Hogyan beszéljem le őket erről a névről?
Nővéreméknek kislányuk lesz, nagyon örül mindenki a családban; a nevet csak nekem árulták el, a többieknek szeretnék, ha meglepetés lenne.
Viszont a név, amit kiválasztottak szörnyű... Annának szeretnék hívni, ami alapjába véve egy gyönyörű név, viszont a vezetéknévvel együtt nevetséges: Major. Egybe Major Anna. Szegény kislányt ki fogják csúfolni, viszont szólni nem is merek nekik, mert bármilyen nevet mondok, mindegyik rossz nekik... ti beleszólnátok ebbe egyáltalán? Tudom, hogy nem én vagyok a szülő, nem az én dolgom a névadás, de nem tudok belenyugodni, hogy komolyan ezt a nevet szánják a kislánynak. Hogyan mondjam nekik, hogy ez a név nevetséges, anélkül, hogy megsértődnének?
Tudom, hogy nem az én dolgom, támogatom őket minden döntésükben, de amikor közölték velem a nevet, még vissza is kérdeztem, hogy Major Anna? Erre a válasz csak annyi volt, hogy mi ezzel a baj? Szerintem nem esik le nekik a majoranna és a Major Anna közti összefüggés; persze nem erőltetek rájuk semmilyen nevet, mindössze félek, hogy emiatt lesz a kislány nevetség tárgya, és mivel a keresztlányomról van szó... Vagy a mai világban ezt már nem szólják meg?
Egyébként tudom, hogy nem szeretik a szülők, ha mások szólnak bele a döntésükbe, csak most nem tudom eldönteni, hogy inkább maradjak csendben és várjam, amíg a nagyszülők megtudják a választott nevet (ők aztán tudnak balhézni ilyen dolgokért), vagy valahogy szépen kedvesen utalgassak arra, hogy ez mégiscsak röhejes?
Lehet nem veszik észre, mi így jártunk, egy barátunk figyelmeztetett.
Kitaláltuk, hogy a kisfiunk legyen Zsolt, a vezetéknévvel egybeolvasva Morzsolt:)
Mikor mondta a srác egy jót nevettünk, hogy nekünk ez fel se tűnt. Lehet ők sem vették észre. Mi milliószor kimondtuk a nevet és úgy tűnt, hogy szuper a vezetéknévvel.
Megértelek, de sok mindent nem tudsz tenni, mert nem fognak rád hallagtni, és talán meg is sértődnek, mert nem értik meg a jó szándékodat.
Nálunk a családban is most érkezik egy baba, akit a Benett névre akarnak keresztelni. Ami a vezetéknévvel együtt fog igazán hülyén hangzani, mert a vezetéknévben három "e" betű van (amikor bemutatkozik majd, olyan lesz, mintha mekegne szegény). Mi csak összenéztünk, és sajnáltuk szegény születendő kisfiút...
Hát a nővéreddel csak vagy már olyan viszonyban, hogy el tudd neki normálisan mondani a véleményedet. Én nem hiszem, hogy ebben mi, idegenek tudunk segíteni.
Amúgy egytértek veled, tényleg nevetségessé teszik őt ezzel a névvel. Tuti negyedikben már kalukkfűnek fogják "becézni". Ha nem hamarabb.
És azzal sem értek egyet, hogy semmi közöd hozzá mert nema te gyereed. A testvéred gyerekéhez már csak van közöd. Elmondod a véleményedet aztán vagy egyetértenek vele vagy nem. Az az indoklás meg béna, hogy bármit lehet csúfolni. Igen, bármilyen nevet lehet csúfolni de az Orália meg a Levízia nem véletenül nem áll a gyakorisági listák élén. Az ember ne adjon olyan nevet, ami kifejezetten provokálja, hogy kinevessék, megmosolyogják, csúfolják egész életében a gyereket. Mert a gyerekét rendszerint azért szereti az ember.
Lehet, hogy csak poénkodnak. Nem szeretnék elárulni az igazi nevét :) Bízz benne, hogy csak átverés az egész!
Én egyszer elmondanám a véleményem és ennyi. Nem túráztatnám magam rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!