Ti a főzelékeket milyen alapanyagokból főzitek? Bio vagy sima? Gáz hogy én csak megveszem a zöldségesnél a krumplit, répát. Stb?
A lányomnak annak idején megvettem a piacon, boltban a zöldséget, gyümölcsöt, semmi baja sem lett.
A fiam koraszülött volt, neki azt javasolta a védőnő, hogy az első hónapokban inkább bébiételt adjak a "nitrátos répa" és társai helyett, amit a boltban lehet venni.. 10 hónapos koráig, azaz 3-4 hónapig adtam neki a bébiételt, utána már nem. Gond nélkül megette a saját készítésű főzelékeket is, nem lett bébiétel függő. :) Most már úgy gondolom, ha nem lett volna korababa, akkor is inkább a bébiétellel kezdtem volna, mert bár manapság semmiben sem lehet bízni, mégis nagyobb az esélye, hogy tiszta és biztonságos. A bioról én csak akkor hiszem el, hogy bio, ha az udvarunk végén lévő paradicsomról van szó, vagy nagymaminál a szőlőről...:) Mert ez a sajátunk.
Én csak arra figyelek, hogy mindent a saját szezonjában vegyem. Tehát: nem veszek májusban dinnyét, mert a fene sem tudja, hogy honnan jött, és mivel van telenyomva, hogy kibírja a szállítást. Így pl. téli paradicsomot sem veszek (meg spanyol barackot sem).
Figyelek arra, hogy magyar legyen. Na jó.. a mandarin, banán, narancs más kategória. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!