Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan viselkednétek ezek...

Hogyan viselkednétek ezek után a védőnővel?

Figyelt kérdés
Most költöztünk másik városba, és így gyerekorvost is váltottunk, aki szólt a helyi védőnőnek. Megvolt a dokinál a telefonszámom, és felhívott, hogy jönne ki családlátogatásra, de mindezt bunkó, alpári stílusban. Idézem "Jó napot xy vagyok, mennék magukhoz, mert mondták hogy ide jöttek, és nem ismerem magukat, ekkor és ekkor megyek legyenek otthon, maga meg a férje is." Mikor mondtam, hogy a férjem nem tud itthon lenni, mert dolgozik, délutános, akkor cümmögött egyet a telefonba. Már előre félek, nem valami bizalomgerjesztő volt ez a telefonbeszélgetés. A régi védőnéninkkel semmi gond nem volt nagyon aranyos volt, így egy kicsit fura volt nekem, hogy így beszélt ez a nő. Ti ezek után hogyan viselkednétek, ha már rossz érzésem van csak amiatt is, hogy beteszi a lábát nálunk.
2015. máj. 14. 10:19
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
55%
Egyetlen telefonbeszélgetésből nem érdemes messzemenő következtetést levonni. Még nem ismered, nem tudhatod, milyen az igazi "élő" stílusa. Megmondta a nevét, hogy miért és mikor menne, nekem ez elég lenne ahhoz, hogy fogadjam. Az meg, hogy hümmög, hát.... Szeretné talán az apukát is megismerni.
2015. máj. 14. 10:52
 12/22 anonim ***** válasza:
62%

Lehet, hogy nem véletlen, hogy nem jelentkeznek be előre - miért is? Rajta akar kapni, hogy egy vagy több kisgyerek mellett fut a háztartás? Kinek jó ez?

Az biztos, hogy hozzánk soha nem jöhetett "csak mert erre jártam" módon, megkövetelem magamnak azt a tiszteletet, amit én is mindenkinek megadok, nem állítok be bejelentés nélkül senkihez, mert nekem is az a jó, ha örülnek nekem, vagy legalábbis nem kívánnak el melegebb éghajlatra.

Az eredeti kérdéshez: bunkósággal kapcsolatban mindnekinek más az ingerküszöbe, de nem a szavakon kell lovagolni, szerintem érthető, ha a minimum udvariassági formulákat elvárjuk a védőnénitől (és mindenki mástól is). Lehet utasítani valakit, hogy legyen otthon a férjével együtt ekkor és ekkor (csak nem érdemes, mert belőlem például olyan ellenállást vált ki, hogy biztosan nem lennék otthon), és meg lehet kérdezni, hogy melyik időpont lenne alkalmas nekem is és a férjemnek is abban az időintervallumban, amikor a védőnő látogatni szokott és a körútján útba tud ejteni minket. Óriási a különbség.

Viszont tényleg lehet, hogy személyesen más lesz, meg kell adni az esélyt. Úgy viselkedj vele szerintem, ahogy egy vendéggel szoktál, udvariasan, kedvesen, tartóztatnod meg nem kell. Ha tényleg nem lesz szimpi, a fél évi egy találkozást ki lehet bírni.

2015. máj. 14. 10:53
 13/22 anonim ***** válasza:
72%
Ha nagyon zavaró, akkor le is lehet mondani a védőnői szolgáltatást.
2015. máj. 14. 10:55
 14/22 anonim ***** válasza:
52%
A védőnő munkájának része a családlátogatás és persze jó, ha apukát is megismeri, jóérzésű ember nyilván nem is akarja hátráltatni a munkájában, hiszen számon kérik, hogy elment-e megnézni titeket. De a védőnő és szülő kapcsolatának alapja az együttműködés a gyerek érdekében, és az együttműködés önmagában is kizárja ezt az utasítgató stílust. Nincs olyan, hogy te legyél otthon, amikor ő jön és punktum, hanem igenis meg kell beszélni, hogy melyik az az időpont, ami mindkettőtöknek, illetve mindhármatoknak jó. Én is kiakadtam volna, ha egy telefonbeszélgetés úgy zajlik, ahogy leírtad.
2015. máj. 14. 11:05
 15/22 anonim ***** válasza:
60%

Hát, hozzám se jöjjön úgy, hogy nem jelentkezik be...

