Van olyan anyuka itt, aki bioboltban vásárolja meg a mosó/mosdó cuccokat? (mosódió, mosószóda, bioöblítők. Stb ) mit gondoltok egy 3 hónaposra biztonságosabb így mosni mint sima mosószerrel?
Mindenképp jobb mindenkinek, ha így mosol.
Mosódió: egy csomag a dm-ben 3000 körül van, fél évre elég, színes ruhákhoz használom
Mosószóda: 680 Ft egy kiló a bioboltban, fehér ruhák mosásakor 2 evőkanállal használok, de ezzel is mosok fel.
Szódabikarbóna: a dm-ben olyan 300 körül van fél kiló, a csomagolására Mosószóda van írva, de az szódabikarbóna (nátrium-bikarbonát). Fehér ruhákhoz a mosószóda mellé 2 evőkanál
Nátrium-perkarbonát: ez a leghúzósabb árú, bioboltban 1100 fél kiló, és gyorsan is fogy, mivel az erősen szennyezett ruhákat ebbe áztatom be, 2 evőkanál egy lavór forró vízbe, egy éjszakát hagyom állni, szinte mindent kihoz.
Bioöblítőt nem használok, a mosódióval nem öblítek egyáltalán, nincs mit, a mosószódához pedig ecetet használok.
Árban kicsit olcsóbb mintha vegyszeresen mosnál, nagy pénzeket nem fogsz megtakarítani, viszont mindenki jobban jár így, és semmivel sem nagyobb macera, mint a vegyszeres mosás.
Szia, van egy nagyon jó oldal, én egy hete találtam rá, a nőci aki írja minden ilyesmi öko dolgot kipróbál és leírja, fotózza a tapasztalatait,közöttük a mosódió, mosószóda stb..a mosószert is ő csinálja, 36 litert ötszáz forintból hoz ki!! Én nem próbáltam még de a nedves popsitörlőt én csinálom már úgy ahogy ő:) tök jó, jobb mint a bolti és ugyan úgy néz ki:))és egy csomag 141 ft-ba jön ki..szóval érdemes belenézned ebbe a blogba..rengeteg jó dolog van benne, főleg, hogy nem csak a tapasztalatait írja le hanem mindent kiszámol, hogy megéri e.
A legolcsóbban netről tudod megrendelni a szódát, perkarbonátot, szappant, mindent. Próbára esetleg vegyél kisebb mennyiséget boltban de ha beválik, akkor netről a legolcsóbb, még pk.- gel együtt is.
pl. innen:
...
Azt gondolom, hogy mindenképp érdemes ezekkel mosni, környezettudatosabb, nincsenek tele allergén/ irritatív dolgokkal, és nem utolsó sorban olcsóbb.
Arra figyelj, hogy fehérítéshez érdemes nátrium- perkarbonátot is beszerezni, hiszen a szóba "csak" tisztít, nem fehérí és ruhák esetében esetleg zavaró lehet, hogy nem a megszokott fehérséget kapd. MOndjuk ettől tiszta lesz, csak optikailag nem olyan fehér(régen ún. "kékítőt" adtak a mosáshoz, ami a mai mosószerekben az optikai fehérítővel azonos szerepet töltött be).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!