Babakuki ügyben tanács?
figyelj, nekunk az orvos és a védono is azt mondta, hogy ne nyuljunk hozzá, majd magátol fel fog jonni a bor- 3 éves korig.
most, hogy igy berepedt meg vérzett is neki..oszintén nem tudom mit kell vele csinálni, de biztos lesznek olyan anyukák , akik tudnak neked hasznosabb tanácsot is adni az enyémnél. :)
Mi azt a tanácsot kaptuk a gyerekorvostól, hogy 1 éves kora után kezdjük húzni Neki, de csak annyira, amennyire engedi a bőr, nehogy berepedjen. Így, hogy a kisfiadnak berepedt és vérzett, szerintem meg kellene mutatnod hétfőn a gyerekorvosnak. Azért kell nagyon vigyázni, mert ha bereped, hegesedhet, és az hátráltathatja az egész folyamatot. A.doki majd megmondja, mi a teendő.
És valóban 3 éves korig nem kell orvosilag hozzányúlni.
Az a baj, hogy ebben a kukitémában annyira eltérő az orvosok véleménye :/
Nekem meg azt mondta a gyerekorvos, hogy születésétől kell minden fürdetésnél, ameddig engedi húzni.
Aztán voltunk urológián más miatt és ott is nyomatékosan felszólított a doki, hogy kell...
Máshol meg azt olvasni, hogy nem szabad...
Én már nem tudom, mi a helyes, de kérdező így, hogy berepedt, mutasd meg orvosnak!!
Pont azzal rontjátok el, hogy húzogatjátok! Szerinted miért repedt be a bőr rajta és miért vérzett? Pont azért, mert húzogatjátok és úgy, ahogy nem kéne!
Általában az összes kisfiúnak, ha nem is az összesnek, de igen nagy részének le van tapadva és szépen lassan az magától feljön. És minderre 3 teljes éve van a gyereknek, hogy ez magától feljöjjön. Akinek eddig nem jön fel, annak húzogatással sem jönne fel, csak eléri azt, amit ti is, hogy szépen bereped neki, kivérzik és hegesedik.
Addig szabad egy babának húzni a bőrt, ameddig a bőr engedi, megmosod és jó napot. A többi meg majd magától, legkésőbb 3 éves korig lejön.
Szóval ne nyúljatok hozzá!
És nincs olyan, hogy 1 éves korig kell! 3 éves korig szokott magától, onnantól fogva meg ha nem jön fel, akkor orvos leválasztással megoldja pár másodperc alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!