Nem azért mert verem a gyereket, vagy mert nem kap enni, hanem mert az intim szférámba lép be amikor megnyomja a csengőt, esetleg én épp a wc-n ülök... vagy épp indulnék valahová.

Én sem megyek senkihez úgy, hogy nem beszélem meg vele előtte.

És igen is, a legtöbbjük fennhordja az orrát és félistennek képzelik magukat...

2015. máj. 14. 11:13
 16/22 anonim ***** válasza:
Semmi különös, felvenném a pókerarcú csak-azért-is-kedves-vagyok stílusomat. Igyekeznék fenntartani az udvariassági kapcsolatot és minimalizálni a találkozások számát.
2015. máj. 14. 11:56
 17/22 anonim ***** válasza:
59%
Nézd, nem olyan nehéz kitalalni, miért kell(ene) bejelentés nélkül mennie. A szalad a lakás épp nem zavarja, ellenben az egy hetes mosatlan edény, koszos fürdőszoba, elhanyagolt gyerek annál inkább. Nyilván itt nincs ilyen anya, de létezik. Az A Dolga, Hogy kiszurje. Konkrétan mi zavaró van benne, ha bejelentés nélkül megy? Engem nem zavart soha.
2015. máj. 14. 11:59
 18/22 anonim ***** válasza:
70%

Kedves utolsó, nekem azzal nincs bajom, hogy felhív, hogy fél óra múlva itt lenne, mert valljuk be egy elhanyagolt gyereket, háztartást nem tudsz 30 perc alatt kidzsuvázni..

Arra pont tökéletes lenne. Ha nem jó épp nekem és ő nem akar megbeszélni időpontot, akkor mondja, hogy majd keres. Az azért valóban gyanús, ha egy szülőnek egyik alkalom sem megfelelő... akkor menjen ki szó nélkül.

Ez én védőnőm sincs a helyzet magaslatán semmilyen téren. Eljön, kérdez papírt tölt ki. Ad valami szóróanyagot.. néha kéretlen otrombaságokat tanácsol.Meghallgatom, nagy vitákba nem bonyolódom vele és elmegy. 2 havonta egyszer kibírom azt a 10 percet.

Szóval kérdező, egyszerűbb kibírni, mint hogy jöjjön a gyámügy, mert nem engeded be...

2015. máj. 14. 12:24
 19/22 anonim ***** válasza:
0%

Van ilyen esetekre egy mondatom, mely mindig beválik.

Arisztokratikus udvariassággal azt kell mondani a telefonbeszélgetés vagy a találkozó végén: "nagyon köszönöm a kedvességét!" MINDIG észreveszi magát az illető, s mivel nem voltam cinikus, csak annyit mondhat: szívesen. Még nem volt olyan, aki ettől ne vett volna vissza a stílusából. :)

2015. máj. 14. 12:24
 20/22 anonim ***** válasza:
34%

Kedves 17-es válaszoló: ezt értem és el is tudom fogadni, de valljuk be, ahol létforma a mocsok, ott akkor sem fognak puccparádét varázsolni, ha kimegy a védőnő, ugyanakkor tapasztalat, hogy egyetlen délelőtt alatt is feltelhet úgy a konyha a mosatlannal és nézhet ki úgy a tűzhely, hogy egy jóérzésű anyukát zavarba hoz és megszégyenítene, miközben szó sincs arról, hogy veszélyeztetné a gyerekét. Csak mondjuk amíg ébren van, addig inkább játszik vele és akkor mosogat el, akkor takarít, amikor a gyerek majd alszik.

És lehet, hogy én már extrém rendetlen vagyok, de a pici mellett olyan is volt, hogy másnapra halasztódott a mosogatás. Épp azért nem szeretem a váratlan vendégeket, mert nem ez az igényszintem, engem is zavar.

Akiknél olyan durva a helyzet, hogy azt már jelenteni kell a védőnőnek, ott higgyétek el, nem csinálnak ebből nagy ügyet:(

2015. máj. 14. 13:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!