Miért szeretnének annyira kisfiút?
Ez csak addig van így ,amig meg nem születik a lányuk. :D
Vagyis nálunk így volt.Nagyon fiút akart a párom,aztán lány lett.Imádja,rajongásig szereti.Azt mondta,hogy nem cserélné el,5 fiúért sem,és reméli,hogy a következő is kislány lesz.
A férjemnek van egy lánya (már gyakorlatilag felnőtt).
Kérdeztem, hogy minek örülne jobban. Mondta, hogy igazából teljesen mindegy, de ha nagyon válogatni kell, akkor fiú, mert olyanja még nem volt. Némileg érvelt azzal, hogy fiús játékokat játszhatnak, mire emlékeztettem a saját gyerekkoromra, hogy matchboxon kívül mással nem voltam hajlandó játszani lány létemre.
Szerintem ő 51-49% arányban szeretne fiút.
Egy munkatársam kislányt szeretne nagyon két fiú után.
Szerintem azért, mert a társadalom "beleveri" az emberekbe, hogy a fiú viszi tovább a nevet és hogy az az utód, meg a minden, a lány meg annyira nem lényeg.
Én nem ezen a véleményen vagyok, de a környezetemben nagyon sok embertől hallom ezt.
Biztos van, aki még a „van egy gyerekem és egy lányom” avíttas gondolatiság miatt, de az is közrejátszhat benne, hogy a gyerek az azonos nemű szülőtől veszi a mintákat, és így sok apa könnyebben tud azonosulni (vagy azt hiszi, hogy tud) egy fiúval, mint egy kislánnyal. Hiszen a saját gyerekkori emlékei alapján érti a szitukat, amik a gyerek életében felmerülnek. No meg büszke lehet rá, hogy a fiát taníthatja erre-arra.
Ezzel addig nincs baj szerintem, amíg nem kényszeres az ügy, tehát ha kislánya születik, rájön, beleérez, hogyan kell vele foglalkozni, és nem akarja fiúnak nevelni. Hallottam már pár olyan apáról, aki nem tudta feldolgozni, hogy lánya van, és szerencsétlen kislányt azon férfias elvek szerint neveli, ahogy a fiával tenné. Persze ez nyilván a nem túl intelligens pasiknál fordulhat elő, hiszen a fiúgyermekek is sokszor egész más habitusúak, mint az apjuk, és hiába akar egy „vagány verekedős” gyereket faragni egy érzelmesebb, visszahúzódóbb kisfiúból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!