35 éves vagyok most lesz az első gyerekem. Aggódom nagyon hogy ennyi idősen esetleg késő a gyermekvállalás!?
Gratulálok, és boldog babavárást! Azzal pedig ne törődj, hogy itt majd néhányan megmondják a frankót, hogy biztos beteg gyereked lesz, te pedig úgyis meghalsz 50 évesen, és nem tudod majd felnevelni.
Én 38 évesen szültem az elsőt, és most várom a másodikat, aki a 41. szülinapom előtt egy hónappal jön majd világra.
Az egyetlen, ami kellemetlen, az a plusz genetikai vizsgálat, amin át kell esni 35 felett (ez ez sem kötelező, csak ajánlott). Amúgy az első terhességem tankönyvi volt, minden értékem tökéletes, nem vizesedtem, alig híztam, nem volt magas vérnyomásom és magas cukrom. A 34. hétig dolgoztam, és szinte a szülés napjáig sportoltam. Sok huszonéves ismerősöm meglepődve méregetett, akik már a harmincadik héten nem fértek el a felszedett harminc kilójuktól és a rengeteg víztől a bokájukon. Úgyhogy csak fel a fejjel, minden ok. lesz veled is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!