Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 20 hónapos kisgyereket vinnéte...

20 hónapos kisgyereket vinnétek e magatokkal?

Figyelt kérdés

Szeptember 29.-én 2 hétre Malajziába utazunk. Pár napot Kuala Lumpurban leszünk, majd egy szigetre utazunk. Kisfiunk akkor lesz 20 hónapos. A kora alapján a javasolt védőoltásokat megkaphatja.

Ti elvinnétek? Volt már anyósoméknál egy hétre, illetve az én szüleim és a tesóm is vitte már nyaralni egy-egy hétre. Ennél hosszabb időt még nem volt nélkülünk. Ezeket jól viselte, jól érezte magát. A nagyszülőkben és tesómékban is százszázalékosan megbízom.

Viszont a két hét lehet túl sok lenne neki. Másrészről elképzelhető, hogy nehezen viselni az időeltolódást a magas páratartamot és azért mégis egy egzotikus ország. Európán belül gondolkodás nélkül vinném magammal.

2015. máj. 13. 10:09
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
51%
Én elvinném magammal, ha már mindenáron ilyen messzire akarok utazni. Amúgy nem értem, hogy miért nem mentek 1-2 év múlva amikor már neki is élmény lenne, azt írod hogy gyakran megtehetitek hogy utazzatok, de a másik mondatodban meg azt írod, hogy 7 éve gyűjtesz rá. Akkor gondolom nem a mellényzsebedből fizeted ki, lehet hogy soha többé nem mentek ilyen messze, miért hagynád ki belőle a gyereket? Párod is megérthetné hogy nem pont a 30. szülinapjára teljesül az álma, hanem mondjuk jövőre vagy azután.
2015. máj. 13. 11:00
 12/23 anonim ***** válasza:
52%
Nem vinném és nem mennék én sem nélküle. (A férjem sem menne.)
2015. máj. 13. 11:11
 13/23 A kérdező kommentje:

Mint írtam 7 éve egyetemistaként kezdtem el gyűjteni rá. Akkor nem fért bele. Sőt nehézséget okozott havi 10.000 forintokat félre tenni rá. Azóta mindketten lediplomáztunk és szerencsére átlag feletti színvonalon élünk. Most már nem jelentene gondot kifizetni. Elég sokat utazunk országon és Európán belül is hármasban. Messzebbre eddig még csak azért nem mentünk, mert a pár órás repülőutat jól viseli a fiunk, de nem tudom a hosszabbat, hogy viselné. Bár úgy tűnik, hogy eléggé szeret repülni.

Az biztos, hogy szeptemberben Malajziába utazunk vagy ketten vagy hárman.

2015. máj. 13. 11:11
 14/23 anonim ***** válasza:
60%

Ezt miért nem a családdal beszéled meg?

Ha egy évesen napokra máshol alszik, akkor 2 évesen is így lesz. Ti ehhez szoktatok. Mi pl. nem. Ezért teljesen felesleges volt ez a kérdés.

2015. máj. 13. 11:22
 15/23 anonim ***** válasza:
34%
Én biztos nem vinném, még mi felnőttek is összeszedünk ezt azt, nálunk mindig van valami. Otthon se hagynám 2 hétre. Nekem furcsa, hogy gyereket vállalsz és ennyi rugalmasság nincs benned, hogy eltolj egy ilyen utazást. Mi van ha egy hét után elkezd hiányolni nagyon a pici, benned ez nem váltana ki rossz érzést, hogy te nyugiban nyaralsz a pici meg keress? Én inkább egy biztonságosabb helyre mennék gyerekkel.
2015. máj. 13. 11:36
 16/23 anonim ***** válasza:
95%
Előző vagyok, arról nem beszélve, hogy így is ilyenkorban rengeteg oltáson van túl, biztos nem tenném ki a szervezetét egzotikus betegségek elleni oltással.
2015. máj. 13. 11:38
 17/23 anonim ***** válasza:
62%

"Az biztos, hogy szeptemberben Malajziába utazunk vagy ketten vagy hárman."

Ok. És ki nem sz---ja le? Most őszintén. Senkit nem érdekel az átlag feletti életetek, meg az út.

Nem ez a lényeg. Hanem hogy 20 hónaposan kapna X db oltást pl. Meg el vinnétek messzire, ahol nem igazán tudnátok kikapcsolódni mellette.

Ha 1 hétre volt már anyósodnál és jól elvolt, akkor mi a kérdés? hagyjátok otthon. Főleg ha ez csak 1 út a sok-sok közül és a többire meg viszitek.

2015. máj. 13. 11:43
 18/23 A kérdező kommentje:
Azt, hogy átlag felett élünk arra válaszra írtam, aki azt írta, hogy soha többet nem tudnánk ilyen messzire elmenni. Szerintem sem releváns, de ha már feljött, mint felvetés reagálok rá.
2015. máj. 13. 11:48
 19/23 anonim ***** válasza:
53%

Őszintén megmondom, hogy egyik megoldás sem jó. Egy bő 1,5 éves gyerek mellől (azért egy 20 hónapos nem 2 éves) semmi pénzért el nem mennék 2 hétre. Pici ő még nagyon, 2 hét sok lesz neki. Semmi gond nincs azzal, ha ekkora gyereket 2-3 napra a mamáékra bíz az ember, de 2 hét iszonyú sok a szülei nélkül ekkora gyereknek.

El sem vinném, mert egyrészt nem repülőztetnék ekkora gyereket hosszú órákig, másrészt azért sem, amiket te leírtál, harmadrészt, mert ő még nem fogná fel hol van.

Én akkora gyerek mellett eltolnám az utazást 2-3 évre, mikor már neki is élmény lenne. Persze ez én vagyok, az látszik, hogy te ezt nem fogod megtenni. Akkor válassz a két rossz közül és majd kiderül, milyen következményei lesznek.

2015. máj. 13. 12:25
 20/23 anonim ***** válasza:
56%

Én nem vinném, az oltások miatt. Igaza van annak, aki azt írja, ilyen oltásoknak nem tenne ki egy 20 hónapost.

Plusz, félteném a betegségektől is, hiába oltanám be.

Érdekes anya lehetsz, a fiad most 16 hónapos, tehát már 1 éves kora körül v. korábban is, heteket nyaralt a szülei nélkül a rokonoknál. Hát, nem tudom, ha én nyaralni megyek, biztos nem vinném el a tesóm 1 éves gyerekét. Na mindegy, ez nekem nagyon fura.

Az én lányomat 2 és fél évesen vittél el először a nagyszülők 1 hétre nyaralni.

Tudja a fiad, hogy pontosan ki is az anyja? Mert lehet azért van az, hogy néha tapad mint a matrica, néha meg simán elvan nélküled és a tesódhoz ragaszkodik jobban, mert szegényben ki se alakult az az igaz érzés, hogy kis az anyja.

2015. máj. 13. 12:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!