Miért káros ha a 2 éves gyerek étrendjének majdnem a fele még tápszer?
Tejallergiás és csak tejmenteset kaphat. Nem jó dolgomban adok neki sokat, hanem mert kevés az a szilárd, amit eszik.
Nem ítélkezést szeretnék olvasni, hanem konkrétumokat hogy miért káros ez a szervezetének?
Mind a ket gyerekem reggel es este is tejitalt kapott (kakaosan). Kb. 2dl-t ittak.
Tobb vitamint es asvanyianyagot tartalmaz, mint a tehen elott elszalguldo kamionban levo "tej", ami meg tehenet sem latott soha a budos eletben!
Én már bevezettem a tejet (házi tehéntej, heti 2x hozzák), reggel kb 1-1,5 dl iszik a reggeli mellé, este 2,5 dl a vacsora. Napközben max uzsonnára van joghurt, de nem mindig.
Szóval nem az étkezések fele.
Szerintem kajában ki lehet váltani a tejet. Szerintem nem jut annyi mindenhez a szervezete, ha mivel nem eszik olyan sok mindent, ha sok a tápszer az étrendjében.
De gondolom a gyerekorvossal megbeszélted, így nincs ebből baj nálatok.
Esetleg azért, mert nem tartalmaz annyi tápanyagot, amennyire ebben a korban szüksége van. Az én kislányom is hadilábon áll a darabos kajával, nem szeret rágni.
Így, hogy rendes ételt egyen, még gyakran összetöröm neki villával, apró falatokat adok neki, a gyümölcsök egy részét még mindig püréként eszi csak meg.
Szégyen-nem szégyen, még bébiételt is szokott kapni, szereti, ez van. Most 2.5 éves.
Nem tudom, hogy nálatok válogatós, vagy az étel állagával van problémája a gyermekednek?
(az én kislányom hypotón, náluk előfordul rágásprobléma)
Válogatós,és amiatt...
Igazából a gyerekorvos nem mondta miért káros, csak hogy ez nem jó, rossz a gyereknek, stb. Úgyhogy most levettem napi 3 tápszerre az adagját (2deci egy), éppen csak csipeget rendes kaját, de már ez is haladás nálunk...A tehéntejtől biztos jobb, még ha nem lenne rá allergiás, akkor is jobb lenne, a vitaminok miatt amit belenyomnak, de eléggé elkeserítő, hogy ilyen rossz evő.
6-os vagyok, sajnálom, akkor ez így tényleg nehéz ügy. Hátha ez később változik. Nem tudom, jár e közösségbe. Az én kislányom amikor hetente 2-3x délelőtt csanában van, ott sokkal többet eszik, nem válogat, olyanokat is megeszik, amit itthon csak immel-ámmal. Gondolom, a többi gyerek jó hatással van rá. Lehet, ha a te gyermeked is oviba megy, fog változni ez a dolog.
Ezen kívül, ha kunyerálhat az apjától, amikor ő eszik, akkor is képes a felét megenni az apja vacsorájának. :)
Kitartást! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!