Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha én magyar állampolgár...

Ha én magyar állampolgár vagyok, a férjem pedig francia-magyar kettős állampolgár, akkor a gyermekünknek adhatok francia keresztnevet?

Figyelt kérdés

A vezetéknév is francia.

Ezt a rendeletet találtam:

"Amennyiben a szülők vagy azok egyike nem magyar állampolgár, az anyakönyvvezető a gyermek utónevét a születési anyakönyvbe az érintett nem magyar állampolgárra irányadó szabályok szerint is bejegyezheti."

Na de az én férjem magyar állampolgár IS.

2015. máj. 30. 21:57
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Adhattok neki bármilyen nevet, ami megfelel a francia névadási szabályoknak. A jogszabály jó hivatkozásnak, amit találtál, ez esetben teljesen mindegy, van-e magyar állampolgársága a férjednek, a lényeg az, hogy francia állampolgár.
2015. máj. 30. 23:05
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ!
2015. máj. 31. 13:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!