Most akkor mi az igazsag a bananrol? Es az eperrol? Tudom mar leragott csont de mindenki mast mond.
Szoval voltunk orvosnal aki azt mondta h a 6 honapos kortol adhato babaeteleket adjam nyugodtan a babamnak.
De ezek kozott van epres is(nem tudom otthon van-e itt kulfoldon igen) es bananos is.De itt sokszor olvastam h meg ennyi idosen nem szabad.
Megkoszonnem ha valaszolnatok.
amugy 1.-en lesz 7 honapos a kisfiam
Szia!A banant ezert kerdezem amit az utolso valaszolo irt;
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..
Banánt nyugodtan adhatsz neki, semmi baja nem lehet tőle.
Nálunk a legelsők között volt, amit bevezettünk. Védőnőtől, orvostól is azt hallottam, hogy csak a székletfogó hatás miatt nem ajánlott mindenkinél. Nálunk ezzel sem volt gond.
Az eperrel még nem árt vigyázni, bár nálunk is kapható olyan bébidesszert, amiben vegyes bogyós gyümölcsök vannak, 6 hós kortól ajánlva.
Epres bébiételt adhatsz a babádnak, abból kiszedik az allergén dolgokat.
Banánt adhatsz igazit is és bébiételt is, attól nem lesz baja a babádnak.
A legújabb kutatás szerint várni kell a banánnal 1 évig, de nem jellemző, hogy arra allergiás legyen a baba.
Az epres bébikaják úgy vannak megcsinálva, hogy a magjai ne allergizáljanak- egyébként nem is forgalmazhatnák. Én is adtam a lányomnak, nem lett tőle semmi baja, most 1 éves.
A banános dolog: 1 héten 2 banánt ehet a pici, a benne lévő kálium miatt, ennyit tud csak lebontani a szervezete. 8 hónaposan adtam neki először, olyat még nem is hallottam, hogy a magokat ki kellene belőle szedni :o
"Bizonyos allergének szerkezete hasonlít egymásra (például rokon növényfajok esetében), ekkor a hasonló allergénekre egyformán reagál a szervezet. Ez jelenti a keresztreakciót."
Ilyen keresztreakció van a banán és a parlagfű között,ezért nem ajánlják a banánt egy éves kor alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!