3-án szültem.7-én kaptam meg a babóm születési anyakönyvi kivonatát, de rosszul jegyezték be. (Aisa helyett Alisa) Ez nekem hatalmas problémát jelent. Mit tehetek, hogy a valóban én általam választott nevet anyakönyveztessék?
Ott helyben szóltam volna.
Menj vissza oda ahol kaptad az anyakönyvit, és reklamálj.
Abba az anyakonyvi hivatalba menj, amelyik teruletehez a korhaz tartozik, ott allitottak ki, ott is tudjak modositani. Hogy mi lesz az eljaras azt nem tudom, de biztosan meg kell lennie annak a papirnak, amit a korhazban toltottek ki. Ha azon jol szerepel a nev es te szignoztad, akkor biztos, hogy ingyenesen kell modositaniuk, hiszen a hivatal hibazott.
Ha esetleg mar ott is rosszul szerepelt a nev es azt szignoztad (megeshet barkivel), akkor szinte biztos, hogy illetekkoteles lesz a modositas.
En a helyedben elso korben telefonon hivnam fel oket es kernek segitseget, biztosan eltart egy ideig a papirok elokeresese es majd ujrahivasnal elmondjak hogy mi a helyzet es mit kell tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!