Megbántad e a második gyerek bevállalását, úgy hogy 5/6/7 év lesz köztük?
Lányaim között 5 év van, és dehogy bántam meg. Pont jó ez így! Mondjuk én soha nem akartam kis korkülönbséget, mivel én meg pont azt gondolom, hogy sokkal nehezebb, ha az egyik kicsi, másik pici...
Így meg a nagyobbik már önálló volt és türelmes. Nekem ez a korkülönbség bejött. És lehet birni! Sőt!
Mindig azt tartottam szem előtt, hogy a 2-3 év a tökéletes. Nem, egy 2évessel még nehéz bírni, 2-3év kevés, nem mondom, hogy megbántam, de nekem a 3.nál könnyebb lett volna, és utólag visszagondolva, elsőre is nagyobb korkülöbséggel csináltam volna
Legkisebbem 2, középső 7, legnagyobb 9.
Hugimmal 5 év a korkülönbség. Elég más a habitusunk, ő a mai napig pörög le sem lehet lőni, locsifecsi, szertelen. én gyerekkoromba is szerettem (volna) a magam kis privát szféráját megtartani, megfontolt komoly gyerkőc voltam. Nem jöttünk ki, idegesített, én meg őt!!
Amikor ő játszani akart én már olvasni. Amikor ő csavarogni akart de nélkülem nem mehetett akkor nekem már volt saját baráti köröm ahova meg nem akart jönni. Most 20 éves, kezdünk összeérni meg a 120 km köztünk elég, hogy ne tudjam néha megtépni 😄 de a mai napig 5 perc alatt kihúzza a gyufát. Nálunk az 5 év sok lett...vagy a Hugom SOKK még nem tudom 😄 de imádom ám csak nagyon más karakter!
Ha màs karakter, akkor soha nem jönnètek ki. Nem a korkülönbsèg számít.
Tesóm ès köztem 9 év van, és bàr más volt az érdeklődèsünk ebből adódóan, de jó tesók vagyunk. Nagyon szeretjük egymást.
Akinek nincs semmi segítsége, annál a nagyobb korkülönbség praktikusabb, mert sokat jelent, ha a nagyobb gyerek már partner a reggeli készülődésben, öltözködésben, fürdésnél. Hogy nem kell két kicsivel vívni, küzdeni nap mint nap. Egy nagyobb gyerek már azzal is segít, ha önállóan felöltözik vagy megeszi a reggelijét, míg az anya a kicsit öltözteti.
Vagy pl. az utcán haladva, míg az anyuka a babakocsit tolja benne az egyévessel, nem kell rettegnie, h az hatévese kitépi magát a kezéből és csak úgy kirohan az úttestre. Az már szépen megy a babakocsi mellett az iskolatáskájával, ovis hátizsákjával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!