Mi dolgunk a védőnővel 2 éves kor után? Ha nem járunk
azu éves státuszokra, akkor azzal megsértünk valami
törvényt? Kötelező?
Azt nem tudom, hogy kötelező-e vagy sem, de a saját gyereked érdekében ajánlatos eljárni évente.
Nem jobb, ha kiderül valami betegség?
2012. nov. 26. 12:53
2/12 A kérdező kommentje:
A védőnőnél? Akkor minek az orvos. Majd ő megmondja, ha van valami probléma. Hozzá járunk.
Amúgy egy f'sz a nő. Két hónaja bejelentkeztünk mára státuszra, és nem volt neki beírva, fél órát ott ültünk, aztán kijött és meggyanúsított, hogy nem is kértem időpontot. Egy ilyenhez nem megyek többet. Max akkor ha megbüntetnek, ha nem megyek státuszra. Ha nem büntetnek, akkor lesz.rom.
sajnálom, hogy ilyen rossz védőnőtök van :( én védőnőnek tanulok de biztos nem leszek ilyen :(
egyébként ha nincs baj a gyerekkel akkor szerintem nem érdemes járni
ha beteg akkor meg orvoshoz viszed
2012. nov. 26. 13:21
A státuszvizsgálat kötelező.A védőnőnek 6 éves korig KELL a gyerek fejlődését követnie.A dolga az évenkénti státusz vizsgálat elvégzése.Nálunk(Bp.XVI.)az oviba is kijár évente 2x,és megnézi a gyerekeket.Ha rosszindulatú elvileg jelentheti a családvédelmiseknek,hogy nem jelensz meg,nem tudja mi van a gyerekkel...az előttem válaszolónak igaza van.Mivel a v.nő végez vérnyomásmérést,látás,hallásvizsgálatot(nálunk még a lábát is megnézi)valóban észreveheti,ha valami baj van.Sajnálom,hogy ilyen csajt fogtatok ki(az enyém nagyon jó fej).2 fiú+2 hónapos kislány anyukája
2012. nov. 26. 13:49
A 4. vagyok.Amit felsoroltam az évenkénti státuszvizsgálaton csinálja.
2012. nov. 26. 13:50
6/12 A kérdező kommentje:
Az 1. évesen semmi ilyen vizsgálat nem volt. Ráadásul mikor terhes voltam, akkor sem a védőnő csinálta a vv-t és társait, hanem nekem az orvosom és a labor.
Köszönöm a válaszokat.
Döntöttem. Többet nem megyek a közelébe sem.
Az éves státusz kötelező. Még ha le is mondod írásban a jegyzőnél a védőnői szolgáltatást, akkor is ügyetek átkerül a gyermekvédelmi !!! szolgálathoz és ők is köteleznek az évi egy alkalomra, a státuszvizsgálat elkészítésére.
2012. nov. 26. 16:14
A 4. vagyok.1 évesen nem csinálják még ezeket,azért nem volt.2 vagy 3 évesen csinálják először.
2012. nov. 26. 17:32
És természetesen nekem se a védőnő vett vért terhesen,hanem a dokim intézte,küldött a laborba.
2012. nov. 26. 17:33
nem kell elvinned. viszont ha nincs meg, nem veszik be se az oviba se a bölcsibe, nem tehetik meg, mert őket kötelezi a törvény. gondold át, hogy ennyit megér e, 10 perces a státusz, nem fogsz belehalni, még ha 200ra felmegy a pulzusod se :)
2012. nov. 26. 21:23
További kérdések: