerintem azt jelentheti, hogy mivel a kicsik csontjai még nem olyan masszívak/merevek mint a felnőtteké, nem eltört a terheléstől, hanem csak meghajlott, talán valamely irányba deformálódott. Én így tudom elképzelni.
Amúgy meg ha a doki szerint ez így jó lesz, akkor biztos nem marad nyoma, ők még nagyon gyorsan és jól regenerálódnak.
Ezt találtam a neten:
Elmozdulás nélküli törés (repedés)
A csontszövet folytonossága megszakad, de a károsító erő megszűnése miatt elmozdulás nem jön létre. A duzzanat és fájdalom észlelhető, de kóros mozgathatóság, deformitás nem alakul ki.
Torusz törések
A csontszövetre ható axiális irányú erők a csont külső lemezének tömítésével járnak, azon kisebb duzzanat, gyűrődés alakul ki.
A görög oszlopfőkhöz való hasonlatosság miatt nevezzük torusz töréseknek, ezeket a stabil töréseket. A csontszövet sérülése miatt az elmozdulás megelőzésére rögzítő kötésekkel – ez leggyakrabban a gipszből készül – stabilizáljuk a végtagot. A sérülés következtében kialakult fájdalom csillapításának is ez a legfőbb módja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!