Hogy beszéljem le az általa választott névről?
Az első fiúnknak én választottam a nevet. Igaz, több fiú név nem is tetszett igazán. Volt még egy fiú név talonban, ami mindkettőnknek tetszett, de pár hónappal később a fiúnk születése után, a párom testvére ugyan azt a nevet adta a fiának, ami nekünk volt a tartalék nevünk.
Mivel az első nevet én választottam, ezért a másodiknak neki van "joga", nevet választani. Viszont egy olyan nevet akar adni, ami nekem sok emléket ébreszt, mert egy régi "szerelmem" neve, és vele akartuk azt a nevet adni a születendő gyermekünknek, aki persze nem született meg, mert nem maradtunk együtt.
Tudom, gyerekes probléma, de ezt hogy mondjam meg a páromnak, hogy én nem akarom azt a nevet? Persze jobbat nem is tudok mondani.
Szerintem sem gyerekes, sőt, mi is is így gondolkodtunk párommal. Ha valamelyikünkben kellemetlen emléket idézett egy név, vagy egy régebbi párunk neve volt, szóba sem jöhetett.
Sógornőm a halott szerelmének a nevét adta a fiának. Nem is tudom, a férje ebbe hogy mehetett bele?!
Én elmondanám a párodnak, hogy miért nem szeretném ezt a nevet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!