Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Vannak itt olyan 30 év körülie...

Vannak itt olyan 30 év körüliek, akik már megtalálták a párjukat és szeretnének már gyereket, de anyagi okok miatt nem mernek vállalni?

Figyelt kérdés

Ti hogyan élitek meg ezt? Milyen körülmények miatt van így? Pl. Saját lakás hiánya, munkanélküliség, stb.?

Mit tesztek érte hogy ez változzon és terveitek szerint mennyit kell még várni?

2015. jún. 12. 17:39
1 2 3 4
 11/33 A kérdező kommentje:
Nálunk azért is kell megvárni hogy legyen saját lakásunk - az anyagi biztonság mellett- mert elég "ugrálósak" vagyunk (munkahely váltás, ide-oda költözés) ami talán megszűnne ha lenne egy hely végre ahol igazán otthon lehetnénk. Csak sajnos ez még eltart egy pár évig, kell hozzá még gyűjtögetnünk, viszont közben mi sem leszünk fiatalabbak. És engem nem az zavar hogy biológiailag kifutok az időből, mert anyukám is még a mai napig termékeny, ettől nem félek, csak fiatal, aktív, energikus anyuka szerettem volna lenni. Remélem nem fogok "kiégni" mire oda kerül a sor! Mert most is gyerekekkel foglalkozom. Szívesebben nevelném már a saját gyerekünket..
2015. jún. 16. 12:54
 12/33 anonim ***** válasza:
82%
A férjemmel amikor összeházasodtunk a 20-as éveink elején voltunk. Én 22 ő 24. 26 voltam mikor megszületett az első gyermekünk, 28 voltam a másodiknál. Amikor belevágtunk a "baba-projectbe" mindketten egyöntetűen szerettük volna. Az anyagi helyzetünk nem volt a legjobb, de sokszor szóba kerül beszélgetések alkalmával, hogy örülünk annak, hogy nem vártunk a "tökéletes" anyagi háttérre. Igazából mindent meg tudunk adni ami a gyerekeknek kell mind anyagi mind érzelmi szempontból, bár nem élünk nagy lábon. Úgy veszem észre, hogy sokaknál csak kifogás az anyagi helyzet, mert félnek belevágni a gyermekáldásba. Mi boldogok vagyunk, hogy itt van a 2 csemeténk. SZerintem tisztázzátok le magatokban, hogy csak egy kifogást kerestek vagy valójában mégsem annyira rossz a helyzet.....
2015. júl. 5. 00:53
 13/33 anonim ***** válasza:
92%

Nagyon bólogatok kedves utolsó hozzászóló. Es egyben saját tapasztalatom is van az ügyben. 5 evig eltünk együtt egy év utan vettünk egy kis sajat lakast. Először legyen sajat lakas, aztan fullosra felújítottok mert a miele konyha ugye "alap" egy babanak oke ez is megvolt. Aztan teltek az evek jajj hat kicsi a lakas haz kell...nyilvan en is megvoltam győződve róla ő is azt akarja ami en csaladot. Persze ennek a jateknak is vege lett es kimondta igazaból nem tudja akar e. Hat akkor mar tudtam a nem tudja= nem merem neked megmondani, hogy nem akarom. Es most itt nem a nincstelensegbe való szülesert szónokolok de aki akar az hamar megtalalja ra a lehetősegeket vagy ha az nem megy hat lejjebb ad az elvarasokból. Es hogy tetézzem ra par evre talakoztam a ferjemmel aki az első beszelgetesünk így zajlott: most vettem egy nagy csaladi hazat mert elmúlt harminc es csaladot akar es egy ferfinek meg kell alapozni a hozzavalot. Eladta a meregdraga 5. Kerületi lakasat es bp mellett hitel nelkul vett egy újepítesu csaladi hazat. Ebben elunk jelenleg a kisfiunkkal es tervezzuk a masodik babat.

