Szerintetek hány éves korukban vállaljanak gyerekeket az emberek?
30 éves korára elfárad? Kicsit erős ez így! 28 évesen szültem a fiam, most 32 vagyok, jön kistesó. Nem érzem magam fáradtnak. Sőt, én a fiam szülése után kezdtem el igazából sportolni. Heti négyszer jártam futni, közben itthon család, ház, kert stb.
De én 25-35 közé gondolnám az elsőt. Persze ez nincs kőbe vésve. Van,akinek már 22 évesen meg vannak az anyagi alapok a vállaláshoz. A türelem meg nem kor kérdése szerintem. Sőt, én azt vettem,hogy a nagyon fiatalon szülőknek nehezebb kezelni a gyerekes létet, a kötöttséget,hogy nem oda és akkor megy, amikor ő akar.
Én 28 és 32 között szeretnék 2 gyereket. Remélem össze is fog jönni könnyen a baba, ez majd akkor kiderül.
Én 25 és 45 között leszek csak igazán eleven. HA 30 éves korodra elfáradsz az elég nagy baj..hiszen előtted lesz még szerencsés esetben egy jó 50-60 év.
Értelmetlen a kérdés. Lehet, hogy valakinek megvan az egzisztenciája, de nem érett rá, vagy éppen fordítva (és ez tán a gyakoribb eset).
Ráadásul sok embert egyik sem érdekel: szül a nyomorba is, vagy bizonytalanságba, úgy, hogy értelmileg sincs felkészülve rá, nem foglalkoztatja a jövő.
"Ha ti most kezditek csak igazán, akkor eddig mit csináltatok? 20-22 évesen nem akartatok volna babát?"
Talán azon voltak, hogy megteremtsék a feltételeket?
Eddig mit csináltam?
Hát 19 évesen kerültem a Műegyetemre, 26 voltam már majdnem mikor befejeztem MSc-vel mindennel együtt. Aztán ugyan dolgoztam mellette, de azt olyan módon, hogy nem számít hivatalosan munkaviszonynak, szóval kell 1 teljes munkaidős év a gyedhez és most épp ezt csinálom.
20-22 évesen közelében voltam még annak, hogy gyereket csinálja.. Persze ha elég lett volna egy érettségi, egy 2 éves képzés, esetleg fősulis diploma, akkor már 22 évesen belevághattam volna, de a feltételek akkor sem lettek volna meg hozzá, csupán már nem kötött volna le a tanulás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!