1 gyerek felnevelhető ennyi pénzből?
Figyelt kérdés
Kettőnk bevétele kb. 250ezer ft. Hitel 70ezer(még 4 évig), rezsi 50ezer. Ha én nem dolgozok majd akkor a bevételünk 50 ezerrel lesz kevesebb havonta.2015. máj. 19. 14:46
21/37 anonim válasza:
Ez nagyon kevés. A pénzetek harmadát elviszi a bank...
22/37 anonim válasza:
meglehet élni ennyiből is,de nehezen. mivel akkor 100 maradna mindenre. ha tápszeres lesz,arra is,plussz pelus ruhák oké turikból de 3 havonta nővik ki.ha hasfájós az több tízezer ft havonta. később óvoda,iskola ott külön programok ugye járnak úszni,lányok táncolni,zongorázni,rajzszakkörre ilyesmik,és mennek kirándulni oda is az útiköltség+költőpénz. kicsinek elesik az új nadrág kiszakad,az új cipő tönkremegy. és egy gyereknek aztán magyarázhatod miért nincs pénz állatkertre,vagy játékra. nekünk nem volt sok pénzünk,és nem voltam valami boldog. nyáron soha nem voltunk sehol. talán 1x a csepeli strandon. év elején meg mindig hallgattam ki hol volt. új ruhára nem tellett nagyon,sokat anyukámtól kaptam amit előtte ő hordott. moziba talán 2-3x voltam. legtöbbször soha egy fagyira nem volt nálam pénz. szóval nem mindegy milyen az életszínvonal. a felnőttek megértik,hogy erren incs pénz. egy gyereknek nehéz a sok folyamatos lemondás. DE megértem,hogy vágytok egy babára,és legyen is :-) én nem azt mondom ne legyen,mert sívár az élet gyerek nélkül. inkább azt,hogy pl. nézzetek körül van-e jobban fizető állás. vagy ha csak havi 10-20ezret is,de tegyetek félre szűkősebb időkre. amíg otthon vagy a babával,tanulhatsz valamit,amivel dolgozhatsz később. ha mást nem egy otthoni másodállásnak keresni valamit. vagy gyüjtögettek és megvárjátok míg lejár a hiteleket. nem tudom hány évesek vagytok. akkor jobban állnátok,lenne plussz 70,meg félretennétek addigra.
23/37 anonim válasza:
" később óvoda,iskola ott külön programok ugye járnak úszni,lányok táncolni,zongorázni,rajzszakkörre ilyesmik,és mennek kirándulni oda is az útiköltség+költőpénz. kicsinek elesik az új nadrág kiszakad,az új cipő tönkremegy. és egy gyereknek aztán magyarázhatod miért nincs pénz állatkertre,vagy játékra"
Addigra azért már lejár a hitelük, így annyival több költőpénzük lesz.
24/37 anonim válasza:
Nézd, amire tényleg elkezd több pénzbe kerülni a gyerek, addigra lejár a hitel, szóval szerintem nem gáz.
25/37 anonim válasza:
Havi 100000 ft kevés öltözködni,enni,babadolgokra + mososzer,stb ha mondjuk 50000ft többetek lenne akkor jobb lene a helyzet .én 2-3 évet várnék hogy mire ki fut a hitel adigra legyen baba mert akkor nyugodtabb életetek lenne ,hitel nélkül .
26/37 anonim válasza:
Vallaljaok.2-3 evig lehet nehezebb lesz de megoldhato.utana meg kifut a hitel.te ne fuss ki az időből
27/37 anonim válasza:
Én kérdeztem a korotokat. A helyetekben ífy mindenképpen belevágnék, nagyobb a kockázata és jobban félnék hogy kicsúszunk azidőből 4 év múlva mint hogy 3 évig meg kell húzni a kiadásokat. Igaza can annak aki mondta hogy mire sokba kerül egy gyerek lejár a hiteletek is kb. 34, 42 évesen emiatt nem várnék már 4 évet. Hajrá ha minsketten szeretnétek:)
28/37 A kérdező kommentje:
Kedves hozzászólók! Köszönöm a véleményeket. Azóta igen nagy változások történtek. A férjem új munkahelyet talált ahol a kezdő fizetése 50ezerrel több nettóban mint az előző munkahelyén :) Én pedig pozitívat teszteltem ma hajnalban :)))))))))))))
2015. jún. 2. 02:54
30/37 A kérdező kommentje:
Köszönjük szépen!! :)
2015. jún. 2. 05:08
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!