Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Rossz anya vagyok ha néha...

Rossz anya vagyok ha néha ütöm a gyerekeket?

Figyelt kérdés
Ti is rászoktok csapni ha nem normális?
2015. jún. 3. 11:06
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
35%

A Biblia legtöbbször képekben beszél. A vessző sok mindent jelenthet, akár a karót is, amelyhez kikötöd a palántát, hogy védje, egyenesben tartsa, átvitt értelemben a gyereknek valóban szükséges határokat, amelyek védik és a helyes útra terelik. A legkevésbé sem biztos, hogy szó szerint kell érteni, a lényeg, hogy a mi felelősségünk a jó irányba terelés, de a verésnél vannak szeretet-teljesebb, ráadásul hatékonyabb módszerek is.

Minden szülő érzi néha tehetetlennek magát, ami rendkívül frusztráló, és ezt a tehetetlenség-érzést vezeti le a verésben. persze, hogy látszólag hatékony, a megfélemlített és megalázott gyerek abba fogja hagyni - legalábbis egy ideig -a nemkívánatos viselkedést. Aztán,a mikor nem látjuk, újrakezdi. Rosszabb esetben a lelke mélyén úgy fog neheztelni a szüleire, amiért visszaéltek az erőfölényükkel, és a gyerek kiszolgáltatott helyzetével, hogy örökre megpattan benne valami. nem kell ehhez persze szó szerinti verés, néha szavakkal sokkal nagyobbat lehet ütni, egész életre szólót!

2015. jún. 3. 11:28
 12/41 anonim ***** válasza:
51%

Ki nem normális? A gyerekem? De, normálisak. Nem ütöm őket.

6, 12 és 15 évesek.

2015. jún. 3. 11:30
 13/41 anonim ***** válasza:
74%

Ajánlom figyelmedbe Dr. Jane Nelsen a Pozitív Fegyelmezés című könyvét, amennyiben szoktál olvasgatni.

Egy gyereket lehet fegyelmezni és nevelni verés, rácsapás nélkül is, csak az ütés nyilván az egyszerűbb út...

És olyan nincs, hogy egy gyerek eredendően "nem normális", meg "rossz", akkor lesz olyan, ha olyanná neveled.

2015. jún. 3. 11:32
 14/41 anonim ***** válasza:
74%

Ahogy hasznos az Úgy beszélj, hogy érdekelje c. könyv is.

Valamint Elizabeth Plattner: A nevelés mindennapi művészete is, amiből azt is megtanulhatod, mi a különbség a félelemből elért álengedelmesség és a valódi között.

2015. jún. 3. 11:34
 15/41 anonim ***** válasza:
100%
Abból, hogy ráütsz, nem tanulja meg, hogy mi a gond a viselkedésével, csak félelemből nem csinálja tovább.
2015. jún. 3. 11:35
 16/41 A kérdező kommentje:
Olyankor mi a teendö,ha a nagy (legyen mondjuk 5 éves) kiabál és hiába szól rá anyuka,nem érdekli ha felkelti a hugát. Csak kiabálkiabál hiába szólsz rá.
2015. jún. 3. 11:36
 17/41 anonim ***** válasza:
100%
Lefoglalod! Játszol vele, kitalálsz neki csendes elfoglaltságot!
2015. jún. 3. 11:38
 18/41 anonim ***** válasza:
82%
az biztos,hogy nem az a teendő,hogy 5 évest megütsz. tudom,a tiéd nem annyi de ez a kérdés. nekem egyszerűen megszakadna a szívem. nem bírnék utána ránézni se,ki akarná látni a csalodott pillantásokat? engem anyu jó párszor megtépett,párszor rám ütött (azért nem gyepált ne azt higyjétek) hát nagyon rossz érzés ám ha az aynukád ezt csinálja. ilyenkor egy világ omlik össze a gyerekben. hiszen az anyja az,akiben bízzik,akit szeret,akire támaszkodik,akihez fordul ha baj van. előbb vágnám pofám magam,mint a gyerekem. oké,sok mindent tudnak csinálni,de ezt akkor sem szabad! nagyon nagyon durva dolog kéne ahhoz,hogy adjak egy pofont,pl. ha olyan dolgot csinálna mint pl. drog,vagy emberölés vagy mit tudom én. akkor lekevernék egyet igen, na de ilyenekért? aztán meg pont azért lesz még rosszabb a magatartása. ráadásul az egész személyiségét befolyásolhatja,és nem ám a jó irányba
2015. jún. 3. 11:49
 19/41 anonim ***** válasza:
71%
5 éves a fiam. Ha alszik a pici és ő kiabál, rászólok, hogy ne keltse fel a kicsit, mert sírni fog és ahelyett, hogy vele játszanék, megint a kicsit kell nyugtatnom. Megérti.
2015. jún. 3. 11:58
 20/41 anonim ***** válasza:
32%
Normális ember nem üti a gyerekét így én sem. Akkor max félelemből fogad szót nem azért mert érti.
2015. jún. 3. 12:11
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!