Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan beszéljem le őket...

Hogyan beszéljem le őket erről a névről?

Figyelt kérdés

Nővéreméknek kislányuk lesz, nagyon örül mindenki a családban; a nevet csak nekem árulták el, a többieknek szeretnék, ha meglepetés lenne.

Viszont a név, amit kiválasztottak szörnyű... Annának szeretnék hívni, ami alapjába véve egy gyönyörű név, viszont a vezetéknévvel együtt nevetséges: Major. Egybe Major Anna. Szegény kislányt ki fogják csúfolni, viszont szólni nem is merek nekik, mert bármilyen nevet mondok, mindegyik rossz nekik... ti beleszólnátok ebbe egyáltalán? Tudom, hogy nem én vagyok a szülő, nem az én dolgom a névadás, de nem tudok belenyugodni, hogy komolyan ezt a nevet szánják a kislánynak. Hogyan mondjam nekik, hogy ez a név nevetséges, anélkül, hogy megsértődnének?

2015. máj. 12. 10:25
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Tapintatosan megkérdezheted, hogy kimondták-e már a nevet és nem hangzik-e furán számukra. Bár szerintem nem nevetséges a név (közel nem az a kategória, mint pl. egy Végh Béla).
2015. máj. 12. 11:05
 12/22 Vilcsianyuja ***** válasza:
67%

Szerintem semmi baj nincs ezzel a névvel, és nincs a fűszernövénnyel se. Mégse utolsó csótánynak fogják csúfolni a gyerekek, ez legyen élete legdurvább élménye, hogy egy aranyos kis fűszernövényre asszociál az ember a nevéből.

Rákerestem a facebookon, élnek ezzel a névvel emberek, sőt, az egyiküknek, ha jól láttam, éppen majoránna a profilképe.

Ja, a majoranna-majoránna. Lehet, hogy nővéredék az ékezetes változatot használják, ezért nem esett le nekik az összefüggés? Ha meg tudatosan mennek bele ebbe a névbe, szerintem nyugodj bele.

2015. máj. 12. 11:28
 13/22 anonim ***** válasza:
87%
Ismerek Major Annát. Ha jól emlékszek nem csúfolták a suliban, gyerekek nem nagyon ismerik a fűszerek nevét. Viszont ennek ellenére se adnám, mert felnőttek közt is vannak nulla IQ-ú emberek, akik megszólnák, saját tapasztalat....
2015. máj. 12. 12:22
 14/22 anonim ***** válasza:
A mai világban önszántukból adják az emberek a Boróka, Gyömbér és társai neveket, szóval ennyit a csúfolásról... A Major Anna pedig nem is hangzik rosszul együtt. Esetleg beajánlhatod a Hannát, az hasonló, de az Annával sem történik tragédia szerintem.
2015. máj. 12. 12:39
 15/22 anonim ***** válasza:
75%
Sehogy nincs baj a nèvel mert bölcsiben ,oviban ,csak anna lesz simán.
2015. máj. 12. 13:36
 16/22 anonim ***** válasza:
96%

xd hol eltek ti? meghogy nem fogjak csofolni ezen jot nevettem? ha a major es az anna koze kerulne valami akk is a majorannaval basztatnak

nagyon elvagytok ti tevedve

volt olyan gyerek akiert ment az anyja megkerdezte csufolt e valakit szemrebbenes nelkul nemet valaszolt amikor en is hallottam h a gyerek csofolja a masikat aztan mikor a tanar elmondta az anyjanak hogy csufolja osztalytarsait akk a szulo csak azt hajtogatta hogy nem hiszi el meg h csak a tanar nem szereti es azt akarja hogy lebassza

sajnos nagyon nagyon keves gyerek van aki valoban nem csufol senkit

7-800 ezer gyerek kozott meghuzodik ketto gyerek aki nem csufolja a masikat abbol az egyik azert mert visazahuzodo es nemhogy nem csufol senkit de ha kerdezik is nehezen szolal meg

2015. máj. 12. 14:02
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

Igazán ha saját tapasztalatból indulok ki akkor lényegtelen az Anna.

Volt általánosban Major vezetéknevű osztálytársunk és rendszerint majorannának hívtuk, nem csúfolódásból, ő se vette annak, csak vicces volt akkor.

2015. máj. 12. 14:07
 18/22 anonim ***** válasza:
100%
Szomorú,ha Ők nem látják be.Van egy ismerős,ők is az Annát választották.Ám a vezeték név Telek....kimondva Telekanna....hááát,nem túl szerencsés!Ők választottak egy másik keresztnevet is,így lett a kicsi Telek Tamara Anna.Az Annát használják.
2015. máj. 12. 15:15
 19/22 anonim ***** válasza:
100%

Én biztos megmondanám, de ne úgy, hogy ne adják, hanem hogy adják modjuk 2. névnek, és hívják így otthon nyugodtan, meg használhatja bárhol, csak mikor bemutatkozik, akkor nem azt mondja, hogy ,,Majoranna vagyok", hanem hogy pl. ,,Major Barbara Anna." Egyik barátnőm is a 2. nevét használja, és apósom is, má otthon kicsiként is a 2. nevén szólították.

Így legalább nem támadnának neked, hogy tuti azért mondod, mert nem tetszik a név, amit kiválasztottak, amről ugyebár szó sincs,hiszen tényleg egy gyönyörű név, csak nem így egybe ezzel a vezetéknévvel. Mondd meg nyugodtan, hogy a majoranna, az egy fűszer:)

2015. máj. 12. 18:21
 20/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :) Vettem a bátorságot és eléjük raktam egy majorannás fűszerzacskót, megszólalni nem mertem, egyből leesett nekik, a nővéremék majoránnának hívják a fűszert, ezért nem kapcsoltak.:) Más nevet választottak. Evelin Betti lesz a neve:)
2015. máj. 16. 13:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!