A szulok miert nem tanitjak meg uszni a gyerekeiket?
Ez tényleg probléma, de ha belegondolsz, hány gyerek hal bele abba, hogy bent hagyják a „zseni” szülei a kocsiban nyáron, akkor magadtól is rájössz, hogy nem mindenki gondol bele az alapvető dolgokba (és mindenhonnan van még lejjebb).
Az úszástudás egyébként szerintem is baromi fontos.
Témába vágó saját tapasztalat:
Minket az iskola vitt úszni tanulni a közeli uszodába első osztályban. Én egyébként nagyon maximalista gyerek voltam, de mellette elég félős is. Kis medencébe kezdtük a tanulást lebegéssel. Ez akinek ment, azzal áttértek az úszástanításra. Nekem nem ment a lebegés, de egy hét után már mondták, hogy mindegy álljak be úszni... Na ott is bénáztam, a többiek sokkal ügyesebbek voltak, mert ők régebb óta gyakorolhatták. Ez után átvittek minket a mély vízbe. Úszószemüvegben úsztam, mert csak a víz alatt ment. Ott már belejöttem, egyre lelkesebb voltam. Aztán egyszer nem volt rajtam a szemüveg, mert kölcsönadtam valakinek. Persze a tanár intett, hogy induljak. Megijedtem úszás közben, hogy nem látom hol vagyok, meg az új szituációtól. Ezért feljöttem a felszínre és kapálózni kezdtem, mivel ugye víz alatt nem mertem úszni szemüveg nélkül, fölötte meg nem tudtam. Az úszásoktató nő lesújtó pillantások közepette üvöltött, hogy ússzak ki. Nem süllyedtem el, de nem értettem, hogy miért nem segít. Ott állt a bottal a kezében és nézte, ahogy vergődök a vízben. Ő nem tudta, hogy nem görcsölt be a lábam, vagy épp mi bajom van. Csak simán nem segített. Utána többet nem mentem oda.
12 évesen kezdtem újra úszni tanulni. Apa tanított. Rettegtem. Ma már tudok úszni, de hosszú távra nem neveznék. Nem élvezem az úszást, inkább csak a túlélésre jó.
Engem a szuleim vittek uszotanfolyamra mert Ok nem tanultak meg uszni de fontosnak tartottak,hogy a gyerekeik megtanuljanak. Meg is lett az eredmenye, 15 evesen kimentettem a nalam 3 evvel fiatalabb de kb. 25 kgval nehezebb ocsemet a tengerbol. Mondjuk ott nagyon hajszalon mulott az eletunk mert O bepanikolt es en gondolkodas nelkul utana mentem, igen am de a tenger nem a Balaton, a tenger befele visz meg egy jo uszonak is kockazatos.
A fiam ovodajaban is volt lehetoseg,hogy uszni jarjanak a kozepso es nagy csoportosok , nem keves penz de erre nem sajnalom mert nagyon fontosnak tartom azt,hogy a fiam megtanulnjon. Gyakran en vagyok az egyik kiserojuk, jo latni ahogy fejlodik :)
A kissebbik fiam is kezdi majd ha kozepsos lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!