Az előző kapcsolatban ia volt sajat új autóm jo allasom( soha nem volt hitelem) megsem volt eleg...na mindegy nem is baj farasszon mast ezzel a szöveggel az exem mert neki azota sincs csaladja csak előbb utóbb minden lany gyereket akar. .

2015. júl. 5. 07:29
 14/33 anonim ***** válasza:
77%

Albérlet,házasság,autóhitel...egy ideig zavart abban a bizonyos értelemben.

De már igencsak 30 a középérték...ha ma születik 49 leszek amikor érettségizik...

De valamiért nen akar sikerülni. Bár egy már ekment. :(

2015. júl. 5. 11:31
 15/33 anonim ***** válasza:
77%

igen így voltunk, az ex mindig arra hivatkozott, hogy ez nincs meg, meg az nincs meg...

j, aha.

2015. júl. 5. 22:30
 16/33 A kérdező kommentje:
Nekünk sajnos tényleg nincs semmink. :( A párom is vágyik már gyerekekre, többet emlegeti mint én, aki nem akarom a gondolattal is fájdítani a szívem. Se autónk, se lakásunk, nekem munkám sincs. Sőt nem is volt bejelentett munkaviszonyom. Egy rakás tartozásunk viszont volt ismerősök felé, így kijöttünk külföldre dolgozni. Szerencsére már legalább nem tartozunk senkinek, mondhatni 0-n vagyunk, szobát bérlünk, ennyire futja. Itt még kis állatot se tudunk tartani, nemhogy családot tervezni. De majdcsak lesz jobb...
2015. júl. 6. 00:07
 17/33 anonim ***** válasza:
86%

" Se autónk, se lakásunk"

Ez feltétel a gyerekhez?

2015. júl. 6. 02:09
 18/33 A kérdező kommentje:
Utolsó: nálam az autó nem feltétel a gyerekhez. A lakás viszont igen, amit jelenleg nemhogy megvenni nem tudunk, de bérelni sem. :(
2015. júl. 6. 17:07
 19/33 anonim ***** válasza:
65%
Hűha, valóban elég nehéz helyzetben vagytok. Én megértem a félelmeid, hiszen jómagam is elég nagy nélkülözésben nőttem fel, és jobb életet szerettem volna a gyerekeknek. hasonló cipőben jártunk anno mi is. 24 évesen a diplomámmal nem tudtam szakmában elhelyezkedni, a szüleim anyagi támogatására nem számíthattam. elég kilátástalan volt az én helyzetem is. Ráadásul a férjem 8 évvel idősebb, és alig várta, hogy apa lehessen. Szerintem garancia semmire sincs, az évek múlnak, az egészég csökken. az anyagi jólétre sincs garancia. Építheted egy életen át, aztán egyik nap megvan, a másik nap odalehet. Akár a ház is a fejünk felől. Én úgy vélem, hogy a gyereknek a legtöbb amit adhatunk, ha hosszú évekig mellette vagyunk, fel tudjuk nevelni. Engem nem a szegénység, hanem apám halála viselt meg. Minden pénzem odaadtam volna, ha 10 évesen nem leszek félárva. így mi is csak 1 biztos keresetre vállaltuk és nem volt saját házunk, de nem gondolom, hogy rossz döntés volt. Én a baba mellől fordítottam, a férjem keményen dolgozott. Nagyon spóroltunk. ma már egyenesben az életünk és van 3 gyermekünk, 33 éves és 41 évesek vagyunk.
2015. júl. 23. 17:59
 20/33 anonim ***** válasza:
51%
23 éves voltam mikor született a fiam.Albérletben élünk jövö tavasszal veszünk lakàst.Jelenleg 5 hetes terhes vagyok.Gyerekkel is lehet gyüjtögetni,mégsem szenved hiànyt a fiunk semmiben sem.Lehet vàrni de nem érdemes.
2015. júl. 23. 19:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!