Miket kaptatok ajandekba a babatok megszuletese utan?
Ugy ertem, hogy nem csak baratnoktol, baratoktol, hanem csaladtagoktol.
Anyuektol, anyosektol, tesoktol, keresztuloktol, szomszedoktol, nagybacsiektol, nagyszuloktol?
ha meg szules elott vett mondjuk anyu babakocsit akkor legyszi azt irjatok le. Valamint azt is hogy hanyadik baba legyszi.
Nem azert kerdezem egyebkent, hogy a fejukhoz vagjam, hogy bezzeg masoknal ez meg az, csak egyszeru kivancsisag :)
elore is koszonom a valaszt!
Nos, nem sok mindent.
Egyik nagymamától és papától néhány ruhácskát, kb. 10db-ot. A másik nagyszülőktől 2 csörgőt és egy rágókát. Nagynénitől egy feliratos body-t. Barátoktól összesen: egy csörgős labdát, néhány előkét, és egy kis rágcsálható szélű állatos kendőt.
A többit mi szereztük be, A-tól Z-ig.
Első baba volt.
Hát a terhesség alatt, mi senkitől nem kaptunk semmit. A családban mindkét oldalon első baba, nem örököltünk babaholmit sehonnan. Barátnőmtől kaptam néhány ruhát, és szülés után is kaptam tőle pár ruhát a babának.
A férjem szüléskor hozott be egy hatalmas csokrot, a gyerkőcnek egy ruha szettet és egy nagy plüsst.
Apósomtól kaptunk pénzt, hogy költsük a gyerekre. Az én anyukám már nem él. Mikor babanézőbe jöttek, akkor a baba kapott "ajándékot", ruhát, törölközőt, csörgőket, törlőkendőt..De én nem is éreztem, hogy kapnom kéne, bár anyósomtól nagyobb lelkesedést vártam.
A munkatársaimtól kaptam egy halom pelenkát, meg szinte mindent, ami kell a babának és drogériában kapható, meg egy zenélő plüsst. Barátok ha jöttek babalátogatóba, akkor csörgőt, rágókát vagy ruhát hoztak. Ha 10 csörgője nincs, akkor egy se, és csak az az egy érdekli, amivel legjobban fejbe tudja vágni magát - na mindegy.
A nagyobb dolgokat, mint babakocsi, autósülés stb. mind mi vettük. Szülőktől kaptunk kisruhákat, pólyát, ágyneműt, textilpelenkát meg ilyeneket. Keresztaputól plédeket, hálózsákokat, kádat.
Nálunk az ékszer a divat. A nagyszülőktől gyöngy medált, a dédszülőktől arany láncot, a szülőktől fehérarany medált zafírral és brill kővel(ennek sztorija van és a kövek már megvoltak korábbról), tőlem szintén fehérarany cirkón köves medált kap(keresztanya vagyok).
Emellett persze ruhát, játékot, gyerek/baba könyveket is kaptak.
Semmit a családtól. Minden cuccot mi szereztünk be, bár ígéretek voltak, de sajnos nem tudtuk kivárni, amíg meg is valósulnak. Ezt nem szemrehányásképp írom, mert szerintem is mi tudjuk legjobban, mire van szükség, mi tetszik. De jól esett volna, ha valamelyik nagyszülő betartja, hogy pl. "Majd én megveszem a babakocsit". De aztán mégsem vettek semmit.
Barátoktól nagyon sok kedves szívhezszóló személyes dolgot kaptunk, nagyon örültem nekik. Kis albumot, babaruhát, üdvözlő kis ajándékot, ilyesmikre gondolj. Amikor a távolabbi rokonok jöttek látogatóba, mindig hoztak valami kis apróságot a babának, játékot, mesekönyvet, stb. Az első és a második gyereknél ugyanígy volt. Barátnőmtől sok ruhát örököltünk.
Szia. Én még csak 30 hetes vagyok, de leírom az eddigieket. Az én családomban első unoka, anya nagyon lelkes :) sok sok ruhát, falvédőt, függönyt, cumisüveget, egy két játékot. Van olyan ruha amit anya kötött, hálózsákot, a falvédőt is kötötte. Játékot is csinált saját kezűleg. Ágynemű garnitúrát, kengurut. Illetve mivel náluk leszúnk 2-3 hétig, vettek egy bölcsőt is. Ja és szopilárnát is csinált :) :) anyóséktól elvileg a kiságyat kapjuk :)
Barátnőm imádja a ruhákat, ő megmondta hogy ruhát fog neki venni. Másik "elő"ajándékként a mellszívóját kapom meg, mert neki nem volt jó. Egyelőre ennyi :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!