Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit gondoltok ebben az esetben...

Mit gondoltok ebben az esetben a nagyszülőről?

Figyelt kérdés

2 gyerekem van. Nagyszülők élnek, de segítségem semmi. A párom szülei vidékiek. Autókrata emberek, ha van kedvük jönnek, ha nincs, akkor bármi történik nem jönnek.

A nagyobbik gyermek felügyeletét csak egyszer vállalják egy évben, nyáron pár napra. (2-3 nap)

Ráérnének, egészségesek, nem olyan idősek még. DE ennyi elég az unokából.

Az én szüleim dolgoznak. Apámnak külön családja van, csak vendégségbe jár néha az unokáihoz 1-2 órára.

Anyám havonta 1-2 napot tölt nálunk nettóban, nagyrészt alvásidőben jön. Hozzá nemigen lehet menni, mert egy szobás lakása van, egyáltalán nem gyerekbarát, dohányfüstös.

Vigyázást nagyon ritkán vállal. Mindig fáradt a munkája miatt. (nem szorulna rá ennyi munkára, csak számára ez az élet)

Nyáron szabin lesz. Kérdeztem, hogy eljön-e velünk a Balatonra. Nem akar, mert akkor nem tud pihenni. Pihenni akar otthon és nem a gyerkek után szaladgálni...

Nagyon rosszul esett...:( Más nagyszülő összeveszik az unokákon, nálunk meg púp a nyakukra.

Ti mit tennétek a helyemben?

2015. máj. 8. 16:23
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Érdekes tényleg.... leginkább az, hogy valaki úgy gondolja, hogy a nagyszülőnek már semmi dolga nincsen a családdal... Nem tudom, én úgy vagyok vele, hogy egy gyerek egy életre szól és nem 18 éves koráig. Ha a gyerekem felnő és neki is lesznek saját gyerekei, akkor is marad feladatom.

Érdekes, hogy a szülőnek kötelessége a gyereknevelés, de a nagyszülőnek nem feladata az unokázás. Igazából ezek az elvek egyáltalán nincsenek kőbe vésve.

2015. máj. 8. 21:48
 12/14 anonim ***** válasza:
74%
Én egyetértek a kérdezővel! Itt nem az a baj, hogy nem tudjuk "lepasszolni" a gyereket, hanem eszméletlenül sz.rul esik hogy a szüleinket ennyire érdeklik a gyerekeink! Van saját életük...oké, de havonta 1x ne essen már nehezére valakinek az unokája! Egyik válaszoló szerint biztos olyan rossz a gyerek...hát ezen kiakadtam! Ha a te gyereked rossz, akkor örökbeadod vagy mi? Akkor is a gyereked, nekik meg akkor is az unokájuk! Mégegyszer mondom, itt nem a gyerekcsőszségen van a hangsúly. Nekem a gyerekeim mindennél fontosabbak, és bármikor segítségükre leszek amíg élek...ha unokafelvigyázásról van szó, ha másról!
2015. máj. 8. 22:31
 13/14 anonim ***** válasza:
Megértem hogy rosszul esik,nekem is rosszul esne a helyedben.Nálunk ez fordítva van.Amíg nem volt gyerek sokkal ritkábban láttuk a szüleinket,most hetente többször is jönnek a kicsihez(pedig nem is az első unoka)és körbe rajongják.Nem arról van szó hogy vigyáznak e rá vagy sem,hanem hogy körbe veszik szeretettel,és milyen jó ezt látni.
2015. máj. 9. 09:11
 14/14 anonim ***** válasza:

Őőő, magatoknak vállaltátok, a nagyszülők már felneveltek x gyereket, és megértem, hogy nem mindenkinek van kedve idős korban is unokák után rohangálni.

Kisgyereknek meg van joga látni őket... ha néha találkoznak, már teljesült is a dolog.

2015. máj. 9. 22:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!